Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5739544 www.bgdnes.bg

"Котките" с два спектакъла на софийска сцена

Оригиналният мюзикъл “Котките” ще бъде представен за първи път в България. Спектакълът на Андрю Лойд Уебър ще се играе в зала 1 на НДК на 11 и 12 май.

Това е един от акцентите по случай 35-годишнината на НДК и влиза в рамките на пролетния фестивал “Салон на изкуствата”. Мащабната продукция идва у нас по покана на “Арт БГ”.

Реклама

От Великобритания ще пристигнат 78 актьори, част от над 130-членния екип. 27 са сценичните работници. Пищният декор, атрактивните костюми и цялата техника за спектакъла

ще бъдат

превозени със

7 камиона

Мюзикълът, композиран от Андрю Лойд Уебър, е по романа Т.С. Елиът “Популярна книга за котките от Стария Опосум”. Спектакълът е показан за първи път на Уест Енд в Лондон през 1981 г. На следващата година мюзикълът се играе и на Бродуей. Преведен на над 20 езика, той има и своя тв версия. До 2006 г. “Котките” държи първенството като най-дълго играното представление на Бродуей. Но е изместено от друга творба на Андрю Лойд Уебър - “Фантомът на операта”. Към днешна дата се нарежда на четвърто място в тази класация. “Котките” е на четвърто място при най-дълго представяните мюзикъли и на Уест Енд.

Билетите за шоуто у нас се пускат в продажба от днес. Цените им са между 65 и 125 лв. ВИП пропуските вървят по 155 лв. Първите 300 билета са с 10 лв. отстъпка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама