Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4207791 www.bgdnes.bg

Слави праща близнаци на "Евровизия"

Иво АНГЕЛОВ

След малката певица Крисия от Разград тв водещият Слави Трифонов е взел под крилото си и двама 10-годишни пианисти - близнаците Ибрахим и Хасан Игнатови от Шумен. За това разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на талантливите момчета.

Децата - музикални феномени, са получили предложение от Трифонов да представят България в Детския песенен конкурс "Евровизия". Идеята е те да участват в общ проект с Крисия Тодорова от Разград, която пък се превърна в любимка на телевизионните зрители с участието си в "Шоуто на Слави".

Реклама

"Един ден ми звънна телефонът. Обади се Евгени Димитров-Маестрото и ме попита дали е удобно да говоря със Слави Трифонов. Веднага се чух и с него и той предложи да изпрати децата на "Евровизия". Веднага приех, защото такова предложение не се отказва. Когато казах на децата, бяха толкова щастливи, че ако имаха криле, щяха да полетят. Новината им повиши адреналина и ги мотивира да се представят още по-добре", разказа гордият баща.

Идеята е трите деца да участват заедно в конкурса на 15 ноември в Малта, като Крисия ще пее, а Ибрахим и Хасан ще свирят на пиано. "Все още няма ясна идея какво ще представлява проектът им. Предстоят уточняване и репетиции", добави Игнатов.
Преди "Евровизия" Ибрахим и Хасан Игнатови ще кандидатстват за участие в международния конкурс "Ференц Лист", който ще се проведе от 26 октомври до 6 ноември в германския град Ваймар. За представянето им обаче са необходими 3000 лева, които трудно се събират. "В България никой не обича да дава пари за култура. Обикалям от врата на врата, за да помогне някой. Ще стане само с намирането на спонсори", сподели с горчивина в гласа бащата на близнаците.

Училища от Русия, Швейцария и Дания вече са предложили на талантливите ни пианисти да продължат обучението си зад граница. Децата и техните родители все още обсъждат условията и се консултират дали да изберат като вариант обучение в чужбина. Ибрахим и Хасан са печелили първи места в над 15 музикални конкурса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама