Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4699069 www.bgdnes.bg

Шефът на "Марек" Иво Паргов: Пари ще има, но искам още победи!

"Вярваме, че можем да оцелеем, надявам се победата над "Славия" с 1:0 да се окаже повратен момент", каза пред "България Днес" изпълнителният директор на "Марек" Иво Паргов.

Отборът от Дупница е на 11-о място със 17 точки. Тимът на "Локо" (Пд) има три повече и в следващия кръг приема "Марек" в директна битка за оставане в елита. "Железничарите" са раздирани от финансови проблеми и бъдещето на клуба изглежда неясно.
"Следващите два мача с "Локо" и "Хасково" са от изключително значение, защото играем срещу основните си конкуренти - коментира Паргов. - Футболистите трябва да мислят първо за това как да запазят мястото си в "А" група, а след това за пари. Преди мача със "Славия" им раздадох заплатите. Сега отивам на среща с кмета на Дупница, който е нашият най-голям фен. Вярвам, че ще се намерят пари за отбора, но и играчите трябва да свършат своята работа."
Междувременно стана ясно, че защитникът на "Славия" Димитър Везалов ще трябва да плати щетите за изпотрошената съблекалня в Дупница. Нервите на футболиста не издържали и той изкарал яда си от загубения мач, като разкъртил две врати с ритници и юмруци. От "Марек" обявиха, че ще изпратят фактура за ремонта на "Славия". Президентът на "белите" Венци Стефанов е категоричен, че парите трябва да извади от джоба си играчът, който е трошил.
"От вас разбирам, че ще плащам за ремонт на съблекалнята на "Марек" - каза пред "България Днес" Везалов. - Каквото и да се реши в клуба, то ще си остане между нас в отбора. Това е всичко, което мога да кажа по случая."
С поражението от "Марек" "Славия" затъна дълбоко в дъното на класирането. "Белите" са на 8-о място на 6 точки зад седмия "Черно море" и на 12 от шестия "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама