Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13642807 www.bgdnes.bg

Красавици в униформа тъпчат закона

Вместо да защитават, уронват престижа на полицията

Опъват полицейски чадъри, разнасят наркотици, вземат рушвети, за да си затворят очите за провинения по пътя

Много млади хубавици облякоха напоследък униформи, които уж пазят обществото и реда в държавата. Оказа се обаче, че някои от тези красавици, вместо да уважават закона, се възползват от фуражката и значката, за да го тъпчат.

Реклама

Последният случай на красавица с пагони, възползвала се от полицейския си статут, за да се облагодетелства, е този с 25-годишната Симона Лулеова. Мацката бе спипана с близо половин килограм марихуана. Хубавицата, която работи в столичното 7-о районно полицейско управление, е спипана при провеждането на спецоперация до Разлог само преди дни. Тогава нейни колеги я спират, а тя се опитва да предотврати проверката, като показва служебната си карта. Колегите й обаче не се впечатляват от полицейския документ и тарашат автомобила. Във возилото на полицайката намират пакет с марихуана. При това почти половин кило. Мадамата с пагони осъмва с белезници в следствения арест. Заплашват я от 1 до 6 години затвор и глоба от 2 до 10 бона, ако бъде намерена за виновна. Има и друг интересен детайл от биографията на Лулеова. Тя се оказа щерка на ексченгето Иван Лулеов, който е съден за убийството на крадец през 2013 г., но в крайна сметка е оправдан. Според Темида убийството е било при самозащита.

Месеци по-рано полицайката Любка Гечева стана изключително популярна в медиите. Но не с брилянтно изпълнение на служебните си задължения. Тази мадама се оказа индиректно отговорна за катастрофата, причинена на Околовръстното на София от Димитър Любенов, в която загина французинът Лорен Пети. Тогава Любка и колегата й Георги Малински спират надрусания и пиян джигит и вместо да му щракнат белезниците, вземат 200 лв. рушвет. Даже решават да го ескортират до дома му. Карат зад него с над 100 км/ч по Околовръстното, а на Любенов му натежава кракът и с над 160 км/ч се врязва в колата на французина. Чужденецът загива на място, а съпругата му в тежко състояние бе откарана в "Пирогов".

След инцидента Любка и колегата й, които карат зад него, виждат зверската катастрофа и се опитват да се измъкнат. Двамата полицаи от 6-о РУ тръгват на заден ход в локалното платно, но когато инцидентът е докладван, диспечерът вижда, че техният патрул е най-близо до катастрофата, и ги изпраща на мястото. Любка и Георги са принудени да се върнат там, откъдето бягат. В момента полицайката е с две обвинения - за престъпление по време на служба и за неоказване на помощ при катастрофата.

Преди Любка друга нейна колежка - Симона Радева, се забърка в грандиозен скандал. Тя се оказа близка и помагачка на джигита Георги Семерджиев, който уби две девойки на бул. "Черни връх" в столицата. След разкритията Симона Радева е уволнена, защото има неоспорими данни, че е помагала на рецидивиста Семерджиев. От прокуратурата потвърдиха за "България Днес", че хубавицата му е предоставила стълба, за да се качи в дома си през прозореца, след като изръсил ключовете си на мястото на катастрофата. Служители на автомивка, притежавана от Семерджиев, също свидетелстваха пред Темида, че Радева постоянно висяла там и се държала като шеф.

Към момента е ясно, че 3-ма шефове на районни управления, един полицейски шеф и над 40 униформени са помагали в една или друга степен на Семерджиев да избегне криминално преследване през годините. Благодарение на опънатия полицейски чадър над него той се е отървал само с административни наказания. Мегаделото срещу Семерджиев продължава и се очакват нови подробности за участието на Радева в аферите на кримигероя.

Реклама
Реклама
Реклама