Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13601786 www.bgdnes.bg

Венета Райкова: Едва не останах инвалид заради грешна диагноза

Блондинката направи първите крачки след спешната операция

Преди няколко дни Венета Райкова стресира феновете си с разказ за сериозно здравословно премеждие. Блондинката се оплака в социалните мрежи, че заради грешна диагноза, поставена й през септември, в първите дни на януари се е наложило да легне спешно под ножа. Хирурзите в частната клиника, където е била извършена интервенцията, я обездвижили от кръста надолу. Уплашените й близки се кръстили да не остане инвалид, научи "България Днес".

"През есента ми беше поставена диагноза скъсан заден рог на менискус, вследствие на което се е образувала киста. На 15 септември бях споделила за проблемите на лявото ми коляно. Бях в болница тогава, сгрешили са ми диагнозата. Няма значение, няма да обвиняваме болници", довери в инстаграма си бившата Мис Мини.

Реклама

"Не съм спортна натура, не съм карала ски, не мога да ви отговоря от какво се е получило, от всичко може да се получи. При мен болките бяха от една година, ту се появяваха, ту изчезваха, не си обърнах внимание навреме. Имах прекрасно лято и от септември започнаха болките. Отидох в една частна клиника, оттам в частна болница", описва старта на своето ходене по мъките Райкова.

След като болките в лявото й коляно, вместо да изчезнат след лечението, стават нетърпими, Венета решава отново да потърси лекарска помощ.

"В първия ден на 2023-а отидох при нов лекар-ортопед. Той веднага ми назначи ядрено-магнитен резонанс, какъвто не ми беше направен през септември", сподели още подробности от кошмара, през който е преминала, бившата тв водеща. Тя допуска, че причината за грешната диагноза, поставена й през есента, е, че тогава не е била изследвана с томограф. През януари обаче докторите не допускат същата грешка и откриват точната причина за болките, които мъчат Венета Райкова. Този път не й се разминава като през септември с консервативно лечение. "Белите престилки" са единодушни: спешна операция!

"От мен се искаше да бъда в 8 сутринта в болницата. Направиха ми много изследвания, бяха много мили. Трябваше да бъда с къси панталонки за операцията и без лак на краката и ръцете, сигурно заради упойката", спомня си светската лъвица.

В един момент, докато описва страданията си, блондинката не издържа и дава воля на сълзите си. Въпреки емоциите обаче тя успява да обясни защо е публикувала снимка на огромна пица към историята за неотдавнашната хирургична интервенция.

"Това стори е специално за Патрик. Маме, знаеш защо поръчах тази пица. Тя си е нашата. Ето това ми е наградата. Тази пица. Патрик знае защо", обръща се към сина си разплаканата Райкова.

Реклама
Реклама
Реклама