Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14655141 www.bgdnes.bg

Любимият Джони Деп на 60! Вижте 60 интересни факта за него

Всеки белег, всяка татуировка означава нещо и напомня даден момент от живота ми, казва актьорът

Един от най-готините, щури и атрактивни холивудски актьори Джони Деп днес навършва 60 години. Рождения си ден „лошото момче“ на киното посрещна в Букурещ, където снощи със супергрупата „Холивудски вампири“ изнесоха мега рок концерт. Очакваме с нетърпение шоуто им и на родна сцена идния вторник, 12-и юни, в зала „Арена София“ от 20 ч., организиран от „Жокер Медия“ и “Bulgarian Live Music“.

Реклама

Джон Кристофър Деп, каквото е цялото име на актьора, е любимец на поколения киноманиаци и меломани. Животът му е низ от случки и приключения, съвсем като на кино. Вижте 60 любопитни факта от лентата на Джони за неговите 60 години.

1. За 60-те си години участва в над 60 филма, в т.ч. и документални, включително и като разказвач, и като глас зад кадър.
2. Като дете е бил алергичен към шоколада. Парадоскът е, че два от най-известните му филми са „Шоколад“ и „Чарли и шоколадовата фабрика“.
3. Джони е най-малкото от четирите деца в семейството си.
4. Никой от роднините му няма актьорски заложби. Баща му, Джон Кристофър Деп, е строителен инженер, а майка му, Бети Сю Палмър - сервитьорка.
5. Актьорът започва да пуши едва на 12 години, а на 13 губи девствеността си.
6. На родителите му им се налага да се местят много и живеят в 20 различни града.
7. Семейството му се заселва във Флорида, но не след дълго се развеждат.
8. Белезите по цялото му тяло са от самонараняванията, следствие на раздялата им.
9. Това за него е начин да се справи с болката. „Моето тяло е дневник, подобен на този на моряците. Всеки белег, всяка татуировка означава нещо и напомня даден момент от живота ми“, казва Джони в интервю отпреди 30 години.
10. Прави опит да напусне училище едва на 15-годишна възраст с надеждата да стане рок музикант.
11. На 16 г. е изключен от даскалото, понеже свалил панталоните си и показал голия си задник на учителка, която не понася.
12. Почти всички любовни връзки на Джони започват по време на снимки на филми.
13. Джони свири с Кръстника на пънка Иги Поп в гаражната им банда „Тhe Kids“.
14. През 1983 г. се жени за сестрата на басиста им, гримьорка Лори Ан Алисън.
15. Късмет за него! Тя го запознава с Никълъс Кейдж, който пък го съветва да остави музиката и да се насочи към киното.
16. Отначало Джони бачка какво ли не, за да върже двата края. Бил е дори и продавач на писалки.
17. 3 години е имал връзка и е бил сгоден за звездата в култовия сериал от началото на 90-те години на миналия век „Туин Пийкс“, сексапилната Шерилин Фен, чиято леля е рок дивата Сузи Куатро.
18. След проваления им годеж, на каската, с която Деп участва във филма „Взвод“ на Оливър Стоун, надрасква името ѝ - „Шерилин“.
19. От ролята си на ченге под прикритие в популярния телевизионен сериал „21 Джъмп Стрийт“, където играят двамата с Фен, Деп става тийн идол. Идва лентата „Едуард ножиците“.

20. Бил е сгоден и за горещата за края на 80-те г. на ХХ век знаменитост от романтичния музикален филм с Патрик Суейзи „Мръсни танци“ Дженифър Грей.
21. Докато снима „Едуард ножиците“ започва връзка с Уинона Райдър, заради която си татуира „Winona Forever“ на дясното рамо.
22. Джони има близо 20 татуса, някои от тях са с имената на децата му и на майка му Бети Сю.
23. Актьорът предизвиква колегата си Леонардо ди Каприо да помирише развалени мариновани яйца и му плаща 500 $ за това по време на снимките на „За какво тъгува Гилбърт Грейп“ през 1993 г.
24. Филмът има 6 световни номинации и награди за Лео, една от които и от варненския фестивал „Любовта е лудост“, и нито една за Джони.
25. Купува батут на актрисата Фей Дънауей в една от почивките на филма „Аризонска мечта“. Тя копнеела за това и той „отскочил“ донякъде на почти 130 км. да ѝ го купи.
26. През 1993 г. открива един от нощните си клубове в Лос Анджелис „Viper Room“, има и още няколко на територията на САЩ.
27. Джони е пословичен с това, че винаги дава огромни бакшиши и не отказва автографи.
28. Докато е собственик на „Viper Room“, раздава по 50 и 100 $ на бездомните хора извън клуба.
29. Точно на тротоара пред това заведение умира колегата му Ривър Финикс от сърдечна недостатъчност, вследствие на свръх доза наркотици.
30. Джони притежава още и винарска изба във Франция, както и остров на Бахамите.
31. През 1994 г. той започва да излиза с британския супермодел Кейт Мос и двамата са заедно в продължение на четири години.
32. Често се карат с манекенката и след поредна разпра го арестуват в хотелската им стая в Ню Йорк, която той прави на пух и прах.
33. По време на снимките на „Деветата порта“ Джони среща френската актриса и певица Ванеса Паради, през 1998 г. започват връзка.
34. Двамата имат две деца - дъщеря Лили-Роуз Мелъди Деп и син Джон „Джак“ Кристофър Деп III.
35. Преди да станат родители с френския миньон, Деп се сбива с папараци, които ги снимат по време на срещата им.
36. През 1999 г. се сдобива със своята Звезда на Славата от тротоара на булевард „Холивуд“ в Лос Анджелис. 20 год. по-късно плочката бе обругана с думата „фалшив“ и надраскана. 
37. Въпреки удостояването му с тротоарната златна плочка, актьорът предпочита Париж, защото обича анонимността на живота във Франция.
38. Но Франция го иска за постоянен жител, следователно - плащащ големи данъци върху доходите си (колегата му Жерар Депардьо избяга от родината си поради същите причини). Затова през 2011 г. той си си тръгва оттам.
39. Неживеещият в САЩ веднъж се изцепва: „Америка е тъпа. Тя е като глупаво куче с големи зъби, които могат да хапят и да ви наранят“. Навлича си гнева на фенове, общественост и политици.
40. Но! Възмездието идва през същата тази 2003 г., когато той поема ролята на капитан Джак Спароу в „Карибски пирати“.


41. „Пиратът“ признава, че вдъхновението му за този образ е приятелят му от рокдинозаврите „Роулинг Стоунс“ Кийт Ричардс. Петологията и до днес е един от най-успешните проекти в кариерата му.
42. Признава, че за да се намъкне в костюма на героя си Джак Спароу, става веган.
43. Деп озвучава и собствения си образ във видеоиграта „Карибите: Легендата за Джак Спароу“.
44. През 2004 г. Деп формира своя продуцентска компания, в която сестра му Кристи е изпълнителен директор.
45. Първият филм на неговата продуцентска компания е „Дневниците на едно пиянде“ по едноменния роман от Хънтър С. Томпсън.
46. През 2007 г. дъщеря му Лили Роуз се разболява тежко и дълго време изкарва в болница в Лондон. След като се оправя, Джони отива на посещение там, облечен в костюма на капитан Джак Спароу, и прекарва четири часа в четене на приказки на други болни деца.
47. През 2008 г. той дарява 2 милиона долара на въпросната болница. А когато същата година умира колегата му Хийт Леджър, той, заедно с Джъд Лоу и Колин Фарел даряват заплатите си на дъщеря му Матилда.
48. Първия си „Златен глобус“ Деп печели същата година за главната си роля на Суини Тод във филм адаптация на мюзикъла.
49. Джони и Ванеса окончателно се разделят през 2012 г. По това време той снима „Дневниците на едно пиянде“, където се запознава с бъдещата госпожа Деп - актрисата и модел Амбър Хърд.
50. Те се сгодяват на Коледа през 2013 г. и след 2 години сключват брак на Бахамския му остров. Още една по-късно се развеждат скандално.


51. През 2015 г. той тръгва с частен самолет и кучетата си в него към Австралия за снимките на карибския пират, но забравя да декларира четириногите си приятели.
52. Години след раздялата на актьорите Деп и Хърт, скандалът помежду им беше повече от сензационен и стигна до милиони долари обезщетения. Амбър обвини Джони в психически и физически тормоз.
53. Деп е страстен колекционер на бради.
54. Може да дресира гущери и е горд с умението си.
55. Признава, че не може да разказва вицове.
56. Също и че някак се кефи на харизмата и характера Джак Изкормвача.
57. Вярва, че има призраци и се страхува от тях.
58. Както и че има индиански корени и по-точно - на Чероки от Кентъки.
59. Той не обича и не умее да танцува, затова с него винаги има хореограф, ако се налага.
60. Джони Деп неколкократно е избиран за „Най-сексапилният жив мъж на планетата“, а филмите с негово участие носят над $2,2 млрд. в боксофисите на САЩ и над $5 милиарда по света.

Честит Рожден Ден, Джони! Ще те очакваме във вторник!

Четете още

Джони Деп идва контузен в България

Джони Деп идва контузен в България

Калин Вельов става колега на Джони Деп

Калин Вельов става колега на Джони Деп

Джони Деп и Алис Купър идват в София на 12 юни

Джони Деп и Алис Купър идват в София на 12 юни

Амбър Хърд трябва да плати 10,35 милиона долара на Джони Деп

Амбър Хърд трябва да плати 10,35 милиона долара на Джони Деп

Реклама
Реклама
Реклама