Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1907563 www.bgdnes.bg

Изписват покорителя на Еверест Дойчин Боянов, операцията е успешна

Операциите на 36-годишния Дойчин Боянов и на 35-годишния Милен са успешни. Това съобщи координаторът на Специализирания травматологичен комплекс доц. Диян Енчев.


"Двамата алпинисти, които пострадаха при лавина в подножието на Вихрен миналата седмица, са оперирани успешно. И двамата пациенти се чувстват добре и се възстановяват. В края на седмицата най-вероятно ще бъде изписан Дойчин, който претърпя операция на дясната подбедрица, а Милен, на когото беше оперирано дясното бедро, ще може да си отиде у дома през следващата седмица", разясни д-р Енчев.

Лавина под връх Вихрен помете четирима алпинисти. Покорителят на Еверест Дойчин Боянов бе докаран в болницата със счупен таз. От другите трима затиснати от снежната маса единият е със счупена подбедрица, вторият е с наранявания по главата, а последният е със съмнение за счупени ребра и контузия на белия дроб. Голямата снежна маса се е стоварила върху четиримата алпинисти, изкачващи северната стена на връх Вихрен. Влачила ги е близо 40 метра. Те успели да се измъкнат и подали сигнал в ПСС - Банско. Веднага към мястото на инцидента тръгнали над 30 спасители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама