Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13678179 www.bgdnes.bg

Снежана, която лекари оставиха на пода: Не помня ужаса в германската болница

 

Синът й всеки ден минава 30 километра, за да види майка си 

"Не помня абсолютно нищо от престоя си в германската болница. И така беше до последния ден, в който ме изписаха. Не помня дори, че съм била там. Сега, когато синът ми ми показва снимки, се радвам, че нямам спомен за ужаса, който съм преживяла."

Това изповяда пред "България Днес" Снежана Котева, която беше оставена като куче на земята от германски лекари.

Реклама

Преди Нова година Снежана попада по спешност в болница в градчето Инголщат. Докторите оставят българката да бере душа на студения под, докато другите пациенти лежат на болнични легла. Близките й споделиха, че отношението на лекарите към българите е като към втори сорт хора, въпреки че нашенците всеки месец плащат внушителната сума от 700 евро за здравна застраховка. По техни думи лечителите всекидневно казвали на семейството, че Снежана няма голям шанс да оцелее и ще умре до няколко часа.

Редакцията на "България Днес" изпрати официално запитване до болницата в Инголщат, на което не получихме отговор. Вероятно писмото ни е имало ефект, тъй като по думи на Пламен Котев - син на Снежана, ден след писмото ни 61-годишната жена е преместена от земята на болнично легло. След 14-дневен престой Снежана е изписана и вече си е вкъщи.

"Всеки ден идват лекари от друга болница на домашни посещения, за да се грижат за състоянието на майка ми. Животът й вече не е в риск. Правят й инжекции и изследвания. Има голям напредък в лечението й. Майка ми вече говори и се придвижва из дома. Все още няма сили, но до две седмици казаха, че ще се подобри, разказа загриженият син, който всеки ден минава 30 километра, за да види майка си.

Котев споделя, че от старата болница не са се извинили за отношението си. "Адвокатът ни ми предложи да ги съдим за обезщетение, но аз не искам пари. Това, което искам, е да са професионалисти и да се отнасят добре с българските пациенти", завърши синът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама