Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5718303 www.bgdnes.bg

Котоошу доведе японката в Джулюница

Най-известният българин в Япония Калоян Махлянов-Котоошу заведе съпругата си Асако Андо в родното село Джулюница. Двамата са на кратка ваканция у нас заедно с двете им деца Кирил и Мария. Котоошу и семейството им остават само седмица в България, след което се прибират в Япония, където Калоян учи за треньор по сумо.
Най-щастливи от посещението на семейството безспорно са родителите на сумиста - леля Цеца и чичо Стефан. Майката на огромния българин цяла година мисли с какво да гощава скъпите гости. Цеца по цял ден снове из двора в Джулюница - готви любимите на Котоошу пълнени и печени чушки, а малките япончета Кирил и Мария се глезят с пухкави бухтички. Махлянов е като нов човек след отказването си като професионален състезател в сумото. Българинът е свалил около 50 килограма и фигурата му на фона на неговите 203 сантиметра е повече от стройна. Докато се бореше, Котоошу бе достигнал 160 килограма тегло. Калоян се вталява основно със зеленчукови диети и спира задължителното тъпчене за сумистите. Единственото притеснение за родителите на Котоошу е съпругата му Асако. Миньончето само опитва от българските гозби на леля Цеца и за разлика от мъже си не може да омете по няколко порции. 

 Дядото Стефан има задачата да забавлява внуците. В двора на къщата в Джулюница бащата на сумиста отглежда десетки птици в кафези и позволява на малките да си играят с пиленцата. Стефан помага на внуците и в уроците по български. Децата разбират родния език на баща си, но все още не могат да се отпуснат и да го използват спокойно. Кирил и Мария говорят на японски, докато татко им Котоошу им отговаря на български.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама