Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14547056 www.bgdnes.bg

Смелата Лидия ХРАНИ МЕЧКИ в гората

Без капка притеснение 

Обикаля горите, за да помага на дивите животни 

Щастливи и нахранени са мечките от Габровско.

Причината за това е 24-годишната Лидия Йорданова от Велико Търново, която без капка притеснение помага на дивите животни, оставяйки им лакомства. През почивните дни младата жена обикаля горите, за да храни мечките, които скоро се събудиха от зимен сън.

"Бях впечатлена от видео, което стана хит във фейсбук. На клипа се чува как дядо се обръща гальовно към малко мече, което е влязло в двора му и обикаля около кошерите. Човекът казва: "Няма медец, дядо", а животинчето продължава да търси. Хрумна ми, че мога да използвам почивния ден, за да занеса лакомства за мечета", споделя Лидия.

Реклама

Безстрашната жена разказа, че районът, в който се развива действието от клипа, не й е непознат, но проследява какво се случва докрай. Гладното мече било заловено и изпратено в Централния Балкан, където Лидия предполага, че има и други от неговия вид, които гладуват. Така доброволката пълни раницата си с лакомства и тръгва, за да нахрани мечките.

"Приятелите ми ме питаха дали не се страхувам, защото все пак в гората живеят диви животни. Истината е, че не ме е страх. Всички хора сме създадени да живеем в мир на тази земя и съм убедена, че четириногите усещат кога човек е настроен положително към тях. Аз съм против убийствата и ми е трудно да разбера ловджиите", разказва Йорданова.

Младата жена оставя на гладните животинки 6 буркана с мед, ябълки, круши, боровинки и други вкуснотии.

"Изпитах огромно удовлетворение от стореното. Надявам се наистина да съм помогнала на мечетата и повече да не влизат в дворовете на хората, защото са гладни", с усмивка споделя 24-годишната Лидия, която е категорична, че ще продължи да реализира каузата си не само в Габровския район. Следващата локация, която е набелязала, е Еленският Балкан.

"Не за пръв път дарявам храна за животни. Често посещавам зоопарка в Павликени, където нося плодове за мечока Васко. Той ме познава вече, а когато ме види, веднага се изправя и чака някое лакомство", заключи доброволката.

Реклама
Реклама
Реклама