Килърът на две студентки Марин Живков: Аз ли съм сатаната?!

Приятел
Автор: БД Онлайн

Килърът на две студентки Марин Живков: 
Аз ли съм сатаната?!

Осъденият да умре зад решетките си сложил вазелин в пениса. Това се харесало на момичетата

Снимки: Борислав ТРОШЕВ   Автор: Борислав РАДОСЛАВОВ

"Не искам да бъда помилван, защото вече убиха мен и семейството ми. Вече 11 години лежа невинен зад решетките. Живея с мисълта да се боря. Дори и да умра тук и да не видя свобода, искам да излезе истината. И да се прекрати практиката да сатанизираме някого."
С тази изповед ни посреща във Варненския затвор соченият за един от най-жестоките килъри в България Марин Живков. Бившият таксиметров шофьор изтърпява доживотна присъда без право на замяна за две убийства по мъчителен начин и с особена жестокост на студентки и три изнасилвания.


За първи път килърът, осъден да умре зад решетките, проговаря пред медии от затвора лице в лице с журналисти. Макар и вече забравен от обществото, затворникът все още всява ужас в семействата на удушените и захвърлени момичета.
През май 2009 г. Варненският окръжен съд призна вината на Живков, който на 22 май 2000 г. в землището на село Долище убил по особено мъчителен начин Сашка Димитрова. Момичето било второкурсничка в Икономическия университет във Варна.
Живков бе признат за виновен и за това, че 4 години по-късно, в края на февруари 2004 г. край село Осеново убил и Радка Даскалова след изнасилване. Тялото на момичето от Добрич било разкрито година по-късно.
Окръжният съд във Варна осъди Живков да заплати на родителите на убитите обезщетения в общ размер на 400 000 лева. На три инстанции съдиите подчертават, че автор на двете брутални убийства е Марин Живков и доживотната присъда без право на замяна е единственото справедливо наказание.
Живков обаче е убеден в своята невинност. Категоричен е, че част от веществените доказателства за първото убийство изчезнали.
"Полицията и прокуратурата извършиха множество престъпления срещу мен. Още не са разпитани свидетели, които съм посочил и адвокатът ми ги е искал. Тежи ми, че няма правосъдие", твърди пред вестника Живков.
Наказателното дело срещу таксиметровия шофьор започна през 2007-а, когато Живков е изправен пред съда за изнасилването на трите момичета - Лора, Мария и Радка, и за убийството на Сашка и Радка. Престъпленията били извършени от август 1996 г. до февруари 2004 г., като между всяко едно посегателство Марин на няколко пъти е влизал и излизал от затвора, след като изтърпявал наказания за други престъпления.


"Лежал съм по 5 присъди само за кражби на коли. Аз съм си крадец на автомобили. Това са присъди от младежките години. Крадях коли да се показваме на гаджетата. Доста коли съм откраднал - 20-30, може и 50. Две гаджета в колата и отиваме на кръчма. Тогава кой те спира, сега е друго", споделя Марин.
Затворникът има свое алиби за убийството на Сашка. "Не е вярно това, че съм й се обадил, извел съм я с таксито, изнасилил съм я и съм я оставил на пътя да я намерят хората. С 5 присъди, дето съм зад гърба, ще я оставя на пътя да я намерят? Тя е бита и тормозена да каже нещо. Апартаментът й е изровен целият. Вързана е с канцеларско тиксо, каквото нямам в колата. Обвинението е такова, че с кабела, който е на тавана на таксито, съм я обесил. С него няма как да те обеся, той е тънък, една жичка. В съда ДНК материалът, който бе за сравнение, изчезна", разказва Марин.
Шофьорът е засечен и задържан по клетката на телефона. Той отрича също и за убийството на Радка Даскалова. Според обвинението Марин е убил и заровил младото момиче в гора край село Орешак през 2004 г.
Не се признава за виновен и за изнасилването на Лора Вескова. По думите му с нея се запознали една сутрин, когато я качил в таксито след дискотека. Говорили си и се черпели. Не я заплашвал и изнасилвал.
"Казва го и брат й - че се е прибрала, изкъпала, ходила да пазарува. И не е била с някакви наранявания или уплашена. Пратиха ми нейно медицинско, което представлява бял лист. Делото бе прекратено. Когато ме задържаха, го възобновиха, за да ме сатанизират", твърди Живков.
И за третото изнасилено момиче - Мария, затворникът отрича. "Тя е наркоманка, проститутка на автогарата във Варна. Слез в махалата и който циганин срещнеш, питай за една доза колко свир*и е правила. Разправя, че била бита, търкаляна по земята, цялата й муцуна била в кръв. Ще те изнасилвам, бия и заплашвам и после ще спра на бензиностанция пред 10 души да си до мен? И ще ходиш за кафета, без да ревнеш?", защитава се Марин.
Той не се уморява да твърди, че трите девойки доброволно му се отдали. В затвора, когато изтърпявал предишните присъди, Живков си сложил вазелин в пениса. Това се харесало на момичетата.
"Видях, че други зад решетките са го направили, и аз реших. Викам, айде и аз ще пробвам. Но като го сложих, се възпали. Сашка и Мария бяха доволни от секса. А Мария цял ден ме дразни, спряхме и имахме полов акт. Но нямаше насилие", казва Марин.
Днес той съжалява единствено, че се доверил на полицай и му говорил без адвокат. "Можех да си мълча и да не получи нищо от мен. Никакви самопризнания нямам. Съдя България в Страсбург. Трябва да се договорим с адвоката ми за исканото обезщетение. Но няма пари, които да ми върнат 11 години от живота ми или този на близките ми. Все едно аз да платя живота на тези момичета. Колкото и пари да получа, ще ги вложа отново в адвокати пак да съдя държавата", изповядва Марин Живков.


Ако спечели, би помогнал на сестра си, "с която се гаврят 11 години". "Единствено тя и майка ми идват да ме видят. Майка ми дойде в следствения отдел на свиждане и ми каза само: "Ако си ти, ще те нарежа на парчета. Ако не си ти, ще застана зад гърба ти", спомня си пандизчията.
Детето му починало при раждането. Жена му пък идвала на свиждане до 2010 г.
"Аз я изпратих да си ходи, даже с рев си тръгна. Казах й: "Виждаш за какво става въпрос, достатъчно се измъчваш, намери си някое момченце, създай си семейство", разказва затворникът.
Марин се кръсти и твърди, че ляга и се събужда с чиста съвест. Опитвал какво ли не, но след 11 години не виждал нищо хубаво да му се случва.
"Апелирам към целия свят да не стъпват в България, защото могат да бъдат осъдени като мене. Да превърнат живота в ад на близките. По-добре да ме убият, отколкото да убият семейството ми. Доживотната присъда е за близките ми. А за мен няма значение как бих умрял", въздиша лишеният от свобода, след което надзиратели го поемат и прибират обратно в килията.

Затворът не го променя

Живков е доволен от затворническата управа.

"4 часа навън сутрин, обед и вечер плюс 1 час каре. Не мога да се оплача, а надзирателите са много добри момчета. В последно време за една-две години се напълни затворът, явно навън нещата не са добре. Навремето имаше 4 доживотни, сега сме 22-ма само тук, във Варна", казва Марин.

Твърди обаче, че пандизът с нищо не го е променил. "Мога да кажа, че ме уби. Отнето ми бе всичко - семейство, дете. За 11 години убих близките си. На мен какво ми е - цял ден лежа, ядем, разходки. Яденето не е кой знае какво - боб, леща, зеле", споделя Живков.

Следващата събота (5 септември) за първи път в медиите проговаря и килър, убивал, за да тренира за професионален убиец. 

Насиленият с бухалка доцент умира в страшни мъки

Насиленият с бухалка доцент умира в страшни мъки

Закъсняла експертиза отложи делото Процесът за смъртта на преподавателя от Аграрния университет свършва през зимата Убитият в Пловдив доцент Стефан Нейков от Аграрния университет е издъхнал в страшни мъки. Той се е задушавал продължително време, тъй като заради бруталните наранявания е получил мастна емболия.

Темида буксува с граничарите, прекарвали бежанци на летището

Темида буксува с граничарите, прекарвали бежанци на летището

Делото върнато на спецпрокуратурата за пренаписване Агент заковава командир с подкуп 4 бона, двама от Бангладеш в схемата Фалстарт беляза началото на процеса срещу граничарите от летище София, погнати за прекарване на бежанци! При акцията от май 2017 г. белезници щракнаха на ръцете на трима служители на аерогарата и на двама чужденци.

Икономът на Цветан Василев 
в бясна гонка с ченгета

Икономът на Цветан Василев в бясна гонка с ченгета

Господи, помилуй грешния и накажи виновния Георги Георгиев - Жоро Гъ*а напирал пиян да стигне до Кръстова гора Бясна гонка с ченгета си спретна икономът на Цветан Василев. Сериозно почерпеният Георги Георгиев, известен с неприличния прякор Жоро Гъ*а, напирал да бъде пуснат с предимство до Кръстова гора,

За $3 млн. от дрога съдят българи в САЩ

За $3 млн. от дрога съдят българи в САЩ

Разследван за измами изпява заговора пред ФБР Обирът е планиран от голям татуиран мъж, бивш спортист и морски пехотинец, твърдят ченгета На 24 септември пред съда в Сан Франциско ще се изправят двама българи и техен авер американц, които са обвинени за подготвян обир на 3 млн. долара от дрога. Делото е насрочено за 10,30 ч.

Мнения

  • 1. Oт ЛЪЖЕ БОКЛУКЪТ на 04.02.2017

    СПОРЕД МЕН ЛЪЖЕ , ЧЕ Е НЕВИНЕН ИМЕННО ЗАРАДИ БЛИЗКИТЕ СИ. СЪС СВОЯ ИЗГУБЕН ЖИВОТ СЕ Е ПРИМИРИЛ, ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВА, НО ГЛЕДА ПОНЕ ДА ИЗЧИСТИ ИМЕТО НА СЕСТРАТА И МАЙКАТА. И ТОВА СЪС ЗАГУБАТА НА ДЕТЕНЦЕТО АКО Е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ, ТО ПАК Е ЗА БЛИЗКИТЕ МУ.НА НЕГО НЕ МУ ПУКА. ЛИЧИ СИ!

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Малката Бирма изловен с мечи капан в Дубай

Малката Бирма изловен с мечи капан в Дубай

Като с мечи капан е спипан търсеният беглец Георги Станоев - Малката Бирма от спецагенти в Дубай! Хитрите разследващи заложили клопка на издирвания от година плейбой, научи "България Днес". С публикации в родни медии ченгетата накарали Бирмата да се раздвижи, като му дали да разбере, че е засечен в арабска страна.

Цеца пусна волна гръд

Цеца пусна волна гръд

Цеца си е Цеца! Цеца е секси, отново го доказа и показа в пловдивски клуб. След големия концерт на открито, за който "България Днес" първи писа, сръбската звезда направи участие и на затворено. Пред смаяната от хитове като "Пиле" и "Београд" публика Цеца се изфука с бляскаща рокля, разкриваща пищно деколте с всичките му прелести... "Волим те!

Бившият на Ивана с народна певица

Бившият на Ивана с народна певица

Голямата любов на Ивана - Стоян Стоев от оркестър "Канарите", има нова жена до себе си. Канара заряза дългогодишната си половинка Малина Колева заради народната певица Ваня Вълкова. Двамата вече не крият връзката си. Стоян и новата му изгора се забелязали още след връщането й в редиците на "Канарите" тази пролет.

"Златната" Християна скъса с гаджето

"Златната" Християна скъса с гаджето

Едно от "златните момичета" на България Християна Тодорова отново е сама. Чаровната бивша гимнастичка от ансамбъла се е разделила с гаджето си Мишо, научи "България Днес". Двамата не са заедно от пролетта. Основната причина за края на връзката им най-вероятно е разстоянието. Мишо е от Варна, но работи в Ню Йорк. Преди това е завършил "Харвард".

Детето чудо Крисия: 
Нямам гадже, самотна съм

Детето чудо Крисия: Нямам гадже, самотна съм

Малката певица спи с кучето си Тоби  "Засега си нямам гадже". Това заяви детето чудо Крисия по повод спекулациите от последните месеци, че е в по-близки отношения с неин приятел от училище. 15-годишната певица отрече слуховете, че си има приятел, и замества празнотите, като спи в леглото с любимото си куче Тоби.

Роми пребиват баба и дядо заради чепка грозде

Роми пребиват баба и дядо заради чепка грозде

Роми нападнаха и пребиха в Елхово възрастен мъж и замеряха с камък жена му, която се опитала да му помогне. Това се ожали във фейсбук дъщерята на пострадалите Яна Иванова. От полицията в Ямбол потвърдиха пред "България Днес" за инцидента и уточниха, че в боя участие са взели и невръстни деца. Случката се разиграва в понеделник следобед.

Актриса от "Откраднат живот" наля дупе

Актриса от "Откраднат живот" наля дупе

С наедряло дупе се появи Ралица Паскалева в новия сезон на "Откраднат живот", забелязаха бдителни фенове на сериала. Красивата брюнетка видимо е понапълняла, нещо съвсем нормално сред раждане. Натрупаното тегло най-ясно се забелязва при дупето, което сериозно е пораснало. Д-р Стилянова, както е екранното име на Паскалева,

Елена Петрова тича по задачи

Елена Петрова тича по задачи

Напрегнати дни има Елена Петрова. Къдрокосата актриса е заета от сутрин до вечер, видя "България Днес". Звездата от "Стъклен дом" залага на официална рокля, но на краката си е нахлузила бели кецове. Елена показа завидни за жена умения с паркирането. Тъй като срещите й са на място, на което няма къде да остави колата си,

Щерка и внучка протестират за свободата на Митьо Очите

Щерка и внучка протестират за свободата на Митьо Очите

Със свой протест дъщерята и внучката на Димитър Желязков - Митьо Очите поискаха свобода за именития несебърски бос! Родата на крими героя се включи в митингите за и против назначението на следващия главен прокурор, видя "България Днес". Пред репортер на вестника щерката на Желязков Станислава сподели, че е решила да намине през протеста,

Гришо скара бившите си гаджета Серина и Никол

Гришо скара бившите си гаджета Серина и Никол

Бившите половинки на Григор Димитров - Серина Уилямс и Никол Шерцингер, се скараха заради него! Най-добрият ни тенисист стана причина за края на едно дългогодишно приятелство. Преди няколко месеца той се раздели с Никол. Явно краят на връзката им не е бил никак лек за двамата и те не поддържат никакъв контакт.

Най-коментирани

Роми пребиват баба и дядо заради чепка грозде

Роми пребиват баба и дядо заради чепка грозде

Роми нападнаха и пребиха в Елхово възрастен мъж и замеряха с камък жена му, която се опитала да му помогне. Това се ожали във фейсбук дъщерята на пострадалите Яна Иванова. От полицията в Ямбол потвърдиха пред "България Днес" за инцидента и уточниха, че в боя участие са взели и невръстни деца. Случката се разиграва в понеделник следобед.

Детето чудо Крисия: 
Нямам гадже, самотна съм

Детето чудо Крисия: Нямам гадже, самотна съм

Малката певица спи с кучето си Тоби  "Засега си нямам гадже". Това заяви детето чудо Крисия по повод спекулациите от последните месеци, че е в по-близки отношения с неин приятел от училище. 15-годишната певица отрече слуховете, че си има приятел, и замества празнотите, като спи в леглото с любимото си куче Тоби.

Пейка на трамвайна спирка мъчи пътници

Пейка на трамвайна спирка мъчи пътници

Новата пейка на спирката на трамвай номер 7 на бул.България и бул.Гешов предназначена за пътниците е толкова високо монтирана че краката на чакащите висят във

Щерка и внучка протестират за свободата на Митьо Очите

Щерка и внучка протестират за свободата на Митьо Очите

Със свой протест дъщерята и внучката на Димитър Желязков - Митьо Очите поискаха свобода за именития несебърски бос! Родата на крими героя се включи в митингите за и против назначението на следващия главен прокурор, видя "България Днес". Пред репортер на вестника щерката на Желязков Станислава сподели, че е решила да намине през протеста,

Жени Сървайвъра скочи на "Игри на волята"

Жени Сървайвъра скочи на "Игри на волята"

Показа си рогата! Винаги усмихната Жени Джаферович, известна като Жени Сървайвъра заради участието си в едноименното риалити, скочи на новото предаване за оцеляване "Игри на волята": "Как отиваш в предаване с оцеляващ елемент, снимащо се на морето, и НЕ МОЖЕШ да плуваш?!", чуди се сексбомбата на участник, който не умее да плува.

Закопчаха Мариан Бачев

Закопчаха Мариан Бачев

Сложиха му скоба, докато води детето си на градина, съветват го да даде подкуп Идея за рушвет за влизане в детска градина, подхвърлена от служители на Центъра за градска мобилност, вбеси актьора Мариан Бачев. "Да ми обясняват как да давам 200 или 500 лева на някой, ми дойде в повече. Да дадеш рушвет е толкова естествено според тях.

Илиев сбъркал

Илиев сбъркал

Треньорът на "Черно море" Илиан Илиев призна, че може би е сбъркал при определянето на стартовия състав за гостуването на "Левски" (0:3). "Първият гол беше абсурден, но това е част от футбола. Не се сърдя на момчетата, те се стараха много. Може би и аз сгреших, че направих толкова промени в състава, но това ми е работата - да взимам решения",

Малката Бирма изловен с мечи капан в Дубай

Малката Бирма изловен с мечи капан в Дубай

Като с мечи капан е спипан търсеният беглец Георги Станоев - Малката Бирма от спецагенти в Дубай! Хитрите разследващи заложили клопка на издирвания от година плейбой, научи "България Днес". С публикации в родни медии ченгетата накарали Бирмата да се раздвижи, като му дали да разбере, че е засечен в арабска страна.

"Златната" Християна скъса с гаджето

"Златната" Християна скъса с гаджето

Едно от "златните момичета" на България Християна Тодорова отново е сама. Чаровната бивша гимнастичка от ансамбъла се е разделила с гаджето си Мишо, научи "България Днес". Двамата не са заедно от пролетта. Основната причина за края на връзката им най-вероятно е разстоянието. Мишо е от Варна, но работи в Ню Йорк. Преди това е завършил "Харвард".

Варвари продават жените си на събор

Варвари продават жените си на събор

Продажба на добре хранени съпруги, тъщи и свекърви ще се разиграе на крепостта Хоталич край Севлиево. На специален Варварски събор всеки желаещ ще може да пусне за продан половинката си, споделиха организаторите на шантавата проява. Търгът за булки ще се проведе заедно с обучение за легионери и варварски конкурс за красота.

"Дунав" приключва

"Дунав" приключва

За втори пореден сезон Първа лига най-вероятно няма да завърши в пълен състав от 14 отбора. "Дунав" е пред разпадане и едва ли ще оцелее след Нова година. Собственикът на клуба доктор Симеон Симеонов вече обяви, че се оттегля. Той ще плати за последен път на играчите тази седмица. След това няма кой да издържа тима от Русе.

Открито е тялото на белгиеца, паднал от яхта в района на Морска гара – Варна

Открито е тялото на белгиеца, паднал от яхта в района на Морска гара – Варна

Открито е тялото на 22-годишния белгиец, който падна от яхта в района на Морска гара – Варна. Това каза за Фокус Ивана Милева, говорител на полицията в града. По тялото няма следи от насилствена смърт. Сигналът е бил подаден на 16 септември от приятели на изчезналият мъж. Компанията е била на яхта, която се е намирала в района на Морската гара

Спасяваха часове наред жената в Пирин, хеликоптерът не е излетял

Спасяваха часове наред жената в Пирин, хеликоптерът не е излетял

Във вторник жена падна от връх Джангал в Пирин. При инцидента тя пострада много тежко. Въпреки опитите на институциите да организират акция по въздух, хеликоптерът не е излетял, защото докато се свършат всички процедури се стъмнило. Наложило се е жената да се спасява с наземна акция, която продължила часове наред.   „Не знаем как е паднала жената

Роджър Федерер обмисля да спре с тениса след "Уимбълдън" през 2020-а

Роджър Федерер обмисля да спре с тениса след "Уимбълдън" през 2020-а

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може да сложи края на кариерата си след "Уимбълдън" през 2020. Швейцарецът вече е обсъдил темата със своя екип, но все още не е взел решение дали ще играе и след турнира на британска земя, предаде bTV. При последното си участие там Маестрото стигна до финала

Жената на левскар е фитнес звезда

Жената на левскар е фитнес звезда

Фитнес звезда грее на "Герена"! Това е съпругата на защитника на "Левски" Нуно Рейш - Таня. Тя е сензация в родната Португалия, а вече има и български фенове. Футболната съпруга е серитифициран персонален фитнес инструктор. Тя работи към голям австралийски спортен консорциум, който разполага с треньори в целия свят.

"Левски" бележи най-много

"Левски" бележи най-много

Треньорът на "Левски" Петър Хубчев от години е определян като върл почитател на дефанзивния футбол. Фактите показват друго, откакто е начело на "сините". Футболистите му имат най-добрата голова разлика в Първа лига "+13". В деветте кръга досега те са отбелязали 20 попадения. Получили са 7. Единственият отбор, който се е разписвал повече пъти,

Бионсе представя филм за албума "The Lion King:The Gift"

Бионсе представя филм за албума "The Lion King:The Gift"

Певицата Бионсе, която участва с гласа си при озвучаването на героинята Нала в тазгодишната анимация "Цар Лъв", подготвя документален телевизионен филм, който ще се излъчи тази вечер, пише сайтът Контактмюзик, цитиран от БТА.  Лентата е озаглавена "Making the Gift" и ще запознае феновете на Бионсе с работата по записването на албума й "The Lion

Национал със скъсани гащи в Ермитажа

Национал със скъсани гащи в Ермитажа

Футболният национал Георги Костадинов показа доста лош вкус при посещението си в прочутия музей Ермитаж в Санкт Петербург. Играчът на руския "Арсенал" (Тула) се показа край някои от най-ценните произведения на изкуството в света с опърпани дънки, сиутшърт "Долче и Габана" и маратонки. За да бъде контрастът пълен,

Стаматова показа касичка

Стаматова показа касичка

Сексапилната родна тенисистка Юлия Стаматова показа секси цепка на дупето. Тя отвори "касичката" на обяд, след като преди това направи преход в планината. Стаматова катери баирите по Витоша, преди да заснеме поредната си порция снимки. Тенисистката се слави като една най-красивите в спорта, но за съжаление успехите й на корта не са големи.

Мане прости на Салах

Мане прости на Салах

Садио Мане и Мо Салах отново са приятели! Двамата се скараха при победата на "Ливърпул" над "Бърнли" с 3:0 в миналия кръг на Висшата лига. Тогава Мане се разсърди на египтянина заради това, че не му подаде в няколко чисти ситуации. Сенегалецът крещеше и ръкомахаше по адрес на Мо при смяната си, но сега всичко е простено. "Салах?