Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/1927854 www.bgdnes.bg

Актрисата Мая Драгоманска: Първият ми съпруг загина в Австралия, вторият изпадна в кома

Едно от най-красивите лица в българския театър и кино - актрисата Мая Драгоманска, някак се скри от хоризонта и все повече зрители се питат къде е и какво се случва с нея. Тя е една от най-добрите ни театрални актриси, направи незабравими роли главно на сцената на Пловдивския драматичен театър, театър "София" и в "Малък градски театър зад канала". Още от периода на завършването си във ВИТИЗ тя е една от най-сниманите актриси в българското кино.

От две години Мая Драгоманска съвсем "официално" е пенсионерка, но твърди, че сега повече от всякога гледа театрални постановки. Актрисата споделя, че отдръпването й от публичното пространство не е свързано със смъртта на съпруга й Таньо Маринов - един от най-колоритните актьори на пловдивска сцена. В пресата излязоха разсъждения, че когато се разболява, на него не му помага нито гилдията, нито правителството, както това направиха за Христо Мутафчиев. Мая обаче коментира, че Христо Мутафчиев й е много близък приятел и тя не желае да бъде свързана с подобни догадки. Все пак споделя, че има нещо, свързано с Таньо, което я е засегнало, но не желае да го посочи.

Реклама

Съпругът на Мая Драгоманска Таньо Маринов получава инфаркт, след който се страхува да не му се случи нещо по-лошо. Според актрисата, той бил изплашен и огорчен, но не това го е погубило. В един момент всички органи на актьора отказали и той изпаднал в кома. Получил не инсулт, а пълен срив на организма и след няколко месеца в кома починал.

Фатален изход застига и първият съпруг на Мая Драгоманска - Младен Младенов, от който тя има дъщеря - Мила. Той умира на 43 години в Австралия при неизяснени обстоятелства. Според актрисата някой казват, че е блъснат от кола, а други, че той се блъска с колата си в дърво. По това време Мая и Младен отдавна не са заедно. Той заминава заедно с тогавашната си приятелка, която има чичо в Австралия. Тогава тя била бременна и там ражда момченце, което губи баща си само на 6 години. Мая Драгоманска разказва, че години след смъртта му не са могли да получат смъртния му акт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама