Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1912000 www.bgdnes.bg

Камен Влахов: Пия колкото поискам!

Бисерка БОРИСОВА

"Ако някой днес ме попита: "Г-н Влахов, колко пиете?", ще му отговоря: "Колкото поискам!"
Това сподели пред "България Днес" бившият депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание Камен Влахов, който днес вдига наздравица за 57-ия си рожден ден. Докато беше народен избраник, Влахов търпеше критики от опозицията, че надигал чашката по-често, отколкото приляга на политик. Днес гледа на тези приказки с усмивка. "Няма нужда да доказвам, че не съм камила! Що за човек си не се определя от обеми и литри, а това дали губиш човешкия си образ", обяснява Камен Влахов и допълва: "А иначе в рамките на шегата Айнщайн беше казал, че дестилацията е едно от най-великите изобретения на човечеството!"
Днес бившият депутат работи като юридически съветник и е шеф на новорегистрирана фондация - "Вси български светии". "Опитваме се да помагаме за възстановяването на знакови храмове в България и строителството на нови. Но е много трудно - дали заради кризата, дали заради обезверяване на хората...", споделя Влахов. "С новия патриарх Неофит планирам среща до края на месеца, да измолим благословия за дейността ни", обяснява бившият царски депутат. "Аз съм дълбоко нерелигиозен, но съм силно вярващ във всемогъщия Бог! Религиите разделят хората, вярата ги обединява. Господ Бог е един, ние само му се молим по различен начин!", допълва той.
През депутатските години като един от най-големите му "грехове" се сочеше инцидент на парламентарния паркинг, при който Камен Влахов се скара, че му вдигнали колата с паяк. Култова остана репликата му към полицаите: "Ще има падни-стани-легни!" "Съжалявам, че си изпуснах нервите тогава. После се извиних. Но продължавам да твърдя, че "Паркинги и гаражи" е една много съмнителна фирма", припомня си Влахов.
Като цяло той пази добри спомени от депутатстването си. Оттогава му останало приятелството с Вежди Рашидов. "Той е много голяма работа - и като творец, и като човек!", хвали Влахов бившия министър и обобщава през смях: "А и той като мен имаше инцидент на паркинг, което също ни свързва!"


Срещи с царя в храма

На няколко пъти бившият депутат се виждал и със Симеон Сакскобургготски, но за политика не си говорели, разказва Влахов. През депутатския му период Бойко Борисов беше главен секретар на МВР, но Влахов не му е фен. "За да си премиер, трябва да си прочел повече книги", отсича той. И допълва: "Уважавам обаче безкрайно Марин Райков и президента Плевнелиев, който се еманципира от Борисов." 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама