Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13640648 www.bgdnes.bg

Хулиганът с пистолета в час озаптен от съученик

Дванайсетокласникът от столичната френска гимназия преминал курс за преговори с терористи, успява с думи да укроти въоръжения

Хулиганът, извадил пистолет в 9-а френска езикова гимназия в София, е озаптен от негов съученик, който е преминал курс за преговори с терористи.
Малко след случилото се в четвъртък миналата седмица съучениците в 12-и клас излязоха с официална позиция, в която отправят обвинения към ръководството на училището, защото не е взело необходимите мерки след множество сигнали и оплаквания срещу съответния гамен.

Реклама

"Той седеше на най-първия чин и дискретно започна да зарежда газовия си пистолет, докато учениците, които стояха зад него, не забелязват какво се случва. Тези, които видяха, излязоха от стаята и потърсиха психолог, а след това и зам.-директор. В класната стая имаше ученик, който случайно е преминал курс за преговаряне с терористи и е знаел как да реагира и какво да направи, за да намали напрежението и да укроти въоръжения си съученик", разказва ученичка пред Би Ти Ви.

"По-късно се разбра, че момчето с пистолета е искало да отиде в Горна баня, за да се упражнява да стреля. В момента, в който са го хванали, са преговаряли с него да си предаде оръжието. Той е отричал, че има такова, докато раницата му не е била взета. Този човек никога не е бил спокоен и е проявявал агресия към всички. За него е проведен и съвет, след който обаче не е преместен или изключен от училището", разказа още ученичката като уточни, че агресивното момче е трябвало да премине в онлайн форма на обучение. Това обаче се е случило за две седмици, а след това момчето се е върнало в клас. Според съучениците му това се дължи на връзки на родителите му.

"Това момче сме го виждали и с ножове, и с боксове в училище, но никой не му правил забележка. Ако някой друг беше на неговото място, съм убедена, че той щеше да бъде изключен", допълва момичето, което е свидетел на безброй такива случки. "Винаги е буйствал и е искал да се бие със съученици, които нищо не са му направили. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, ако дойде и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден момент", разказва уплашена ученичка от френската гимназия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама