Таня Боева, попфолк певица: Напук на Диомов запях чалга

Приятел
Автор: БД Онлайн

Таня Боева, попфолк певица: Напук на Диомов запях чалга

КОЯ Е ТЯ

Таня Боева е родена на 3 ноември 1973 г. в Тополовград, но живее, учи и израства в Димитровград. През 1995 г. участва на "Златният Орфей" и печели първа награда с "Космичен блус" в категорията за млад изпълнител. През 1996 г. отново пее на сцената на "Златният Орфей", но този път в раздела за българска популярна песен и печели втора награда за песента "Сребрее косата ти рано, мамо". Като попфолк певица тя получава най-голяма популярност. Омъжена е за композитора Мишо Бургуджиев, от когото има син Росен.

Венелина ИВАНОВА

- Таня, как изпратихте старата година и къде посрещнахте новата 2015 г.?
- На участие. За мен беше удоволствие да пея навръх Нова година в Еленското ханче, чийто собственик е наш дългогодишен семеен приятел.

- Каква беше за вас миналата година?
- Аз не съм човек, който помни лошите неща, и за мен миналата година беше много хубава и успешна. Свързвам я с много пътувания до Дубай, Америка, Испания, в които преоткрих себе си. Тези дестинации ми дадоха и различни позитивни усещания. Но аз съм човек, който дори и в лошото успява да намери доброто, и смятам, че всяка лошотия в живота ни се случва за добро. Уверила съм се в това.

- През 2015 г. имате 20-годишен юбилей на сцената. Как ще го отпразнувате?
- Не усетих кога минаха 20 години, като насън. Представям си да направя голям концерт, готин и пищен, но дано да успея да намеря спонсори, защото хубавите неща струват много пари. И задължително на сцената с жив оркестър и някои песни с по-нова версия. Ще изпея и песните ми от "Златният Орфей". Има време, до септември ще го мисля.

- Какви спомени пазите от "Златният Орфей" през 1995 г., когато спечелихте първа награда за млад изпълнител?
- Беше като приказка за мен. До този момент това е най-силният връх в живота ми и може би ще остане най-силното усещане за успех в целия ми живот. Чувствах се като младо момиче от малък град, тръгнало да влиза между обиграните с много повече опит, бях и млада, и плаха. Но помня как преди това с майка ми се разхождахме по улиците на Димитровград и аз й казвах: Мамо, представяш ли си да спечеля "Златният Орфей". Исках го с цялата си същност. Така материализирах с мисълта си победата.

- Кой ви насочи към участие в конкурса?
- Стана съвсем случайно. Обади ми се една композиторка дали искам да изпея песента й, защото певицата се отказала. Аз веднага се съгласих. Вече бях завършила училище и пеех по заведения и ресторанти. Песента бе по-джазова, не беше най-подходящата за мен, аз бях по по-динамичните поп песни. Отидох да запиша парчето в студиото на покойния вече Найден Андреев. Той е моят гуру. Бях уплашена, защото за него ми бяха разказвали, че е серт. Беше силен характер, прям, абе истински човек, който не се усмихваше на всеки, не беше лицемер. Започнахме да записваме и изведнъж той ме погледна и ми каза: "Ти ще участваш ли в конкурса за изпълнители? Трябва да участваш, защото ти си откритието за "Златният Орфей". Аз не знаех дали може, той ми каза: "Може, регламентът го позволява. Просто подготви две песни - една наша и една чужда, и се яви".

- Какви спомени пазите от самия конкурс?
- Бях оценявана от други хора, не от Найден Андреев. Председател на журито беше Йорданка Христова, журираха Емил Димитров, Петя Буюклиева, Марги Хранова и други, общо бяха 13 от най-големите и утвърдени имена на българската естрада.

- Имали ли сте директна комуникация с Емил Димитров?
- Да, лека му пръст. Той беше много благ човек, добър, с изключителна харизма и излъчване. Аз му бях любимка, където ме видеше, ми казваше: "Къде си, съкровище? Ела да те прегърна!". По време на "Златният Орфей" неговото топло отношение ми даваше усещането, че и за мен има място между вълците и хиените, защото аз наистина бях много плаха.

