Реклама
https://www.bgdnes.bg/18-plyus/article/14133265 www.bgdnes.bg

Не ви се прави секс? Задоволете го с масаж на простатата

Понякога докосването, прегръщането и целуването са по-важни за двойките от съвкуплението. Може би и вие сте от онези двойки, които вървят навсякъде хванати за ръце и се наричат с галени имена на публично място. Очевидно за всички е, че вашата връзка е изпълнена с чувствено докосване. За жените не е пролблем да са удовлетворени от това, но дали и за мъжете е така. Как да ощастливим мъжа, без да се налага винаги да вдигаме крака, когато не желаем? Отговари ще ни даде сексуалният психотерапевт Габриела Николова.

Ако ви е твърде удобно да се гушкате, а не да правите страстен секс, вероятно сте попаднали в „синдрома на пандата“, казва д-р Габриела Николова. „А това е пример за нежност без секс. За някои двойки дори целуването и докосването на гениталиите се е превърнало в „несексуално“ действие, защото са навлезли в модел, където всеки разбира, че тези докосвания няма да се развият до сексуална наслада. В този момент е почти невъзможно и за двамата да сигнализират на другия, че искат нещата да са изцяло сексуални“, разяснява Николова. Това може да е много обезсърчителна ситуация, особено ако сте напълнели или загубили форма, защото всички знаем, че сексът е ативност с висок разход на енергия. Въпреки това привидната сексуална пасивност често се разбира погрешно и единият партньор може да прибегне към мастурбация или да потърси друг начин да задоволи своите потребности. Ако и двамата сте съгласни, че е време да се върнете към секса, трябва да намерите някакъв начин да се хвърлите обратно към действието. Отделянето на следобеда или вечерта за удоволствия е добро начало. Ако все още не ви се прави секс, то взаимната мастурбация или оралният секс са сексуална активност, която е крачка встрани от комфортната бариера на гушкането.

Реклама

Ако дори и това е прекалено много, помъчете се поне да се целувате по-чувствено. Но едно от най-лошите неща, които могат да ви се случат, е той да ви купи секси бельо, което не ви става или не харесвате – по-лесното е, ако жената инициира сексуален интерес. Галете го предизвикателно в областта на гениталиите, докато той е под душа или докато се гушкате. Още по-добре е да направите нещо по-предизвикателно и да възбудите интереса му, когато сте на място, като например излезте на вечеря и шепнете сладки неща в ухото му в ресторанта или пък му пишете предизвикателни есемеса. Изборът, който правите, трябва да е по-дързък от обикновено, за да предизвикате повече интерес у човека до вас, съветва Николова. За да избегнете „синдрома на пандата“ можете да си изберете кодова дума или фраза нещо, което обикновено не бихте казали, като „червено шампанско“ например, и я използвайте, за да сигнализирате, че сте в любовно настроение. Бихте могли да опитате и с определен тип целувки. Плавното плъзване на езика ви в неговата устеа ще му покаже, че искате нещо повече от гушкане. В крайна сметка, ако наистина не ви се прави секс, начин да задоволите партньора си е като му направите масаж на простатата. Ето как да направим това, според Габриела Николова:

Простатата при мъжа се помещава няколко сантиметра навътре и съдържа у себе си уникални скрити способности. Когато се научим да я стимулираме, тези способности се превръщат в силна ерекция, зашеметяващ оргазим за него и по-продължителен полов акт за нея, казва сексоложката. Физиологически простатата прилича на сърце и точно по тази причина често я наричат второто сърце на мъжа. От вътрешната си част прилича на смокиня. Тази част на мъжкото тяло има хиляди нервни окончания и можем да я срамним с джи точката при жените. Прилагането на натиск върху тази област, дори в медицински условия, предизвиква моментална и мощна ерекция у мъжа. Масажът на простатата е много полежен и като профилактика срещу развитието на простатит (възпаление на простатата) при мъжете. Техниката на проникване е следната – задължително махнете дългите си нокти, кожата на ануса е нежна и лесна за нараняване!

Масажът се извършва със средния пръст. Когато партньорът ви се отпусне бавно вкарайте пръста си вътре на 1-2 см и спрете. След като той свикне с усещането, продължете да прониквате малко по-дъбоко, но не повече от 4-5 см навътре. Насочвайте пръста в долната час на тялото, по посока на тестисите. Започнете бавно да галите, първо от едната страна, след това от другата. Наблюдавайте реакцията му. Често мъжете не знаят как да реагират. От една страна им е приятно, от друга ги е срам да си признаят, за да не си помислите, че са прикрити гейове, казва Николова. Но ако виждате, че за него това е неприятно и болезнено, намалете темпото или добавете лубрикант. Не го питайте веднага как се чувства. Дайте му време да приеме този факт в своята психика. За него това не е толкова лесно, но е страхотно удовлетворяващо, добавя докторката.

Колкото до жените, съветът ми, за да подсилят желанието си за секс е да започнат да четат повече за секс. Ако искате да преминете от скука към удоволствие в кревата започнете от следното: спрете да носите бельо и си слагайте само рокли или поли с дължина поне до коляното. След това отделете внимание на това, което ще почувствате от полъха на вятъра на мястото „между краката ви“. Ако е зима, можете да правите упражнението вкъщи на топло.

После започнете да танцувате или да ходите на стрипденс. Събудете пластичността и женствеността си. Това ще доведе до по-бързо желание за получаване на оргазъм. Стремете се да стигате „до върха“ поне веднъж на ден. Без значение как - може с мастурбация, а най-добре с вибратор-заек, съветва Николова. Това е секс играчка, която е предназначена специално за вагинално и клиторно задоволяване. Ушенцата на заека наистина предизвикват оргазъм в рамките на 30 секунди до три минути. Бъдете креативни. Стимулирайте и мозъка си - четете и пишете порно разкази, сложете червени свещи навсякъде вкъщи, флиртувайте с околните, гледайте филми свързани със секс и си повтаряйте по 100 пъти на ден: „Аз обичам и искам секс с моя партньор“.

Несъмнено ще имате резултати. Изведнъж вече няма да искате да си легнете спокойно, а ще сте част от „заговор“ готов да влезе в действие, щом вратата се затвори и се спуснат пердетата. Насладете се на новите си сексуални приключения, завършва сексоложката Габриела Николова.

Четете още

Жената на Дани Алвеш с шокиращо разкритие:
Майка ми умираше, а той ми изневеряваше!

Жената на Дани Алвеш с шокиращо разкритие: Майка ми умираше, а той ми изневеряваше!

Надзирателки на съд за контрабанда на секси бельо

Надзирателки на съд за контрабанда на секси бельо

Ларса ненаситна в леглото

Ларса ненаситна в леглото

Реклама
Реклама
Реклама