Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4910860 www.bgdnes.bg

Ларс Митанк видян в Румъния

Повече от година след изчезването му в България се появи следа за местонахождението на Ларс Митанк. Германецът, който бе обявен за издирване след почивката си на Златни пясъци, е бил забелязан в Румъния.

Achtung !!! Achtung!!! - Внимание!!! Внимание!!! С така започващо съобщение на немски в специалната страница, посветена на издирването, наетите детективи привлякоха вниманието на интернет потребителите.
Последващата информация е почти сензационна. След като 13 месеца от Ларс нямаше следа, се оказва, че тази седмица той е бил забелязан в Румъния. От съобщението става ясно, че най-вероятно се опитва да се придвижва на стоп към Германия и се търси съдействието на всеки, който се намира по евентуалното му трасе.
"Нуждаем се от помощта на всички вас - шофьори на камиони и коли, пътници и изобщо хора, които ще преминават през Румъния, Унгария, Австрия и т.н.", призовават издирвачите. В текста се посочва, че 28-годишният мъж най-вероятно ще се опита да спре кола с немски регистрационни номера и да потърси помощ.
По-нататък детективите отбелязват, че тези дни ще бъдат изпратени специални писма до всички немски посолства в страните от Централна Европа, през които Ларс Митанк трябва да премине, ако се е запътил към родината. От екипите на посланиците ще бъде поискано, ако може, да бъдат разпечатани снимките на Ларс и да бъдат раздадени на граничните власти на съответните държави.

Реклама


Съобщението на издирвачите веднага бе разпространено многократно и последваха отзиви от стотици хора. Много от тях откликват на призива за помощ. Казват, че им предстоят пътувания до страните по трасето между България и Германия, и заявяват, че ще внимават дали ще забележат човек, приличащ на изчезналия. Други обаче задават резонни въпроси. Например как Ларс е успял инкогнито да мине българо-румънската граница. Отговорът на администраторите на страницата е, че явно е запазил личната си карта и е прекосил Дунава като гражданин на страна - членка на ЕС. Друг се интересува защо Ларс Митанк не се е свързал с властите в България или в съответната държава, до която е стигнал. Обяснението на детективите е, че вероятно по някаква причина е получил параноя от това да се свърже с местните полиции, като заради славата на ченгетата в тези държави имало множество възможности за подобно нежелание.
Много от хората изразяват надежда, че най-после германецът ще бъде открит, и подкрепят майка му Сандра Митанк. Млада жена на име Бриджит Янк казва, че стиска палци, и вдъхва надежда, че нищо не е загубено. Тя дава пример с брат си, който се появил, след като 5 години бил в неизвестност.
Майката Сандра предлага 80 000 лв. за всяка информация, която би довела до намирането на детето й. Сумата на няколко пъти бе увеличавана, като в началото бе 10 бона.
Приятели на Ларс пък преди време направиха негов фоторобот. Целта е да се изгради образ, който да се доближи максимално до начина, по който младият мъж би изглеждал в момента, ако за тези месеци, в които липсва, не е имал възможност да се грижи за себе си.


Без багаж

За последен път младият мъж е забелязан на 8 юли 2014 г. на летището във Варна. Там германецът е прегледан от лекар, тъй като имал препоръка да не пътува със самолет, защото по време на почивката спукал тъпанче. Внезапно обаче чужденецът напуска стаята, зарязвайки целия си багаж и мобилния си телефон. В него остават само задграничният му паспорт и портфейлът, в който има около 300 евро. Оттогава Ларс е в неизвестност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама