Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6046861 www.bgdnes.bg

Божигол се натиска за "Левски"

Валери Божинов се натиска отново да облече екипа на "Левски" до края на сезона и е пуснал връзки в София, които да се свържат с треньора Елин Топузаков и директора Даниел Боримиров. Чака се само завръщането на отбора от подготвителния лагер в Кипър, довери източник на "България Днес" от "Герена".
"Сините" пристигнаха в столицата снощи, а днес и утре футболистите имат почивка. Такава обаче няма да има за Топузаков и Боримиров. Двамата вече дори бяха възпети в поредния артистичен епизода на Божинката от Белград. Надеждите му са, че ще се сетят за него и ще се смилят над кариерата му.
Божигол се оказа нежелан в сегашния си отбор "Партизан" и докато другите футболисти са на подготовка, той припява в Белград и си пуска клипчета в социалните мрежи. Ръководството на "Партизан" е в патова ситуация заради българския си нападател. Сръбският клуб желае да го продаде, защото договорът му изтича през лятото. Божинов обаче отказал няколко оферти. "Разговаряме с няколко клуба, но Божинов досега отхвърли предложенията. Ще видим какъв ще е статусът му, когато се върнем в Белград", коментира спортният директор на сръбския гранд Мило Вазура.
Той призна, че Валери самоволно е отишъл на преговори в Швейцария. "Валери Божинов своеволно отиде на преговори в Швейцария и не се върна до заминаването за Кипър", каза още директорът. Според информации в сръбски медии "гробарите" искат за нашия 300 000 евро.
Самият Божинов имал намерение да направи друго предложение на "Партизан", а именно раздяла по взаимно съгласие. Така или иначе той ще си тръгне без пари през лятото, но ще трябва да му се плащат заплатите дотогава.
В състава на Топузаков се отвори място след сагата с перуанеца Хеан Деса, който в крайна сметка бе дисциплинарно уволнен. Заплатата на южноамеританското менте бе 18 000 евро. Божинов предлагал да играе до края на сезона срещу възнаграждение от 10 000 евро, което е дори по-малко от спестеното от "сините".
Валери вече е обличал синия екип през есента на 2014 година, когато изигра 19 мача и отбеляза седем гола.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама