Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4232188 www.bgdnes.bg

Красивата Наталия бори левкемията

За последния месец животът на 26-годишната Наталия Велева се преобръща на 180 градуса.

На 30 юни й откриват остра миелоидна левкемия (рак на кръвта) и за нея започва най-тежката житейска битка. Младото момиче не губи вяра, че може да се справи с коварното заболяване.

Реклама

Всичко започва от ангина, която Наталия лекува с антибиотици, но не минава. "Направените изследвания във ВМА показаха, че стойностите на левкоцитите са в пъти повече от нормите. Причината - костният мозък е увреден от ракови клетки", сподели пред "България Днес" Ценко Велев, баща на момичето.

За да живее Наталия, тя има нужда от трансплантация на костен мозък в Германия. Стойността на медицинската процедура е непосилна за нея и нейните близки. Необходими са 260 000 евро и затова е стартирана кампания. "Започна събирането на средства, но засега са крайно недостатъчни. Но поне се убедих, че има добри хора, които са готови да дадат последния си залък хляб, за да помогнат. Хора от чужбина също изпратиха пари", каза още Велев. Добрата новина е, че в Германия е намерен донор на костен мозък, който е 1:1 съвпадение с младото момиче.

Наталия е младо момиче за пример - завършила е гимназия с успех 5,95, четвърта е по успех като бакалавър в Техническия университет в София и първа в магистърската степен. Преди да се разболее, е работила в Агенцията за бежанците.
Можете да помогнете на Наталия Велева на следните сметки:

ПОЩЕНСКА БАНКА АД - ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ

Дарителска сметка на името на НАТАЛИЯ ЦЕНКОВА ВЕЛЕВА

IBAN BG72BPBI79421020541901 BGN

 

ОТ ЧУЖБИНА: EUROBANK BULGARIA

IBAN BG72BPBI79421020541901

BPBI7942; BIC: BPBIBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама