Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14128258 www.bgdnes.bg

Ник от "Гласът на България": Депресията ми ме вдъхновява да пея

Заболяването е сериозно и всеки, които страда от него, трябва да говори, а не да го пази в тайна

Кой е той?

Никола Стоянов - Ник е участник в последния сезон на "Гласът на България". Рокаджията бе любимец на зрителите, но отпадна на крачка от големия финал в шоуто.

Реклама

Пред "България Днес" младият музикант разкри как се е променил животът му след предаването. Ник засегна и сериозен проблем - депресията. Стоянов страда от заболяването, което няма лечение, от години. Какво каза още по темата, прочетете по-надолу.

- Никола, достигнахте до полуфиналите в "Гласът на България". Как се промени животът ви след участието в шоуто?

- Вече съм доста по-разпознаваем. Хората знаят за мен и моята банда - Overhook. Голяма част от българските изпълнители вече ме следват. Кефят ми се, искат да правим някакви неща. Наша песен стана победител в класацията на радио "Z rock". Парчето спечели приза "Песен на месеца". Развиваме се лека-полека.

- Бяхте в отбора на Иван Лечев. На какво ви научи той?

- Най-ценното, което ми каза, е да си вярвам. Като цяло не съм прекарал много време насаме с Мастъра (бел. авт. - така наричат всички в шоуто Лечев). Винаги ми е повтарял да следвам мечтите си. Аз също съм на този принцип. Точно заради това продължавам с музиката.

- В България артистите като вас са много ощетени. Успявате ли само с музика да се издържате?

- Не, на този етап това няма как да се случи. Отдавам апартаменти на чужденци под наем заедно с останалите членове на бандата. Всичко, което печелим, го влагаме в групата, за да можем да се развиваме. Пишем песни на английски основно. Сега за пръв път ще излезе от нас песен на български.

Реклама

- Откъде идва името на групата ви - Overhook?

- Кръстихме групата на хватка от борбата. Дядо ми е бил борец. Хватката представлява, когато хванеш някой и го хвърлиш от високо.

- Как се запалихте по музиката?

- Още като малък съм усещал, че мога да пея. Сам се запалих. Слушах много рок и с всеки изминал път ми харесваше все повече да пея. Първо започнах да пиша песни. Записах се в "рок училище". Там те събират с други деца. И всеки ходи на уроци според интересите си - едни като мен - пеят, други на китара. Така се запознах с китариста ни. И вече сме 10 години заедно.

- Успяхте ли да сбъднете някоя своя мечта с участието си в "Гласът"?

- Беше ми странно да изляза на сцената без групата. Но винаги съм искал да се развивам. В "Гласът" беше много интересно. Със сигурност ми помогна.

- В един от излъчените епизоди бе показано, че страдате от депресия. Успя ли след хубавите моменти от шоуто да излезеш от тази дупка?

- Ами при мен е малко по-сложно. Депресията ми не изчезва и не се лекува. Знам колко много хора страдат от това нещо. За жалост, не се говори за този сериозен проблем. Когато съм на сцена, се чувствам най-щастлив и най себе си. Депресията не ни прави слаби. Трябва да се опитваш да не мислиш за това и да знаеш как да се справяш с нея. Всеки човек си има някакви тъмни места. Повечето мъже не обичат да говорят за това нещо. Според мен трябва да споделяш.

- Кога за пръв път разбрахте, че имате този проблем?

- Още като дете, някъде в училище, чувствах че има нещо в мен. Ала не знаех какво е. По-късно в годините, когато вече бях в зряла възраст, започнах да чета. Открих отговори на въпроси защо се държа понякога странно за другите, както и защо реагирам по определен начин в дадена ситуация. Примерно, когато нагрубя някой приятел, се чувствах адски гадно. И после ми е тъпо. С течение на времето намерих начин да се справям с това и да бъда по-толерантен към себе си. Депресията ме вдъхновява да пиша. Пиша за гадни неща в живота. Мои лични истории. Ако я нямаше депресията, нямаше да може да пиша толкова интересни текстове.

- Споменахте, че пеете на английски. Успяла ли е някоя голяма група да ви забележи?

- Правим кавъри на най-различни популярни музиканти. Преди известно време Адам Гонтие, който е бивш вокал на легендите от Three Days Grace, ни забеляза. Той е най-любимият ми изпълнител. Сподели нашето парче, което си е голяма реклама. Друга американска банда пък ни сподели

- След ден са поредните парламентарни избори в България. Като млад човек ще дадете ли своя вот?

- Като цяло искам да се развивам извън България. Това не значи, че не ми пука какво се случва в родината ни. Не се интересувам от политика. И не знам как да отговоря, просто това не е моето нещо.

Четете още

Започват прослушванията за "Гласът на България"

Започват прослушванията за "Гласът на България"

Реклама
Реклама
Реклама