Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14123399 www.bgdnes.bg

Клубният футбол се завръща с голямо дерби в Англия advertorial icon

След двуседмична пауза заради националните отбори, клубният футбол се завръща с голямо дерби тази събота

В ранния следобед от 14:00 часа на 1-ви април във Висшата лига един срещу друг се изправят борещият се за титлата - "Манчестър Сити", и "Ливърпул".

Футболистите на Хосеп Гуардиола са считани за фаворит в сблъсъка с коефициент за домакинска победа от 1.66* в сайта efbet.com. Равенството в срещата е оценено на 4.40*, а успех за гостите, водени от Юрген Клоп - на 5.40*. "Мърсисайдци" се представят колебливо този сезон и са шести, като все още имат шанс за Топ 4, откъдето ги делят 7 точки. "Ливърпул" обаче показа, че може да разстрелва фаворити този сезон, като размаза със звучното 7:0 големия си съперник "Манчестър Юнайтед". Сега другият отбор от град Манчестър излиза с повишено внимание, но и за задължителни три точки в битката за титлата. Изоставането от "Арсенал" към момента е 8 точки, но "гражданите" са и с мач по-малко.

22-годишният нападател Ерлинг Холанд е голямата надежда на "Манчестър Сити". Той има 42 гола в 37 изиграни мача за "гражданите", като в Премиър лийг се е разписал 28 пъти. Норвежецът все още се възстановява от травма в слабините, заради която не успя да вземе участие в мачовете на националния си отбор с Испания и Грузия от квалификациите за Евро 2024. Той все още не е напълно сигурен за участието си в предстоящото дерби с "Ливърпул" от 29-ия кръг. Играчът ще има и проблеми с полицията в Манчестър, която образува разследване срещу него. Причината са снимки, разпространени от таблоида "Сън", на които се вижда как норвежецът използва мобилния си телефон, докато шофира. Ако бъде признат за виновен, Холанд ще бъде глобен с 200 паунда и може да му бъдат добавени 6 наказателни точки в шофьорския талон.

Очакванията са за много попадения на стадион "Итихад" в събота. Залог за над 2.5 гола може да се направи при ставка от 1.67*. efbet дава коефициент от 2.30* за под 2.5 гола в мача. Най-вероятният голмайстор по всяко време е нападателят на "Манчестър Сити" Ерлинг Холанд с 1.70*, следван от съотборниците си Хулиан Алварес (2.15*) и Рияд Марез (2.70*). От "Ливърпул" с най-високи шансове да отбележи гол са Мохамед Салах (4.10*) и Дарвин Нунес (4.20*), а зад тях са Кевин Де Бройне, Роберто Фирмино и Коди Гакпо с по 4.50*.

Добри новини има в лагера на "Ливърпул". Крилото на тима Луис Диас поднови тренировки с първия отбор на "мърсисайдци". Очаква се колумбийският техничар да бъде готов за заключителната фаза на сезона, като може да вземе участие още тази събота. Диас бе аут от терените в продължение на 5 месеца. Той получи контузия миналия октомври при гостуването на "Арсенал", завършило със загуба 2:3.

В секцията “Дългосрочни събития“ на efbet.com откриваме, че шансовете на "Манчестър Сити" да защити титлата си във Висшата лига се равняват на 2.40*, а тези на "Ливърпул" да вдигне титлата изглеждат илюзорни - 1200.00*. Фаворит остава лидерът "Арсенал" с коефициент за шампион 1.62*.

 *Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

 Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама