Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4575339 www.bgdnes.bg

Монах си скубе веждите

Борислав РАДОСЛАВОВ

Поредният скандал в родната църква разкри "България Днес"! Този път на мушка е изписаният като великденско яйце архимандрит Автоном от красивия Шипченски манастир. "България Днес" се сдоби с уникална снимка на духовника, която вижда бял свят за първи път. На нея монахът позира със своя събрат в духовната обител архимандрит Бонифаций (вдясно) и Христо Стоянов, който е външен човек и е попаднал незнайно как в монашеската килия на манастира при палавите калугери. Тримата явно са си спретнали купон в святото място, като в обителта се намеква и за по-интересни отношения между мъжете.

На фотоса ясно личат скубаните вежди и внимателно подстриганата брада на архимандрита, която е в тон с модерните дълги окосмявания по лицата на фолкзвезди и известни актьори. Автоном Шипченски се радва на галантното обгрижване от своя познат Христо, който любвеобилно е прегърнал духовника и нежно гали ухото му.
"Абсолютно извратена работа! Прилича на мъж, превъплатил се в жрица на любовта. С тези скубано вежди и брада, с това излъчване той е срам за духовенството", изригнаха негови духовни събратя пред вестника.

Реклама

Освен Автоном "България Днес" разкри гей скандал още през декември 2013 г. и с друг архимандрит от същата обител - тогавашния игумен Януарий.
Янко Джангозов, както е истинското име на игумена, става архимандрит само на 23 години. Роденият през 1985 г. в асеновградското село Дълбок извор духовник след това става и игумен на Шипченския манастир.

"Той беше изключително мазен в поведението си. Личеше му, че харесва мъжките ласки", разкри пред вестника негов колега от семинарията.
Януарий се усамотявал с други мъже най-вече в близки хотелчета, но и в манастирската килия.

"Дядо Галактион наказа и двамата да не слагат кръстовете по време на служба, това е духовно наказание. Нищо обаче не може да ги спре. Последваха много жалби до старозагорската епархия от жени, чиито мъже Януарий закачал. Чак тогава на Галактион му писна и прогони Януарий да служи в Свиленград. Сега той е енорийски свещеник там", разкри пред вестника духовник, близък до палавите монаси.
28-годишният игумен Януарий бе забъркан по-рано и в друг скандал. Само седмица преди да бъде обявен за архимандрит, Януарий бе обвинен от собственик на пункт за изкупуване на старо желязо, че е продал за скрап откраднати части от оръдия за 200 лв. на тон.

Сега игумен на Шипченския манастир е архимандрит Онисифор. Според Божи служители възрастният духовник също е вдигнал ръце и не може да се оправи с Автоном и вакханалиите по монашеските килии.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама