Килърът на две студентки Марин Живков: Аз ли съм сатаната?!

Приятел
Автор: БД Онлайн

Килърът на две студентки Марин Живков: 
Аз ли съм сатаната?!

Осъденият да умре зад решетките си сложил вазелин в пениса. Това се харесало на момичетата

Снимки: Борислав ТРОШЕВ   Автор: Борислав РАДОСЛАВОВ

"Не искам да бъда помилван, защото вече убиха мен и семейството ми. Вече 11 години лежа невинен зад решетките. Живея с мисълта да се боря. Дори и да умра тук и да не видя свобода, искам да излезе истината. И да се прекрати практиката да сатанизираме някого."
С тази изповед ни посреща във Варненския затвор соченият за един от най-жестоките килъри в България Марин Живков. Бившият таксиметров шофьор изтърпява доживотна присъда без право на замяна за две убийства по мъчителен начин и с особена жестокост на студентки и три изнасилвания.


За първи път килърът, осъден да умре зад решетките, проговаря пред медии от затвора лице в лице с журналисти. Макар и вече забравен от обществото, затворникът все още всява ужас в семействата на удушените и захвърлени момичета.
През май 2009 г. Варненският окръжен съд призна вината на Живков, който на 22 май 2000 г. в землището на село Долище убил по особено мъчителен начин Сашка Димитрова. Момичето било второкурсничка в Икономическия университет във Варна.
Живков бе признат за виновен и за това, че 4 години по-късно, в края на февруари 2004 г. край село Осеново убил и Радка Даскалова след изнасилване. Тялото на момичето от Добрич било разкрито година по-късно.
Окръжният съд във Варна осъди Живков да заплати на родителите на убитите обезщетения в общ размер на 400 000 лева. На три инстанции съдиите подчертават, че автор на двете брутални убийства е Марин Живков и доживотната присъда без право на замяна е единственото справедливо наказание.
Живков обаче е убеден в своята невинност. Категоричен е, че част от веществените доказателства за първото убийство изчезнали.
"Полицията и прокуратурата извършиха множество престъпления срещу мен. Още не са разпитани свидетели, които съм посочил и адвокатът ми ги е искал. Тежи ми, че няма правосъдие", твърди пред вестника Живков.
Наказателното дело срещу таксиметровия шофьор започна през 2007-а, когато Живков е изправен пред съда за изнасилването на трите момичета - Лора, Мария и Радка, и за убийството на Сашка и Радка. Престъпленията били извършени от август 1996 г. до февруари 2004 г., като между всяко едно посегателство Марин на няколко пъти е влизал и излизал от затвора, след като изтърпявал наказания за други престъпления.


"Лежал съм по 5 присъди само за кражби на коли. Аз съм си крадец на автомобили. Това са присъди от младежките години. Крадях коли да се показваме на гаджетата. Доста коли съм откраднал - 20-30, може и 50. Две гаджета в колата и отиваме на кръчма. Тогава кой те спира, сега е друго", споделя Марин.
Затворникът има свое алиби за убийството на Сашка. "Не е вярно това, че съм й се обадил, извел съм я с таксито, изнасилил съм я и съм я оставил на пътя да я намерят хората. С 5 присъди, дето съм зад гърба, ще я оставя на пътя да я намерят? Тя е бита и тормозена да каже нещо. Апартаментът й е изровен целият. Вързана е с канцеларско тиксо, каквото нямам в колата. Обвинението е такова, че с кабела, който е на тавана на таксито, съм я обесил. С него няма как да те обеся, той е тънък, една жичка. В съда ДНК материалът, който бе за сравнение, изчезна", разказва Марин.
Шофьорът е засечен и задържан по клетката на телефона. Той отрича също и за убийството на Радка Даскалова. Според обвинението Марин е убил и заровил младото момиче в гора край село Орешак през 2004 г.
Не се признава за виновен и за изнасилването на Лора Вескова. По думите му с нея се запознали една сутрин, когато я качил в таксито след дискотека. Говорили си и се черпели. Не я заплашвал и изнасилвал.
"Казва го и брат й - че се е прибрала, изкъпала, ходила да пазарува. И не е била с някакви наранявания или уплашена. Пратиха ми нейно медицинско, което представлява бял лист. Делото бе прекратено. Когато ме задържаха, го възобновиха, за да ме сатанизират", твърди Живков.
И за третото изнасилено момиче - Мария, затворникът отрича. "Тя е наркоманка, проститутка на автогарата във Варна. Слез в махалата и който циганин срещнеш, питай за една доза колко свир*и е правила. Разправя, че била бита, търкаляна по земята, цялата й муцуна била в кръв. Ще те изнасилвам, бия и заплашвам и после ще спра на бензиностанция пред 10 души да си до мен? И ще ходиш за кафета, без да ревнеш?", защитава се Марин.
Той не се уморява да твърди, че трите девойки доброволно му се отдали. В затвора, когато изтърпявал предишните присъди, Живков си сложил вазелин в пениса. Това се харесало на момичетата.
"Видях, че други зад решетките са го направили, и аз реших. Викам, айде и аз ще пробвам. Но като го сложих, се възпали. Сашка и Мария бяха доволни от секса. А Мария цял ден ме дразни, спряхме и имахме полов акт. Но нямаше насилие", казва Марин.
Днес той съжалява единствено, че се доверил на полицай и му говорил без адвокат. "Можех да си мълча и да не получи нищо от мен. Никакви самопризнания нямам. Съдя България в Страсбург. Трябва да се договорим с адвоката ми за исканото обезщетение. Но няма пари, които да ми върнат 11 години от живота ми или този на близките ми. Все едно аз да платя живота на тези момичета. Колкото и пари да получа, ще ги вложа отново в адвокати пак да съдя държавата", изповядва Марин Живков.


Ако спечели, би помогнал на сестра си, "с която се гаврят 11 години". "Единствено тя и майка ми идват да ме видят. Майка ми дойде в следствения отдел на свиждане и ми каза само: "Ако си ти, ще те нарежа на парчета. Ако не си ти, ще застана зад гърба ти", спомня си пандизчията.
Детето му починало при раждането. Жена му пък идвала на свиждане до 2010 г.
"Аз я изпратих да си ходи, даже с рев си тръгна. Казах й: "Виждаш за какво става въпрос, достатъчно се измъчваш, намери си някое момченце, създай си семейство", разказва затворникът.
Марин се кръсти и твърди, че ляга и се събужда с чиста съвест. Опитвал какво ли не, но след 11 години не виждал нищо хубаво да му се случва.
"Апелирам към целия свят да не стъпват в България, защото могат да бъдат осъдени като мене. Да превърнат живота в ад на близките. По-добре да ме убият, отколкото да убият семейството ми. Доживотната присъда е за близките ми. А за мен няма значение как бих умрял", въздиша лишеният от свобода, след което надзиратели го поемат и прибират обратно в килията.

Затворът не го променя

Живков е доволен от затворническата управа.

"4 часа навън сутрин, обед и вечер плюс 1 час каре. Не мога да се оплача, а надзирателите са много добри момчета. В последно време за една-две години се напълни затворът, явно навън нещата не са добре. Навремето имаше 4 доживотни, сега сме 22-ма само тук, във Варна", казва Марин.

Твърди обаче, че пандизът с нищо не го е променил. "Мога да кажа, че ме уби. Отнето ми бе всичко - семейство, дете. За 11 години убих близките си. На мен какво ми е - цял ден лежа, ядем, разходки. Яденето не е кой знае какво - боб, леща, зеле", споделя Живков.

Следващата събота (5 септември) за първи път в медиите проговаря и килър, убивал, за да тренира за професионален убиец. 

7 г. цикли дело срещу изчезнал топобирджия

7 г. цикли дело срещу изчезнал топобирджия

Осъден за удара в ЦУМ, свързват го с бандата на Джиджи Процесът за Николай Видолов е спрян, той за последно се подвизава в Кипър Повече от 7 години се влачи в съда дело срещу изчезнал топобирджия! На толкова е и осъден издирваният от Интерпол Николай Видолов, свързван с бандата на легендарния Йордан Цонков-Джиджи

Гешев с вързани ръце за Брендо

Гешев с вързани ръце за Брендо

След като Темида поряза "кокаиновия крал" да лежи у нас Главният прокурор ще решава за трансфера на Евелин Банев, когато се реши съдбата му в Украйна Главният прокурор е с вързани ръце за трансфера на Евелин Банев-Брендо у нас и признаването на присъдите му, докато Украйна не реши съдбата му! В понеделник изненадващо стана ясно

Обвинен в шашми за милиони отива на съд в Германия

Обвинен в шашми за милиони отива на съд в Германия

Група жили стотици европейци Томаш Весели ще бъде екстрадиран, макар да е опериран и да куца Да бъде екстрадиран в Германия българин, погнат като част от банда за финансови измами и пране на пари ала "Вълкът от Уолстрийт"! Това реши Софийският градски съд за Томаш Весели, един от задържаните при мащабната международна спецакция

Шефът на ГДБОП за Брендо: Наркобосовете се преориентират

Шефът на ГДБОП за Брендо: Наркобосовете се преориентират

Наблюдаваме преориентиране на лидерите на наркотици и главно на марихуана, тя да се отглежда в помещения. Както и при Брендо. Това заяви шефът на ГДБОП ст. комисар Калин Стоянов пред Нова тв по повод ареста на Евелин Банев-Брендо в Украйна и превръщането му от "кокаинов крал" в производител на марихуана

Най-четени

Славена Вътова със секси ризка

Славена Вътова със секси ризка

На кафе и минерална вода седна Славена Вътова. Облечена със секси бяла ризка над спортен клин и бюстие, миската събра погледите на случайните минувачи. Снимки: България

Голямата певица Тони Димитрова: 
Най-после ме оцениха и в София

Голямата певица Тони Димитрова: Най-после ме оцениха и в София

Петя Буюклиева не иска да дели наградата си с бургаската звезда и Марги Хранова "За мен е истински празник да участвам в софийски конкурс. Най-накрая да ме оценят и тук", каза с усмивка на устата си голямата наша певица Тони Димитрова. Изпълнителката на "Ах, морето" подели първото място на XI "Международен фестивал за поп и рок музика София" с

Миски закриват сезона на дините

Миски закриват сезона на дините

Изпращаме лятото с горещите Дениз и Дора Хапвайте повече от сочния плод и се топлете взаимно, пожелават красивите моделки Снимки: Ивайлов ПЕТРОВ Сезонът на дините закриха край морето две миски. Две от най-красивите моделки у нас - еротичната и огнена плеймейтка Дениз Хайрула и победителката от конкурса на Слави Трифонов "Мис Левски Г" Дора

Българският Рамбо - Руси Минев: С лакти и колена ставам световен шампион!

Българският Рамбо - Руси Минев: С лакти и колена ставам световен шампион!

Мога да се справям с всякакви ситуации, казва ММА звездата Кой е той Българският ММА боец Руси Минев има страховития прякор Рамбо. Той записа изключително важна победа в Хърватия над Абраха Саломон Ааре. Двамата се изправиха в полуфинал на турнира на FNC - "Армагедон 2". Минев е част от спортния клуб "Армеец"

Момиче на 26 г. спасява девет души

Момиче на 26 г. спасява девет души

Стилияна Попова три пъти дарява кръвна плазма Не се чувствам герой, ако трябва да се сравня с лекар на първа линия, казва младата жена  Стилияна е само на 26 години, но е направила добро като за цял живот. Младата майка от пловдивското село Строево тази година три пъти е дарила реконвалесцентна плазма за лечение на COVID-19 и е помогнала на 9

Силиконката Соня от "Игри на волята" лъсна гола

Силиконката Соня от "Игри на волята" лъсна гола

Скандални снимки на Соня от "Игри на волята" се появиха в интернет. Фотосите на силиконовата гръд на 43-годишната мадама обикалят из мрежата. Бюстът на Соня наистина е внушителен. Тя има стотици кубици силикон в гърдите си. Соня работи на държавна длъжност. Тя е част от племето на

Милиционер убива две касиерки и авер за 100 бона

Милиционер убива две касиерки и авер за 100 бона

Кървава трагедия разтриса Толбухин в началото на 80-те г. на XX век Майор Живко Димитров опитва да инсценира смъртта си, но неуспешно Милиционерът Живко Димитров разстрелва две касиерки от Универсалния магазин и свой познат в гр. Добрич (по това време гр. Толбухин) и отмъква 100 бона. Опитва да инсценира смъртта си

Излиза от килията касапин, разчленил съученик

Излиза от килията касапин, разчленил съученик

13 г. след кръвопролитието в "Западен парк" Промених се и тръгвам по по-добър път, казва Николай Арабаджиев Абитуриент, който е убил, разчленил и закопал приятел, е пуснат от затвора. Николай Арабаджиев е на косъм от свободата, след като първата инстанция решава да го освободи предсрочно от килията

Джуджи хапва с дружки

Джуджи хапва с дружки

На вкусна трапеза в столичен ресторант седна да похапне Джуджи. Деляна Маринова, както е истинското име на бившата водеща при Гала, си прекара повече от добре заедно с две свои приятелки и не спря да говори и се смее по време на целия обяд. Снимки: "България

Деси Цонева на винце

Деси Цонева на винце

На винце и спагети се отдаде Деси Цонева. Дъщерята на легендата Митко Цонев отмори в центъра на София със своя приятелка и демонстрира добра форма и настроение. снимки: България

Най-коментирани

Бившата на Хълк излива мъката си

Бившата на Хълк излива мъката си

Реки от сълзи и емоции в Латинска Америка отприщи новината, че футболната звезда на "Атлетико" (Минейро) Хълк ще има дете от племенницата на бившата си съпруга. Изоставената Иран Анхело и Хълк имат три деца и 12-годишен брак, като се разделят преди година. Причината е племенничката на Иран - Камила Анхело

Нели Рангелова завърши книгата си

Нели Рангелова завърши книгата си

Почти пред приключване на книгата си е певицата Нели Рангелова. Изпълнителката, която само преди дни навърши 63 години, нaпрaви пикaнтнo признaниe в нея, че преди години е имала забранена любов с девера на колежката си Мими Иванова - Юрeк Рибинcки. "Зaтoвa винaги cъм ce шeгувaлa c Мими Ивaнoвa, чe cъм й мaлкo бaджaнaчкa", смее се Нели

Теодора Бургазлиева: 4 години щастие с теб!

Теодора Бургазлиева: 4 години щастие с теб!

Четири години брачен живот отпразнува Мис България 2002 Теодора Бургазлиева в Щатите. "Най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало, е да се влюбя в теб - Симеон Иванов", написа в инстаграма си Теди. Двамата посетиха любим ресторант на Силвестър Сталоун и хапнаха отбрани специалитети. "Обичам те", отвърна съпругът й

Рой Кийн изритан пиян от кръчма

Рой Кийн изритан пиян от кръчма

Ни в клин, ни в ръкав, футболната легенда на Ирландия и "Манчестър Юнайтед" Рой Кийн си призна, че като младеж е бил изхвърлян от кръчма заради пиянство. Самият Кийн не казва по какъв повод прави разкритието. Но обяснява случката и дори я илюстрира със снимка. "С един приятел отидохме в нощен клуб в родния ни Корк

Соня Васи загуби любимото куче

Соня Васи загуби любимото куче

"Още една звезда на небето - нашият Белчо си отиде от този свят за всички, които го обичаха. Благодаря ти, почивай в мир, Белче, ще ни липсваш." Това написа актрисата и певица Соня Васи от Калифорния, където от години живее. Първата българка, красила корицата на американския "Плейбой", бе осиновила Белчо от нашенски приют преди много години

Моника В.: "Вирусът да се ш*ба!"

Моника В.: "Вирусът да се ш*ба!"

Мръснобяла развлечена тениска и червени чизми над коляното по голи бедра - това е новата визия на Моника Валериева. Стайлингът обаче не е най-важен - надписът на тениската й е доста колоритен. На щампата на английски пише Fuck the Virus, което преведено значи "Вирусът да се

Сержи Роберто вярва в чудеса:
"Барса" има сили за титлата!

Сержи Роберто вярва в чудеса: "Барса" има сили за титлата!

В "Барселона" има поне един човек, който вярва в чудеса. Името му е Сержи Роберто. Полузащитникът на каталунците не приема пораженческото настроение, обхванало почти всички в клуба след поредицата слаби мачове от началото на новия сезон. "Барса" завърши 0:0 като гост на "Кадис" в мач от първенството и това стана причина за още критики към отбора и

Нина Николина и Галя от "Сатен" планинарки

Нина Николина и Галя от "Сатен" планинарки

Не се плашат от внезапно нахлулия студ Нина Николина и Галя от "Сатен". Двете приятелки, вместо да се оплакват от температурите, сложиха по едно яке и - беж към планината. Качиха се на Витоша заедно с кучето на Нина Николина, с което катерят поляни и

Дупето на Мари изпоти Галин

Дупето на Мари изпоти Галин

С нова сексапилна снимка избухна Мари, дъщерята на Гала. Стройната девойка показа кадър, на който е облечена в бял пуловер... и надолу е по прашки. Стройните форми докараха аритмия на хиляди в интернет, а един от тях се оказа чалга изпълнителят Галин. "Ехе... Мари!", многозначително отбелязва Галин пред снимката

Ванко1: Тото е много мой!

Ванко1: Тото е много мой!

"Ще доживеем ли да видим завръщането на Ванко 1 в БГ рапа?!", питат се феновете у нас. Съденият и лежал за склоняване към проституция пусна снимка от звукозаписно студио, а в кадъра той е до Тото от рап формацията "Скандау". Феновете ги приканват да пуснат общо парче, защото точно от това имала нужда родната хип-хоп сцена. "Много мой човек

Халваджиян-младши обича хубаво кафе

Халваджиян-младши обича хубаво кафе

Чак в специализиран магазин за кафе се занесе Бебо Халваджиян, за да си купи качествена напитка. Наследникът на продуцента Магърдич дълго избира какъв сорт да си поръча, след което зорко надзираваше как се опакова поръчката му. Снимки: България

Актьор на раздумка пред блока

Актьор на раздумка пред блока

На раздумка пред блока излезе Георги Новаков. Пременен със синя блуза и с цигара в ръка, актьорът, играл както в "Записки по българските въстания", така и в "Под прикритие", си похортува със свой познат, след което се прибра вкъщи. Снимки: България

Д-р Миндов: Едва 10% от COVID пациентите в реанимация оцеляват

Д-р Миндов: Едва 10% от COVID пациентите в реанимация оцеляват

Едва 10% от пациентите с COVID-19, които попадат в реанимацията, оцеляват, заяви д-р Георгри Миндов в ефира на "Тази сутрин" по Би Ти Ви. Половината от тях загиват още в първите 48 часа и смъртността е много висока. Миндов коментира, че "Делта" вариантът заразява и се разпространява много бързо и е по-агресивен

1835 нови случаи с COVID-19 за последните 24 часа, 8,74% от тестваните, 99 починали

1835 нови случаи с COVID-19 за последните 24 часа, 8,74% от тестваните, 99 починали

1835 са новите случаи с COVID-19 за последното денонощие, съобщава Единният информационен портал. Това означава с 985 повече от вчера. Направени са 20 996 теста, тоест положителните проби са 8,74%. Общо направените тестове у нас досега са 4 679 511. Потвърдените случаи на коронавирус от началото на пандемията са 489 423

Слави Трифонов: Социолозите лъжат

Слави Трифонов: Социолозите лъжат

Социологическите агенции "Тренд", "Алфа Рисърч" и "Галъп" пишат, че ИТН губи подкрепата на избирателите. Според тях Слави е загубил първото място и му дават от второ до четвърто. Явно това е предизвикало гнева на Слави, за да избухне той така във фейсбук: Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината

По бяла ризка Николай Василев обикаля София

По бяла ризка Николай Василев обикаля София

Облечен в стилна бяла ризка и дънки, Николай Василев обикаля из София. Неосъщественият премиер от първия кабинет на Слави има офис в центъра на столицата и не спира да върти бизнеса си. Снимки: България

Треньор от Пловдив обикаля София

Треньор от Пловдив обикаля София

Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) крачи с жена си по софийските улици, не пропусна да забележи всевиждащото око на "България Днес". Двамата обиколиха безмълвно софийските улици, след което си заминаха за Пловдив. Снимки: България

Актьор си проверява колата

Актьор си проверява колата

Проверка на налягането на гумите си прави Емил Марков, видя "България Днес". Актьорът от "Откраднат живот" бе забелязан на бензиностанция на магистралата, където зареди колата си, но не поиска помощ от персонала, а сам прегледа гумите й. След това плати сметката и заедно със съпругата си Албена Павлова седнаха в кафето наблизо

След 8 г. брак Ивет Лалова: Най-красивите години в живота ми

След 8 г. брак Ивет Лалова: Най-красивите години в живота ми

Звездата на българската атлетика Ивет Лалова отбеляза с пост във фейсбук 8-ата годишнина от брака си с италианеца Симоне Колио. "8 години като г-жа Колио. Най-красивите години в живота ми. Честита годишнина Симоне Колио", написа спринтьорката в социалната

Джуджи хапва с дружки

Джуджи хапва с дружки

На вкусна трапеза в столичен ресторант седна да похапне Джуджи. Деляна Маринова, както е истинското име на бившата водеща при Гала, си прекара повече от добре заедно с две свои приятелки и не спря да говори и се смее по време на целия обяд. Снимки: "България