- С какво според вас го спечелихте?
- Бях като нешлифован диамант, бях много скромна, срамежлива, младо момиче от малък град, но смятам, че успях да ги спечеля с харизмата и гласа на сцената. Помня, че на четвъртия ден, когато съобщиха името ми сред 6-те финалисти, които ще продължат до финала на петия ден, аз просто си казах: "Бъди реалист, стигна дотук. Утре можеш и да загубиш". И на следващата вечер, когато чух, че съм победител, не ми се вярваше. Миро от "Каризма" тогава стана 3-и в състезанието. Помня, че тогава деканът на Консерваторията ми каза: ДВратите ни са отворени за теб без изпит". Посъветвах се с Найден Андреев, но той ми каза: "Недей, ти си ценна, защото си неподправен диамант. Влезеш ли в Консерваторията, ще те уеднаквят". И не се записах да следвам, но се записах на уроци по пеене. Послушах го, той е моят учител, той е гуруто в моя живот, лека му пръст.

- А как се насочихте към попфолка?
- Стана напук на Стефан Диомов. През 1997 г. участвах в конкурса "Бургас и морето" с една рокаджийска балада. Но тя не беше одобрена за участие, а Диомов ми каза: "Песента ти е много музикантска, не става, трябва да е по-комерсиална". Помня, че тогава полудях и си мислех: "Къде, ако не на конкурс, да покажеш по-музикантската си песен!". Тогава бях дива, млада, непокорна, израснах с песните на Марая Кери и Уитни Хюстън, те ми бяха на сърце, те ми отиваха, защото аз съм по-топъл, нежен и кадифен глас, попът ми беше на сърце. Но напук, като искат комерсиална, започнах да пея и комерсиална музика. Така стана преходът към попфолка при мен.

- Имате зелена карта. Мислили ли сте някой ден да се преместите да живеете в САЩ за постоянно?
- Честно ли? Да, мислила съм. Защото тук живеем някак летаргично, нещата през годините се промениха в държавата ни към по-лошо, а животът си минава, сменят се поколения и никаква промяна към добро. Когато бях бременна със сина ми Роската, случайно пуснах документи за американската лотария и спечелих. Така автоматично синът ми и съпругът ми също получиха зелена карта. Вече 7 лета всяка година ходим в Щатите и аз ежегодно правя концерти там. Но човек ако направи такава крачка, той започва живота си отначало. Мисля си, че е редно да отидеш там, където имаш приятели. Аз имам приятели в Сиатъл, Чикаго и Финикс, но пък от професионална гледна точка Лос Анджелис и Ню Йорк са по-удачни за моя тип бизнес. Но все още само разсъждавам, не съм готова за такава промяна.

- Харесвате ли живота в САЩ?
- Да, там се чувствам добре. Забелязват ме, очевидно съм различна и виждат магията и харизмата ми. Миналата година бяхме в един български ресторант в Чикаго и един американски изпълнител, като научи, че в заведението има певица, ме покани да изпеем нещо заедно. Аз веднага скочих и изпяхме "Съмъртайм". След това си седнах на масата, а той дойде и ми даде картичка, като ми каза: "Вие сте различна, ето ви адреса на една модна агенция. Нищо не правете, просто им изпратете няколко свои снимки! И гласът ви е страхотен, но визията ви, уау!".

- Изпратихте ли снимки до агенцията?
- Не, все още не съм ( бел. ред.- смее се). Но може някой ден и да пратя.

- Показват ли възхищение американците към визията ви?
- Да. Последния път, когато ходихме до Лас Вегас, постоянно ме спираха американски семейства и ме молеха за снимка. Наричаха ме Парис Хилтън. Аз постоянно обяснявах, че не съм Парис, но се снимах с тях. Бях с прическа на букли, облечена в костюм, за тях обаче си бях Парис Хилтън.

- Какво ще си пожелаете през новата година?
- Знаете ли, освен здраве най-важното нещо е човек да не спира да мечтае и да не се отказва от мечтите си.

Ани Халваджиян не пресича безразсъдно

Ани Халваджиян не пресича безразсъдно

Ани Халваджиян е повече от наясно с правилата за пресичане, видяха топпапараците на "България Днес". Братовчедката на Магърдич и Джуди Халваджиян се огледа много внимателно в двете посоки, преди да премине улицата. Макар трасето да не беше много натоварено, Ани избра безопасния начин за минаване от единия на другия тротоар

Кръстю Лафазанов си избира китки

Кръстю Лафазанов си избира китки

Актьорът Кръстю Лафазанов тръгна на пазар за цветя, видя зоркото око на "България Днес". Усмихнат както винаги, комикът огледа обстойно всички цветове, преди да избере най-китната

Диляна Попова цъфти

Диляна Попова цъфти

В невероятна форма изглежда Диляна Попова, установиха зашеметените папараци на "България Днес". Зашеметяващата актриса е разцъфнала с пролетта и засенчва дори розовите цветове на японските вишни сакура. Диляна се разходи облечена неглиже из София и веднага събра погледите на минувачите. Защо обаче е сама

Калановски пафка с цигаре

Калановски пафка с цигаре

Почитател на старата школа се оказа Веселин Калановски, видяха потайните папараци на "България Днес". Знаменитият актьор, който е дал гласа си на редица герои, включително и на тези от "Междузвездни войни", и когото за последно гледахме в "Скъпи наследници", пуши с цигаре, докато забързано обикаля улиците на София

Най-четени

Слави си продаде мезонета

Слави си продаде мезонета

Жена на име Симона се сдоби със земя на шоумена Искаше му близо 4 милиона, не е ясно каква е крайната цена Слави Трифонов най-сетне продаде мезонета си на бул. "България", научи "България Днес" от негови близки. Дългият е сключил сделката с частна фирма. Преди пандемията водещият, който напоследък се изявява в политиката

Хайде на конч-е-е-е!

Хайде на конч-е-е-е!

На раменете си като на конче качи дъщеря си Крум Зарков, видяха умилените папараци на "България Днес". Младият социалист се показа като добър баща, развеждайки малката Лора из центъра на София. Известно е, че момиченцето е родено на девети май. Да е живо и здраво! Снимки: "България

Дъждът не плаши Дюлгеров

Дъждът не плаши Дюлгеров

Дъждът не плаши Георги Дюлгеров, установиха сухите папараци на "България Днес". Режисьорът спокойно си обикаля под капките из София, без да се впечатлява от лошото време. Най-вероятно Дюлгеров толкова дълбоко се е замислил за новия филм за Раковски, който снима, че не усеща че вали. Снимки: "България

Азис с 50-годишно гадже

Азис с 50-годишно гадже

Не ни е време да ходим по дискотеки, категоричен е певецът Гадже, което е на 50 г., си е хванал кралят на попфолка у нас Азис. Това призна самият той в разговор със свои фенове. Възрастта е съвсем нормална, като се има предвид, че певецът е на 44 години. Двамата не обичали да ходят по дискотеки. "Мислите ли, че сега на 44 г. и с него на 50 г

Бившата съпруга на убития Любомир Милчев: И преди нападаха Денди

Бившата съпруга на убития Любомир Милчев: И преди нападаха Денди

С него имахме много конфликти, стигало се е и до физическа саморазправа, разкрива Юлия Минева Денди е бил нападан и многократно в миналото, твърди пред "България Днес" бившата съпруга на убития писател Юлия Минева. През януари светският хроникьор бе намерен с разбита глава, настанен в болница, но въпреки усилията на лекарите почина

Пламен Димов няма време за обяд

Пламен Димов няма време за обяд

Няма време да се наяде като хората Пламен Димов, установиха ситите папараци на "България Днес". Актьорът, който се подвизава на сцената на Народния театър и придоби популярност с участието си във филма "Каръци" и сериала "Отдел издирване", се подкрепи със сандвич накрак, докато обикаляше София в компанията на своя позната

Футболен експерт люби девственицата от "Ергенът"

Футболен експерт люби девственицата от "Ергенът"

Анализаторът Александър стиска силно брюнетката Елвира, кара я да се чувства спокойна Анализатор отнел девствеността на 24-годишната Елвира от "Ергенът". 24-годишната брюнетка от село Змеица се е отдала на футболен експерт, с когото се забърсали в интернет по нейните признания пред последователите й в социалните мрежи

Калановски пафка с цигаре

Калановски пафка с цигаре

Почитател на старата школа се оказа Веселин Калановски, видяха потайните папараци на "България Днес". Знаменитият актьор, който е дал гласа си на редица герои, включително и на тези от "Междузвездни войни", и когото за последно гледахме в "Скъпи наследници", пуши с цигаре, докато забързано обикаля улиците на София

Роксана пее за Исус

Роксана пее за Исус

Исус Христос възпя Роксана. Певицата написа песен за Господ. Парчето се казва "Делва Исусе" и съвсем скоро ще излезе на бял свят. Роксана готви още един хит. Другата й нова песен ще е с един от най-верните хора на Слави Трифонов - Йордан

"Гласът на България" Петя Панева: Омъжих се, 300 души бяха на сватбата ни

"Гласът на България" Петя Панева: Омъжих се, 300 души бяха на сватбата ни

Митко ми даде пръстен на Бъдни вечер, открих човека, който ще е стълб в живота ми  КОЯ Е ТЯ Петя Панева е победителката в последния сезон на музикалното риалити "Гласът на България". Народната певица впечатли с изключителни вокални умения, които грабнаха сърцата и умовете на жури и публика. Преди броени дни родената във Варна изпълнителка вдигна

Най-коментирани

Уанда спира дъха в Париж

Уанда спира дъха в Париж

Съпругата на Мауро Икарди се кипри в градина Париж, градът на любовта, е виждал какво ли не и кого ли не, но винаги е приятно, когато някоя сексапилна дама се поразголи, при това в красивите градини на френската столица. Уанда Нара отлично знае това и зарадва последователите си в социалните мрежи със специална фотосесия

Ким в "Спортс Илюстрейтид"

Ким в "Спортс Илюстрейтид"

Бившата баскетболна съпруга Ким Кардашиян ще изгрее в "Спортс Июстрейтид". Тя бе избрана за един от четирите модела, които ще украсят корицата на специалното издание на списанието. По традиция то с посветено на банските костюми и излиза в началото на лятото. 41-годишната риалити звезда ще си партнира с певицата Сиара, майката на Илън Мъск - Мей

Фюри на яхта за 10 хиляди паунда на вечер

Фюри на яхта за 10 хиляди паунда на вечер

Световният шампион в бокса Тайсън Фюри и съпругата му Парис заведоха децата си на луксозна почивка. Многолюдното семейство разпуска на Френската ривиера. Фюри е наел суперяхтата "Ирама", за да може да се наслаждава на ваканцията необезпокояван. За луксозния плавателен съд той брои по 10 000 паунда на вечер

Виктория от "Ергенът" се кипри с чанта за 3000 евро

Виктория от "Ергенът" се кипри с чанта за 3000 евро

Виктория Капитонова натрупа много "черни точки" с арогантното си държане в "Ергенът" и всички закономерно я порицаха и отхвърлиха. Рускинята, за която Виктор Стоянов призна, че е било грешка да я пуска в шоуто, и извън екрана парадира със своята меркантилност. В момента Виктория е в онлайн риалити предаване

Артета призна провала на "Арсенал"

Артета призна провала на "Арсенал"

Мениджърът на "Арсенал" Микел Артета призна провала на отбора си след поражението от "Нюкасъл" с 0:2 във Висшата лига, което остави "артилеристите" почти без шансове за Шампионската лига. "Резултатът е изключително разочароващ - заяви испанският специалисти. - "Нюкасъл" беше десет пъти по-добър от нас

Елен Колева се пошегува с дъщеря от индиец

Елен Колева се пошегува с дъщеря от индиец

Актрисата Елен Колева си направи шега и със самата себе си, и с "широката публика", помествайки в социалните мрежи снимки на своята мнима дъщеря. Звездата от "Шивачки" обясни, че красивото момиче, което е одрало кожата й, имало "руско-българска кръв" от нея и индийска - от баща си. Според нейни колеги с тази шега бившата любима на писателя Калин

11-метров ще бъде паметникът на украинската майка

11-метров ще бъде паметникът на украинската майка

Висок 11 метра ще бъде паметникът "Викът на украинската майка", научи "България Днес". Творбата на скулптора Неделчо Костадинов, която предизвика яростни полемики през последните дни, ще бъде отлята в голям обем и поставена след решение на СОС срещу паметника на съветската армия в Княжевската градина в столицата

Големият Александър Балкански за Астор: Той е сред нас,нали е магьосник!

Големият Александър Балкански за Астор: Той е сред нас,нали е магьосник!

Искаше да го изпратим с музика  "Голям човек си отиде. Обединител! И да, не ми се вярва, че го няма. Та той е магьосник, сигурно е сред нас. Искаше да го изпратим с музика и ето ни всички тук." С тези думи си спомни за един от най-добрите си приятели - Астор, големият Александър Балкански. Той допълни

Дибала плаче на раздяла с "Юве"

Дибала плаче на раздяла с "Юве"

Нападателят на "Ювентус" Пауло Дибала не скри сълзите си след последния си мач с фланелката на торинския клуб. Ръководството не поднови договора му, който изтича на 30 юни. Така аржентинецът напуска въпреки своите 291 мача, 115 гола, 48 асистенции и 12 титли за "бианконерите". "Мислех, че ще бъдем заедно още много години"

Дара Екимова скъса с гаджето

Дара Екимова скъса с гаджето

"Раздялата след тригодишна връзка ми подейства много тъжно и всъщност след нея написах песента "Бягам". Е, изживях го, може би скуката стана причина това да се случи", призна Дара, която вече има хиляди харесвания на новото парче. Междувременно певицата не отрони и дума на въпроса дали има силиконови гърди, или са си нейните в клипа

Владо Пенев харесва бързото хранене

Владо Пенев харесва бързото хранене

Владимир Пенев харесва бързото хранене, колкото и да го отхвърлят диетолозите, видяха гладните папараците на "България Днес". Актьорът излезе и зареди торбичка с вредна храна от центъра на София. По пътя срещна приятели, с които с удоволствие размени няколко думи. Мина набързо през аптеката и с бодра крачка се прибра у дома

Ирина Флорин се запасява с вода

Ирина Флорин се запасява с вода

Ирина Флорин знае ползите от пиенето на поне два литра вода дневно, особено в топлите дни. Емблемата на българската поп музика паркира специално колата си, за да отскочи до магазина и да се запаси с две бутилки от живителната течност, видяха топпапараците на "България Днес". След това спокойно продължи по пътя си

Йомов задържан, призна, че е бил на стрелбата, баща му гръмнал мъжете

Йомов задържан, призна, че е бил на стрелбата, баща му гръмнал мъжете

Полицаи са спасили живота на едното момче Футболистът Георги Йомов е задържан. Той е признал, че е бил на мястото на стрелбата в понеделник вечерта на околовръстния път на София, въпреки че минути след полунощ отрече да е бил там пред сайта на отбора си ЦСКА-София. Стрелецът е баща му, скандалът станал около 22,20 ч

362 нови случая на COVID-19 - 5,34% от тестваните, 11 души са починали

362 нови случая на COVID-19 - 5,34% от тестваните, 11 души са починали

362, с 236 случая повече от вчера, са новите диагностицирани с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа. Това са 5,34% от тестваните. Направени са общо 6777 теста, 808 от които PCR, а 5969 - антигенни. Това сочат данните в Националната информационна система. 1 161 992 са общо случаите на коронавирус, потвърдени у нас от началото на пандемията

Краси Радков спечели "Като две капки вода", дарява колата на педиатрията

Краси Радков спечели "Като две капки вода", дарява колата на педиатрията

Неловко ми е, пях по-лошо от всички, каза комикът Благодари на публиката, Слави и продуцентите на формата Краси Радков е победител в юбилейния 10-и сезон на "Като две капки вода". Той спечели вота на зрителите в телевизионното шоу за имитации. На финала Краси Радков се обясни в любов на публиката, пеейки емблемата на легендарния Емил Димитров -

Разпитват фолк певица и футболист след стрелбата на околовръстното, двама в болница

Разпитват фолк певица и футболист след стрелбата на околовръстното, двама в болница

Ариа и играчът на ЦСКА Георги Йомов са свидетели на екшъна Две компании се скарали, едната извадила пистолети Един от мъжете е с опасност за живота във ВМА Двама мъже са простреляни, единият е с опасност за живота, след скандал на бензиностанция на околовръсното в София. Сигналът за екшъна е подаден в 22,25 часа тази вечер

Вижте видео от лудата "синя" радост - Мъри и левскарите пеят и куфеят в съблекалнята

Вижте видео от лудата "синя" радост - Мъри и левскарите пеят и куфеят в съблекалнята

Станимир Стоилов и футболистите на "Левски" скандираха, танцуваха, пяха и куфяха заедно в съблекалнята след спечелената Купа на България. "Сините" триумфираха след 1:0 над ЦСКА във финала. Вижте уникалните кадри от "синята" радост в съблекалнята на националния стадион непосредствено след успеха, с който бе сложен край на 13-годишният период без

Фенове на ЦСКА си го изкараха на стадиона

Фенове на ЦСКА си го изкараха на стадиона

Счупени стъкла на стадион "Българска армия" след като тимът падна с 0:1 от "Левски" във финала за купата. Около 10-ина фенове си го изкараха на клубните офиси и съблекалнята на отбора.  В момента обстнановката на стадиона е спокойна, а футболистите се прибраха на Панчарево, за да си вземат

"Левски" би ЦСКА за първи трофей от 13 г. (Снимки)

"Левски" би ЦСКА за първи трофей от 13 г. (Снимки)

Купата е "синя"! 15 г. след последната купа и 13 години след последния трофей "Левски" триумфира след 1:0 над ЦСКА в празника за футбола пред пълните трибуни на националния стадион. Илиян Стефанов в 57-ата мин вкара гола на победата, с който тимът на Мъри Стоилов завоюва рекордната си 26-а купа на страната и си гарантира място в Европа

Почина големият илюзионист Астор

Почина големият илюзионист Астор

Почина известният български илюзионист Астор. "За съжаление, това не е поредната илюзия на Астор. Дъщеря му ми съобщи за кончината му. Адвокатът на семейството Ончо Паникян е съобщил новината". Това каза Игор Марковски по повод кончината на гениалния фокусник - Астор. "Сбогом, Астор", написа с тъга във фейсбук близкият му приятел Игор Марковски