Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14128683 www.bgdnes.bg

Художникът Вихрони Попнеделев: Политиците ни дори не са карикатури

Художниците не са тъпанари, алкохолици и пропаднали хора, както се опитват да ги изкарват, казва творецът

,,Политиците са слаби личности, които не могат да вадят хляба си по друг начин, затова са станали такива. Те дори не са и карикатури на днешното време", сподели пред ,,България Днес" художникът Вихрони Попнеделев на откриването на самостоятелната си изложба – ,,Ескизи" в галерия ,,Интро", на която представи серия от рисунки с голи тела. Според пловдивчанина народът ни се лашка и люшка, защото е необразован и е готов да зареже идеите и принципите си за 20 лв. ,,Затова трябва да се обръща огромно внимание на децата. Най-важното е да ги направим добри и стойностни хора с морални ценности, без значение каква е професията им", допълни той.

Реклама

Да уважат събитието дойдоха колегите му проф. Иван Хаджийски, роднина на троянския писател-социолог със същото име, Филип Зидаров, син на големия ни художник Любен Зидаров, ученици и приятели на живописеца.

Попнеделев каза, че художниците са мислещи същества, а не тъпанари, алкохолици и пропаднали хора, както всички опитват да ги изкарват. ,,Страшно много съм разочарован от последните политически предложения за лидери на народа ни. Като ги гледам, на мига ги сканирам и ми става ясно що за стока са".

Художникът веднага усеща в погледа на човека срещу му истината и лъжата. ,,Всички глупости, които ,,се дрънкат", ми идват в повече. Затова съм се дръпнал на село, живея в арт центъра с интелигентни и умни хора и се развиваме нормално. Според мен поне 90% от политиците трябва да бъдат съкратени и да се махат. Те са фалшиви хора и никой няма да ги вземе на работа, защото нищо не могат да свършат", допълни той. Вихрони ни убеди, че избягва да рисува политици и ако това някога се е случило, е било преди човекът да стане политик.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама