Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/3100787 www.bgdnes.bg

Венци Чикагото се закани на бившия си авер: Ще убия Бисер Петното!

"Ще убия Бисер Миланов-Петното! Два пъти го изтърпях да ме заплашва пред децата ми, но това е краят! Следващия път, когато се появи пред мен, лично ще го разстрелям."
Тази зловеща закана отправи чрез "България Днес" русенският подземен бос Венцислав Ангелов-Чикагото, който се изявяваше като един от лидерите на контрапротеста. Заедно със сина си Йордан Бонев и Бисер Петното те са създатели на групата във Фейсбук "Народно движение БАСТА". Организацията се прочу с ревностната си защита на правителството и заплахите срещу протестиращите пред Министерския съвет.

Днес от близкото приятелство между Чикагото и Петното не е останал и помен. Дори, напротив, двамата са в тежък конфликт. Повод било желанието на Петното да измести авера си от ръководството на организацията, признава Чикагото. Мераците на Петното са спрени след зрелищния му арест в центъра на София заради стартирало през лятото разследване за закана за убийство на протестираща жена.
Амбициите за власт на Бисер Петното бяха порязани и от сина на Венци Чикагото Йордан Бонев.

Реклама

"С Бисер Миланов имаме разногласия и сериозно се разминаваме. За бъдещето му в движението ще решава колективно цялото ръководство", обяви Бонев пред вестник "Галерия". Повод за разпрата им станала колаборацията на Бисер Петното с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В интервюто си синът на Чикагото потвърди информацията за среща между Бойко и Петното. Тя се е състояла в дома на Борисов.

"Борисов ме потърси във Фейсбук и навръх Коледа, на 25 декември, около 18,30 ч. ми позвъни по телефона с думите: "Позна ли ме по гласа?" Отговорих му утвърдително. Тогава той ми каза:"Елате утре с Бисер Миланов да пием кафе у нас."
Самата среща била проведена на 26 декември и продължила близо 3 часа.
"Бойко Борисов се обърна към Бисер с предложение да излезе пред медиите и да обясни, че през цялото време е работил за Николай Бареков. После ни каза, че ако това се случи, ще ни помогне при преобразуването на движението в партия, а ние двамата ще станем известни политически лица", разказа Бонев.
Според плана на Бойко бъдещата партия на Петното и Чикагото трябвало да заеме мястото на "Атака".

"В този момент усетих, че Бисер Миланов поддава. Борисов опита да е още по-убедителен, като заяви, че имало вариант и за широка управленска коалиция с БСП, ако Георги Първанов оглави червената партия. Каза, че ако успеем да радикализираме протестите срещу правителството и ако ударим по Бареков, ще получим 500 хил. лева", обяснява Бонев.
С парите той и Петното трябвало да създадат нова протестна мрежа. Като аванс дори дал 12 хиляди лева на Петното. След като новината за тайната среща се появи в медиите, Бисер Миланов изненадващо бе задържан по повдигнато още през лятото обвинение и до момента остава в ареста.

Бойко отрича за срещата


Часове след появата на интервюто на Йордан Бонев темата коментира и Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ категорично отрече да се е срещал с Бонев и Петното. Чрез профила си във Фейсбук той дори разпространи своя кореспонденция с Бонев. От текстовете на съобщенията ясно личи, че хората на Петното са настоявали за среща с Борисов. Дали обаче тя се е състояла не става ясно.
"От тези снимки проличава, че този пореден компромат срещу мен е подготвян дълго време. Тези хора, които първо обсаждаха дома ми, после ме търсеха месеци наред. Между другото, всекидневно си пиша във Фейсбук с много и най-различни хора, без да ги познавам. Но тъй като очаквах подобен сценарий, затова си пазя цялата кореспонденция. С тези снимки сега разобличавам поредния опит за дискредитирането ми от най-верните хора на цензурирания", написа във Фейсбук Бойко Борисов.
В негова защита хора от ГЕРБ припомниха, че близо половин година мутрите на Петното са едни от постоянните участници в контрапротеста в защита на правителството. Част от същите яки момчета впоследствие са забелязвани и на мероприятия, организирани от "България без цензура".
Герберите припомниха, че наскоро срещу Венци Чикагото в Русе са повдигнати поредните две обвинения за трафик на дрога.
"Да не стане както случая с напусналия парламентарната ни група колега Георги Марков. След като синът на Чикагото Йордан Бонев наговори тези клевети, изведнъж баща му да се окаже невинен", обяви депутат от ГЕРБ.

Реклама
Реклама
Реклама