Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6152342 www.bgdnes.bg

Слабаков: Пийте ракия за закуска!

Може и две бири с шкембе, препоръчва режисьорът в нова книга

Борислав РАДОСЛАВОВ

Можете да започнете деня си с лека закуска - малък джин с много лед и лимон. Малка ракия със студен айрян също не е за пренебрегване. Не пийте повече от две малки - чака ви дълъг и тежък ден.


Тези ценни съвети дава Андрей Слабаков в книгата си, която отскоро е по книжарниците. В нея вездесъщият режисьор дава уникални напътствия какво да се яде и пие така, че да се живее здравословно. Според Слабаков, разбира се.

Реклама


Знанията му за огнената напитка не спират дотук. "Никога не пийте ракия от компот, мармалад или сладко от дюля. Знайте, че в "материала" за ракията се слага съвсем малко захар, колкото да тръгне ферментацията. Не вярвайте на комшията, който твърди, че вари ракия от дете. Лъже! Просто му е скучно да пие сам от гадорията, която е произвел", разкрива психологията на варенето на ракията 56-годишният режисьор.


Авторът твърди, че най-добрата закуска е бира и шкембе.


"Започнете кротко, с две бири и едно шкембе. Това ще върне вярата ви в доброто. След това, ако сте на работа, изяжте два ментови бонбона. Това няма да убие миризмата на чесън, но началникът ви няма да усети, че сте пили. Най-много да ви помисли за простак", споделя вижданията си за ежедневието синът на Петър Слабаков.


Най-култовата рецепта в книгата наред със "Слабаковите топки" и "Зелева чорба" е комодски варан в собствени лиги и фламбирана карамбола с гарнитура от арборио с пресен кастер и киноа.


Според описанието на автора тя е предназначена за изискани хора с купени дипломи и крадени пари, които "обожават необичайни, странни неща, които наричат гурме" и обичат да ходят на почивка в Дубай.

Не по-малко ценни са съветите и насоките на Андрей Слабаков за предстоящята лятна почивка.


"Не носете прекалено много багаж на плажа, защото връщането ви в хотела ще се превърне в истински кошмар. Изберете си стратегическо място близо до някое барче. Поръчвайте си само малки бири - големите много бързо се стоплят. Намажете добре жената и децата си с крем против изгаряне - така ще си спестите куп ядове на следващия ден", споделя опита Слабаков.


Той напътства мъжете, ако жените им поискат да отидат на пикник, да се съгласят, за да си спестят безкрайни спорове, от които тя ще излезе победител.


"Оставете я да избере мястото. Обикновено то е върху мравуняк или до гнездо на стършели. Ако сте бизо до река, вероятно ще ви нахапят конски мухи. Носете винаги със себе си ампула урбазон и спринцовка", казва Слабаков.

Реклама
Реклама
Реклама