Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5473871 www.bgdnes.bg

Иван Янински-Шумахера посяга на поръчковото „Ауди S8“ на Младен Михалев

Джамбазинът блокира алармата на бронираната лимузина

С глоба от 30 бона вместо затвор се размина автоджамбазинът, посегнал на Младен Михалев-Маджо. Иван Янински-Шумахера извърши наглата кражба преди два месеца. Заедно с двама свои авери той засякъл поръчковото "Ауди S8" на Маджо в центъра на София. Возилото се използва като ескорт към новия „Мерцедес“ S класа на основателя на СИК, в който се вози при посещенията си у нас.

И двете лимузини имат най-висока степен на бронировка, която им позволява да издържат на стрелба с автомат или гранатомет. Цената им е няколкостотин хиляди евро. Така при инцидент на пътя босът на СИК във всеки един момент може да се прехвърли във втората кола без опасения за живота си.
В момента на кражбата Маджо не е в София. Затова бронираното „Ауди“ няма охрана. Това позволява на Иван Янински за секунди да блокира алармената инсталация със специална „тапа“. Докато двамата му придружители дебнат за ченгета, той набързо разбил ключалката с най-обикновен тирбушон. След това с помощта на специален уред успява да блокира софтуера на скъпата лимузина, който изисква пръстов отпечатък, за да се запали двигателят. Зарадван от лесния удар, Янински веднага откарал скъпото возило в специално нает гараж в столичния квартал "Младост". Там колата трябвало да престои няколко седмици, докато се изготвят фалшиви документи. С тях аудито трябвало да бъде пратено към Грузия, откъдето имал поръчка за точно такъв модел. Схемата за нелегалното изнасяне на Шумахера е отработена перфектно, разкриват ченгета. По канала всеки месец се изнасят поне 5-6 поръчкови лимузини.

Реклама


Оказало се, че легендарният автокрадец този път си е направил сметката без кръчмаря. Няколко часа след кражбата Маджо вдига под пара своята охрана, за да търси колата. Яките момчета на сикаджията моментално се свързали с автокрадците в София с любезно уведомление, че този път са ударили неподходящия човек. Първи в капана им паднал един от съучастниците на автоджамбаза, който отнесъл здрав бой. Новината бързо стига до Шумахера, който побързал да се предаде сам в полицията, оставяйки лимузината обратно на старото й място. Ченгетата, които месеци наред го издирвали под дърво и камък, останали като гръмнати, защото кражбата още не била обявена при тях. По съвет на своите адвокати Маджо така и не пожелал да подаде официално оплакване, обясняват запознати. Така си спестил необходимостта да ходи на разпити и разпознаване в полицията. Така Шумахера успява за пореден път да се размине без сериозно обвинение въпреки самопризнанията си. Навик, който автоджамбазът има от години. Ченгета припомнят, че срещу него в момента има над 40 разследвания, но нито едно не е приключило.

Вместо в затвора той успява да се споразумее да плати глоба за гафа. Санкцията според източници от подземния свят е 30 хиляди лева. Сума, която Шумахера ще си навакса само за няколко седмици, обясняват запознати. Заедно с екипа си Янински в момента е най-оборотният автокрадец в столицата. Специалитет му са "Ауди Q7", както и BMW. В зависимост от състоянието на лимузината тя се продава или за части, или се изнася в чужбина. И в двата случая Янински си докарва минимум 15-20 хиляди лева печалба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама