Таня Боева, попфолк певица: Напук на Диомов запях чалга

Приятел
Автор: БД Онлайн

Таня Боева, попфолк певица: Напук на Диомов запях чалга

КОЯ Е ТЯ

Таня Боева е родена на 3 ноември 1973 г. в Тополовград, но живее, учи и израства в Димитровград. През 1995 г. участва на "Златният Орфей" и печели първа награда с "Космичен блус" в категорията за млад изпълнител. През 1996 г. отново пее на сцената на "Златният Орфей", но този път в раздела за българска популярна песен и печели втора награда за песента "Сребрее косата ти рано, мамо". Като попфолк певица тя получава най-голяма популярност. Омъжена е за композитора Мишо Бургуджиев, от когото има син Росен.

Венелина ИВАНОВА

- Таня, как изпратихте старата година и къде посрещнахте новата 2015 г.?
- На участие. За мен беше удоволствие да пея навръх Нова година в Еленското ханче, чийто собственик е наш дългогодишен семеен приятел.

- Каква беше за вас миналата година?
- Аз не съм човек, който помни лошите неща, и за мен миналата година беше много хубава и успешна. Свързвам я с много пътувания до Дубай, Америка, Испания, в които преоткрих себе си. Тези дестинации ми дадоха и различни позитивни усещания. Но аз съм човек, който дори и в лошото успява да намери доброто, и смятам, че всяка лошотия в живота ни се случва за добро. Уверила съм се в това.

- През 2015 г. имате 20-годишен юбилей на сцената. Как ще го отпразнувате?
- Не усетих кога минаха 20 години, като насън. Представям си да направя голям концерт, готин и пищен, но дано да успея да намеря спонсори, защото хубавите неща струват много пари. И задължително на сцената с жив оркестър и някои песни с по-нова версия. Ще изпея и песните ми от "Златният Орфей". Има време, до септември ще го мисля.

- Какви спомени пазите от "Златният Орфей" през 1995 г., когато спечелихте първа награда за млад изпълнител?
- Беше като приказка за мен. До този момент това е най-силният връх в живота ми и може би ще остане най-силното усещане за успех в целия ми живот. Чувствах се като младо момиче от малък град, тръгнало да влиза между обиграните с много повече опит, бях и млада, и плаха. Но помня как преди това с майка ми се разхождахме по улиците на Димитровград и аз й казвах: Мамо, представяш ли си да спечеля "Златният Орфей". Исках го с цялата си същност. Така материализирах с мисълта си победата.

- Кой ви насочи към участие в конкурса?
- Стана съвсем случайно. Обади ми се една композиторка дали искам да изпея песента й, защото певицата се отказала. Аз веднага се съгласих. Вече бях завършила училище и пеех по заведения и ресторанти. Песента бе по-джазова, не беше най-подходящата за мен, аз бях по по-динамичните поп песни. Отидох да запиша парчето в студиото на покойния вече Найден Андреев. Той е моят гуру. Бях уплашена, защото за него ми бяха разказвали, че е серт. Беше силен характер, прям, абе истински човек, който не се усмихваше на всеки, не беше лицемер. Започнахме да записваме и изведнъж той ме погледна и ми каза: "Ти ще участваш ли в конкурса за изпълнители? Трябва да участваш, защото ти си откритието за "Златният Орфей". Аз не знаех дали може, той ми каза: "Може, регламентът го позволява. Просто подготви две песни - една наша и една чужда, и се яви".

- Какви спомени пазите от самия конкурс?
- Бях оценявана от други хора, не от Найден Андреев. Председател на журито беше Йорданка Христова, журираха Емил Димитров, Петя Буюклиева, Марги Хранова и други, общо бяха 13 от най-големите и утвърдени имена на българската естрада.

- Имали ли сте директна комуникация с Емил Димитров?
- Да, лека му пръст. Той беше много благ човек, добър, с изключителна харизма и излъчване. Аз му бях любимка, където ме видеше, ми казваше: "Къде си, съкровище? Ела да те прегърна!". По време на "Златният Орфей" неговото топло отношение ми даваше усещането, че и за мен има място между вълците и хиените, защото аз наистина бях много плаха.

- С какво според вас го спечелихте?
- Бях като нешлифован диамант, бях много скромна, срамежлива, младо момиче от малък град, но смятам, че успях да ги спечеля с харизмата и гласа на сцената. Помня, че на четвъртия ден, когато съобщиха името ми сред 6-те финалисти, които ще продължат до финала на петия ден, аз просто си казах: "Бъди реалист, стигна дотук. Утре можеш и да загубиш". И на следващата вечер, когато чух, че съм победител, не ми се вярваше. Миро от "Каризма" тогава стана 3-и в състезанието. Помня, че тогава деканът на Консерваторията ми каза: ДВратите ни са отворени за теб без изпит". Посъветвах се с Найден Андреев, но той ми каза: "Недей, ти си ценна, защото си неподправен диамант. Влезеш ли в Консерваторията, ще те уеднаквят". И не се записах да следвам, но се записах на уроци по пеене. Послушах го, той е моят учител, той е гуруто в моя живот, лека му пръст.

- А как се насочихте към попфолка?
- Стана напук на Стефан Диомов. През 1997 г. участвах в конкурса "Бургас и морето" с една рокаджийска балада. Но тя не беше одобрена за участие, а Диомов ми каза: "Песента ти е много музикантска, не става, трябва да е по-комерсиална". Помня, че тогава полудях и си мислех: "Къде, ако не на конкурс, да покажеш по-музикантската си песен!". Тогава бях дива, млада, непокорна, израснах с песните на Марая Кери и Уитни Хюстън, те ми бяха на сърце, те ми отиваха, защото аз съм по-топъл, нежен и кадифен глас, попът ми беше на сърце. Но напук, като искат комерсиална, започнах да пея и комерсиална музика. Така стана преходът към попфолка при мен.

- Имате зелена карта. Мислили ли сте някой ден да се преместите да живеете в САЩ за постоянно?
- Честно ли? Да, мислила съм. Защото тук живеем някак летаргично, нещата през годините се промениха в държавата ни към по-лошо, а животът си минава, сменят се поколения и никаква промяна към добро. Когато бях бременна със сина ми Роската, случайно пуснах документи за американската лотария и спечелих. Така автоматично синът ми и съпругът ми също получиха зелена карта. Вече 7 лета всяка година ходим в Щатите и аз ежегодно правя концерти там. Но човек ако направи такава крачка, той започва живота си отначало. Мисля си, че е редно да отидеш там, където имаш приятели. Аз имам приятели в Сиатъл, Чикаго и Финикс, но пък от професионална гледна точка Лос Анджелис и Ню Йорк са по-удачни за моя тип бизнес. Но все още само разсъждавам, не съм готова за такава промяна.

- Харесвате ли живота в САЩ?
- Да, там се чувствам добре. Забелязват ме, очевидно съм различна и виждат магията и харизмата ми. Миналата година бяхме в един български ресторант в Чикаго и един американски изпълнител, като научи, че в заведението има певица, ме покани да изпеем нещо заедно. Аз веднага скочих и изпяхме "Съмъртайм". След това си седнах на масата, а той дойде и ми даде картичка, като ми каза: "Вие сте различна, ето ви адреса на една модна агенция. Нищо не правете, просто им изпратете няколко свои снимки! И гласът ви е страхотен, но визията ви, уау!".

- Изпратихте ли снимки до агенцията?
- Не, все още не съм ( бел. ред.- смее се). Но може някой ден и да пратя.

- Показват ли възхищение американците към визията ви?
- Да. Последния път, когато ходихме до Лас Вегас, постоянно ме спираха американски семейства и ме молеха за снимка. Наричаха ме Парис Хилтън. Аз постоянно обяснявах, че не съм Парис, но се снимах с тях. Бях с прическа на букли, облечена в костюм, за тях обаче си бях Парис Хилтън.

- Какво ще си пожелаете през новата година?
- Знаете ли, освен здраве най-важното нещо е човек да не спира да мечтае и да не се отказва от мечтите си.

Сузанита се събра с Лудия

Сузанита се събра с Лудия

Напук на клетвите, които бълваше по адрес на бившия Животът на щерката на Орхан Мурад стана като от турски сериал Какво ли не прави Сузанита, за да се говори и пише за нея. Щерката на Орхан Мурад май излъга за цялата драма около гаджето си Сашо Лудия. Певицата говореше, че той е затворена страница и е изпуснал питомното, за да се хване с дивото.

Папи Ханс мачка голи дупета (СНИМКИ ОТ ПАРТИТО)

Папи Ханс мачка голи дупета (СНИМКИ ОТ ПАРТИТО)

Писател в чалготека мачка дупета и мята салфетки... Възможно е! Музикалното явление Папи Ханс, известен и като твореца Константин Трендафилов, направи дебюта си в чалга средите. Той имаше участие в дискотека в Студентски град в столицата, което изпълни по всички правила на кръшния жанр. Папи Ханс намачка голите дупета на танцьорките,

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Не помня нищо такова, категорична е дуетната половинка Катя Борислав РАДОСЛАВОВ "Дует "Ритон" ми дължат 100 000 лв.! Ако ги платят, ще дам по 10 000 лв. на Преслава, Джино и Станимир Гъмов като свидетели". Това сподели пред "България Днес" Люси Иларионов. Режисьорът печели солидната сума след бас между него и ритонците по време на съвместното

СТЕФАН НА ГАЛА ЛЕТИ С МОЩЕН ЗВЯР

СТЕФАН НА ГАЛА ЛЕТИ С МОЩЕН ЗВЯР

С мощен звяр лети по столичните булеварди Стефан на Гала, видя "България Днес". След като поседя в къщата на Биг Брадър, половинката на ТВ-водещата фучи и изпреварва колите с тузарски джип БМВ, чиито данък и застраховка "Гражданска отговорност" със сигурност ще надскочат една минимална работна заплата. Лек път, Стефане и внимателно по пътищата!

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Сириец убит по погрешка от хора на ВИС-2

Сириец убит по погрешка от хора на ВИС-2

Нелепо припознаване става причина за смъртта на сириеца Локман Ибрахим. Според криминалисти наемникът, изпратен от хора на ВИС-2, е трябвало да убие брат му Бахзад, сочат от МВР за един от босовете на контрабандните канали у нас. Самата екзекуция е извършена късно вечерта на 19 юли 2004 г. Куршумите застигат 37-годишния сириец с български паспорт

ММА боецът Георги Валентинов: Щастлив съм, че се отървах от Златка

ММА боецът Георги Валентинов: Щастлив съм, че се отървах от Златка

Тя е вълк в овча кожа, Благо е палячо! Обичах я, но ме предаде грозно Разделих се с нея Подготвяме мегавечер с боеве Един от най-добрите български ММА бойци Георги Валентинов се раздели със Златка Райкова. 25-годишният старозагорец се сгоди за русата фурия през пролетта. Това се случи на сцената в предаването "Като две капки вода".

Гангстер плаче 
за памперс пред Темида

Гангстер плаче за памперс пред Темида

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев. Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата,

Данъчни и руснак погнаха Ветко

Данъчни и руснак погнаха Ветко

Нова серия финансови проблеми и дела заплашват богатството на Ветко Арабаджиев, показа проверка на "България Днес". След обвиненията за пране на пари и последвалия запор на част от богатството му за олигарха са се присетили от НАП и руският гражданин Семьор Данилюк. Заради неплатени дългове и данъчни задължения приходната агенция и чужденецът са

Тежка болест спъва екстрадицията на Очите

Тежка болест спъва екстрадицията на Очите

В турска болница е приет Димитър Желязков, след като здравето му сериозно се е влошило, научи "България Днес". Хоспитализирането на Митьо Очите се оказва основната спънка за връщането му в България, разкриват негови приближени. Несебърският Ал Капоне бе заловен край тузарски хотел в Истанбул в началото на август.

Вижте най-тежката чалгарка

Вижте най-тежката чалгарка

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Сиамските близнаци под ключ в Бургас

Сиамските близнаци под ключ в Бургас

Богдан и Янко с обща кръвоносна система, единият е добре, другият - в кома Борислав РАДОСЛАВОВ Сиамските близнаци са под ключ в социален дом в Бургас. До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена. Това показа проверка на "България Днес". Богдан и Янко се родиха през август 2016 г.

СТЕФАН НА ГАЛА ЛЕТИ С МОЩЕН ЗВЯР

СТЕФАН НА ГАЛА ЛЕТИ С МОЩЕН ЗВЯР

С мощен звяр лети по столичните булеварди Стефан на Гала, видя "България Днес". След като поседя в къщата на Биг Брадър, половинката на ТВ-водещата фучи и изпреварва колите с тузарски джип БМВ, чиито данък и застраховка "Гражданска отговорност" със сигурност ще надскочат една минимална работна заплата. Лек път, Стефане и внимателно по пътищата!

Забравен куршум вадят от Митьо Очите

Забравен куршум вадят от Митьо Очите

Куршум от предишен атентат са извадили медици от тялото на несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите след престрелката между хората му и групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчака! Това разказаха вчера пред съда доктори, помогнали за спасяването на Очите, научи "България Днес". Лекарите се явиха да свидетелстват по делото срещу

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Не помня нищо такова, категорична е дуетната половинка Катя Борислав РАДОСЛАВОВ "Дует "Ритон" ми дължат 100 000 лв.! Ако ги платят, ще дам по 10 000 лв. на Преслава, Джино и Станимир Гъмов като свидетели". Това сподели пред "България Днес" Люси Иларионов. Режисьорът печели солидната сума след бас между него и ритонците по време на съвместното

Най-коментирани

Майки заплашват: Ще спрем да раждаме!

Майки заплашват: Ще спрем да раждаме!

Да спрат да раждат деца, масово заплашват майки в социалните мрежи. Причината е идеята да бъде намалено двегодишното платено майчинство, за което настояват работодателите. Правителството вече прати запитване до Брюксел какво да направи по въпроса. Най-вероятно от там ще ни препоръчат да премахнем дългото майчинство,

Роумингът поевтинява още

Роумингът поевтинява още

Роумингът в Европейския съюз отново поевтинява! Евродепутатите гласуваха вчера нови правила за телекомуникациите с цел ограничаване на цените на разговорите в общността. Този път финансовото облекчение засяга обажданията от собствената страна към друга държава от ЕС. В момента подобно позвъняване не се приема за роуминг,

25 години решетки за циганин, убил от бой жена за 80 лева

25 години решетки за циганин, убил от бой жена за 80 лева

25 години ще лежи в затвора циганинът Тунджай Киров, който преди година и половина уби с юмруци и ритници жена, за да я ограби. Присъдата обяви съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд във вторник. Тунджай се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура. Рецидивистът, който има 6 предишни присъди,

Мира Добрева да спре секса

Мира Добрева да спре секса

Мира Добрева обяви официално, че започва коледни пости, научи "България Днес". "Някакво чувство свише ме пропива с началото на всеки пост. Отдавам му се с надеждата на Рождество да съм оставила всяка мръсотия зад гърба си и да се събудя пречистена и по-смирена", написа телевизионерката в профила си в инстаграм.

Робот болногледач сглоби българин

Робот болногледач сглоби българин

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Гангстер плаче 
за памперс пред Темида

Гангстер плаче за памперс пред Темида

Манчо Ковачев осветли проблем с простатата. Ходя до тоалетна по 50-60 пъти на ден, оплака се изпеченият врачански мошеник За памперс се разплака в съда изпеченият врачански измамник Манчо Ковачев. Гангстерът разигра истински шоу спектакъл пред спецмагистратите, които решаваха дали да го пуснат от ареста заради проблемите му с простатата,

Ива Давидова стана генерал със сабя и пистолет

Ива Давидова стана генерал със сабя и пистолет

Облечена в генералска униформа е Ива Давидова в новия си видеоклип, който направи премиера днес в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е патриотичната „Боят настана“ по текст на патриарха на българската литература Иван Вазов. В този проект на талантливата изпълнителка участие вземат музикантите от емблематичната Берковска духова музика,

Лу Григорова СЛУША МУЗИКА БЕЗ СУТИЕН

Лу Григорова СЛУША МУЗИКА БЕЗ СУТИЕН

Луиза Григорова приема музиката съвсем сериозно. Толкова сериозно, че като слуша музика, си маха сутиена. Ляга по гръб на пода (все още е без сутиен), забучва слушалките в ушите и с премрежен погледа позира за снимка. Но не слуша чалга! Не. Слуша "Пинк Флойд". "Те са една от най-любимите ми групи. Мога да ги слушам денонощно и почти го правя.

За 4,5 млн. Брендо продаде хотел "Ле Фльор"

За 4,5 млн. Брендо продаде хотел "Ле Фльор"

Евелин Банев-Брендо е продал бутиковия си хотел "Ле Фльор", показа проверка на "България Днес". Срещу 4 559 691 лв., платени в брой, фирма на столични счетоводители се сдобива със седеметажната сграда на столичния бул. "Витоша", известна като перла в короната на Брендо. Впечатляващата сума постъпва по сметките на офшорка,

Вижте най-тежката чалгарка

Вижте най-тежката чалгарка

ДесиСлава строши кантара, певицата удари 90 кила  ДесиСлава е победителка в антикласация за най-тежка фолкаджийка. Певицата, която от няколко години води тежка битка с килограмите, почти превъртя кантара и тежи над 90 килограма, отбелязаха наблюдателни нейни почитатели. Положението й се усложни в последната една година,

Надежда Захариева търси стихове на улицата

Надежда Захариева търси стихове на улицата

Поетесата Надежда Захариева търси стихове на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха вдовицата на великия Дамян Дамянов да дири вдъхновение в най-острия студ, оглеждайки минувачи и сгради с напрегнато изражение. Въпреки че вече е в добро здраве, поетесата нито веднъж не се усмихна на някого,

60 млн. паунда дава "Юнайтед" за Пикфорд

60 млн. паунда дава "Юнайтед" за Пикфорд

Вратарят на "Евертън" и Англия Джордан Пикфорд може да премине в "Манчестър Юнайтед" през зимата. Ръководството на "червените дяволи" гласи 24-годишния страж за заместник на Давид де Хеа. Договорът на испанеца с клуба е до лятото на 2020 година. В момента преговорите за продължаването му са преустановени.

Даниела Стаменова, жената с ампутирани крака:

Искам работа,
не подаяния

Даниела Стаменова, жената с ампутирани крака: Искам работа, не подаяния

Борислав РАДОСЛАВОВ "Мечтая да работя и сама да изкарвам пари, за да живея нормален живот. Мога да шия всякакви дрехи - рокли, блузи, панталони, поли. Събирам пари, откъдето успея, за да си купя електронна шевна машина." Това споделя пред "България Днес" столичанката Даниела Стаменова. Жената е с два ампутирана крака след лекарска грешка.

Никол Шерцингер подкрепи фондацията на Рики Мартин за борба с трафика на хора

Никол Шерцингер подкрепи фондацията на Рики Мартин за борба с трафика на хора

"Гордея се с прекрасната работа, която вършиш, приятелю" С този надпис под снимка в инстаграм половинката на Григор Димитров- певицата Никол Шерцингер обяви, че се присъединява към фондацията на Рики Мартин, която се бори с трафика на хора. "За мен е чест да се присъединя към каузата, помагаща да променим сърца,

Папи Ханс мачка голи дупета (СНИМКИ ОТ ПАРТИТО)

Папи Ханс мачка голи дупета (СНИМКИ ОТ ПАРТИТО)

Писател в чалготека мачка дупета и мята салфетки... Възможно е! Музикалното явление Папи Ханс, известен и като твореца Константин Трендафилов, направи дебюта си в чалга средите. Той имаше участие в дискотека в Студентски град в столицата, което изпълни по всички правила на кръшния жанр. Папи Ханс намачка голите дупета на танцьорките,

Камикадзето се поти и шепне молитви (СНИМКА)

Камикадзето се поти и шепне молитви (СНИМКА)

Камикадзето се поти, има тикове и шепне молитви! Това гласят инструкциите за разпознаване на терористи, които са утвърдени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Списъкът с указания към гражданите беше разпространен публично и предизвика светкавичен интерес с детайлните си описания. В документа в 12 точки е посочено,

25 години решетки за циганин, убил от бой жена за 80 лева

25 години решетки за циганин, убил от бой жена за 80 лева

25 години ще лежи в затвора циганинът Тунджай Киров, който преди година и половина уби с юмруци и ритници жена, за да я ограби. Присъдата обяви съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд във вторник. Тунджай се призна за виновен и делото се гледа по съкратената процедура. Рецидивистът, който има 6 предишни присъди,

Порнозвезда избяга от бой

Порнозвезда избяга от бой

Бившата порнозвезда Фара Абрахам се замеси в грандиозен скандал. Тя отказа благотворителния боксов мач с Никол Алекзандър. Абрахам първоначално каза "да" на битка с бившата на Шакил О'Нийл, но в последния момент размисли. Като причина агентът й изтъкна отказа на промоутърите да платят самолетния й билет и хотелската й стая.

Пауло ме предаде!

Пауло ме предаде!

Нападателят на "Ювентус" Пауло Дибала и Антонела Кавалери не са заедно вече няколко месеца. Въпреки това бившата футболна половинка продължава да тъжи за загубeната любов. Тя се чувства предадена от играча на "Старата госпожа". "Популярността и момичетата, които го наобиколиха, разрушиха нашата връзка - изплака болката си аржентинката.

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Люси Иларионов пред "България Днес": 100 бона ми дължат "Ритон"!

Не помня нищо такова, категорична е дуетната половинка Катя Борислав РАДОСЛАВОВ "Дует "Ритон" ми дължат 100 000 лв.! Ако ги платят, ще дам по 10 000 лв. на Преслава, Джино и Станимир Гъмов като свидетели". Това сподели пред "България Днес" Люси Иларионов. Режисьорът печели солидната сума след бас между него и ритонците по време на съвместното