Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/13716409 www.bgdnes.bg

Кошмарът няма край, Атсу все още не е намерен след земетресението в Турция

Драматичният случай със звездата на турския "Хатайспор" Кристиан Атсу, който бе затрупан под сграда при двете големи земетресения в Турция преди 2 дни, придоби нов тревожен обрат. И по всичко изглежда, че обявената официално от клуба му преди 24 часа щастлива развръзка не е истина, пише dir.bg.

Първоначално беше съобщено, че след трусовете Атсу е изчезнал заедно със спортния директор Танер Савут. Но изглеждаше, че "Хатайспор" е успял да го открие, след като вицепрезидентът на клуба Мустафа Йозат каза, че футболистът е "изваден от останките с наранявания".

Реклама

Информацията за Атсу, предоставена на "Хатайспор", обаче не можа да бъде потвърдена, когато клубът се свърза с болницата.

"На клуба беше казано, че той е откаран в болница Дьортиол. Когато разбрахме, ние отидохме, но той не беше там. За съжаление, приемаме, че Танер и Кристиан Атсу не са открити към момента", каза лекарят на "Хатайспорт" Гюрбей Кахведжъ пред вестник "Хюриет".

Треньорът на "Хатайспор" Волкан Демирел също беше разочарован от първоначалните съобщения, които бяха посрещнати с удовлетворение от бившия клуб на играча Нюкасъл и от Футболната асоциация на Гана.

"Моля, не пишете, че е бил спасен, без да сте сигурни. Хората имат семейства. Надеждите, скръбта, болките се увеличават, каза Демирел пред "Хюриет" - Все още няма новини от Атсу и Танер Савут. Не бих ли ги споделил, ако бяха в болницата? Ще споделя, веднага щом новините дойдат", добави той.

Случаят с Атсу предизвика световно внимание заради популярността на играча - ганайски национал, който е носил екипите на "Нюкасъл" и "Челси" в Англия, както и на португалския "Порто".

Часове преди земетресението той вкара победен гол за "Хатайспор" в 97-ата минута, въртян цяла вечер в неделя из турските тв канали. И от герой за отбора си на терена се превърна в основна фигура в мъчително чакане на новини дали е жив.

Реклама
Реклама
Реклама