Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6482180 www.bgdnes.bg

Ето я най-красивата българка

 

Доли ТАЧЕВА

Диляна Дякова е най-красивата българка!


35-годишната цветарка омайва с естествена красота. Натуралната й визия е привлякла погледа на румънската фотографка Михаела Норок, която я е включила в своя световен проект "Атлас на красотата".


В енциклопедията са събрани 500 портрета на красиви жени от всяко кътче на света. Всяка от тях има собствена житейска история. В търсене на уникални модели Михаела преминава през Таджикистан, Индия, Етиопия, Америка и много други страни. Стига и до България. Тук в центъра на столицата среща красивата Диляна. Историята й я грабва - момичето е отгледано само от майка си и още на 16 години започва работа в цветарски магазин, за да се издържа.

Реклама


"Чувствам се много поласкана! Нямам кой знае какво самочувствие и бях много изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка. Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие и това я е привлякло", сподели пред "България Днес" Дякова.


Красотата й е изцяло естествена. По нея няма нито една корекция. Пред вестника тя сподели, че е твърдо против изкуствената визия.


"Красотата на жената не е само във външния вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира. Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия. След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества да е духовно красива", допълни родната красавица.


За нея най-голямото постижение в живота й са цветята. Докато е работела като ученичка в цветарски магазин, решава да си направят собствен такъв с нейната сестра. И се получава. Диляна обаче се омъжва, ражда, завършва две магистратури и това я откъсва от нейното призвание. Преди 4-5 години тя се връща към своето амплоа. Понякога й се налага да работи с дни, но никога не се е предала.


"Цветята за нас са едно призвание. Това ни е животът. Много е тежка работата. Всички казват - много е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно и изисква големи усилия, но си заслужава", сподели още Дякова.

Наша хокеистка също в атласа

Освен Диляна в обектива на Михаела попада и наша хокеистка. Младата Цветана също впечатлява с естествена красота. Русокосата дама е отдала целия си живот на спорта, като по пътя е срещала не една или две трудности. Хокеят на лед е скъп и труден спорт, но Цвети никога не е прекланяла глава.

Пловдивска цигуларка впечатлила фотографа

Учителката по цигулка Маргарита също е впечатлила румънската фотографка. Жената е на преклонна възраст, загубила е сина си и единственото си дете, но намира спасение в музиката. Днес дава безплатни уроци по цигулка на свои съседи. Някои от тях са на тази снимка, зад нея.

Реклама
Реклама
Реклама