Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17745926 www.bgdnes.bg

Лили почерпила с крем карамел без захар за ЧРД

Примата обожава да й подаряват картини с петли, били добрите духове на дома

С крем карамел без захар е почерпила за рождения си ден малкото си подбрани гости легендата Лили Иванова. За този свой празник примата се е доверила на изискано столично заведение за трапезата на партито в луксозния си мезонет. По изключение топ певицата на България опитала от любимата си баклава, от специалната халва, любимия й десерт още от детските години, и от крем карамела без захар, приготвян персонално за нея, тъй като тя е отказала захарта преди десетилетия. Европейския вкус към несладките сладкиши, разкриват нейни близки, Лили попила още в началото на 70-те, когато гостувала на своята българска приятелка - певицата Анастасия, в тогавашния Западен Берлин. Двете дружки се черпели с отбрани безглутенови лакомства в най-известните тамошни сладкарници, но се оказало, че агенти на ДС ги дебнат и там от съседните маси и после в България привиквали Лили да пише обяснения дали не водят "вражески разговори". "Искаха да ми вгорчат тези сладкиши", доверила звездата на най-старата си приятелка - Роди, бивш администратор в голям варненски хотел, с която Лили е много близка още от времето, когато учи за медицинска сестра в морската столица.

Реклама

И досега, научи "България Днес", знаменитата изпълнителка се радвала най-много на даровете, които й изпращат за рождения ден монахините от женския метох в Самоков. Въпреки че нейната лична изповедничка - игуменката майка Гавраила вече не е между живите, Лили на големи християнски празници се черкувала в обителта и оставяла своята лепта за манастира. И на този рожден ден на примата тя била почетена от Божиите сестри с ценна икона, която веднага поставила на челно място в уникалната си колекция, разбра още вестникът.

И по време на дните около юбилея си естрадната икона не нарушила железния си режим, основния "виновник" за нейната пословична виталност в живота и на сцената. И сега тя започвала деня си с 10 лицеви опори и свещ.

Поп иконата не изневерява и на табиета си да трупа картини с петли в покоите си. На всеки рожден ден "домашният музей" на изпълнителката на "Панаири" се обогатявал поне с една подобна картина, разкриват нейни колеги.

"Знам от стари хора, че трябва да има петел вкъщи", споделяла Лили в тесен кръг. Веднъж тя разказала, че още във Варна имала керамичен петел, който й се струвал много шарен и затова решила да го изнесе на терасата. "Бре, като го изнесох тоя петел, пианистът ми си счупи ключицата, почнаха някакви колизии в живота", гласял споменът на поп легендата. И чак когато се сетила, че причина за всичко може да е петелът и наредила на икономката си да го прибере вътре, неблагополучният период приключил. "Малко или много съм суеверна", не крие и пред широката публика Лили.

Четете още

Жоро Тошев с нов филм и книга за Лили Иванова

Жоро Тошев с нов филм и книга за Лили Иванова

Бившият мъж на Лили Иванова ИЗДАДЕ на колко години става днес примата

Бившият мъж на Лили Иванова ИЗДАДЕ на колко години става днес примата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама