Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6541095 www.bgdnes.bg

Волейболистката Елица Баракова: Не ми липсва мъжко внимание

Елица Баракова беше част от женския национален отбор по волейбол, който завоюва бронз от световното първенство до 23 години. Чаровната състезателка на "Берое" редовно е сред призьорките на всички конкурси за красота, в които участва. Наскоро тя провокира феновете със страхотна фотосесия. Елица се облече като волейболен рефер, а на една от снимките тя остана само по свирка. Специално за читателите на "България Днес" красавицата разказа за своите преживявания на световното първенство.


- Елица, измина повече от месец след края на световното първенство в Словения. Продължава ли да ви държи тръпката от емоционалните мачове?
- Това световно остави много хубави емоции. Изживяването е страхотно и го пожелавам на много мои колеги.

Реклама


- Когато заминавахте за турнира, какви бяха вашите очаквания и вярвахте ли, че можете да стигнете до бронза?
- По време на подготовката коментирахме, че искаме да подобрим класирането от предното световно, на което станахме осми. Когато заминахме за Словения, си казахме защо пък да не се борим да сме в четворката. И ето ни с бронзовите медали.


- Какво е вашето виждане за новата система 4 от 7 гейма? По-успешна ли е или не от сегашната? Какви са плюсовете и минусите?
- Доста по-различна система. Факт е, че взехме медал. Плюсовете според мен са, че има по-голям шанс за обрат в мача. Играе се в повече геймове. Минусите са, че почивките между геймовете са по-кратки. Няма технически паузи на 8-а и 16-а точка. Като цяло тази система изиска здрава психика и концентрация, защото геймовете са кратки и обратите може да са непрестанни.
- Колко по-различно е да се работи с треньор като Тони Зетова, която е видяла всичко във волейбола като състезателка? Какво е различното при нея?
- При всички треньори, с които съм тренирала през годините, съм научавала по нещо. Всеки е дал от себе си. Тони Зетова беше много взискателна към нас и амбицирана само за победи. Именно това ни зареждаше и нас. Искахме да представим достойно себе си, Тони и България. Бяхме страхотен колектив.


- Коя беше най-любопитната случка извън игрището по време на световното първенство?
- Може би моментът, в който разбрахме, че се класираме в четворката. Чакахме развоя на мача Бразилия-Куба. В него кубинките победиха и благодарение на това станахме втори в групата и продължихме. Събрахме се в коридора. Поскачахме и викахме.
- Преди световното вие си направихте много екзотична прическа с плитки. От какво беше вдъхновена тя?
- Исках някаква промяна и тези плитки бяха много нашумели. Обичам да експериментирам и определено ми допаднаха. Няма да крия, че свалянето им беше доста сложно, но определено бих си направила пак.


- Как отпразнувахте с момичетата бронза? Коя от вас изкара най-много на дансинга?
- След официалното награждаване се прибрахме в хотела и се събрахме в една стая. Музика, смях и танци. Поляхме победата. На няколко пъти ни правиха забележка за силната музика и въпреки това никой не успя да ни спре да си изкараме както трябва.
- Преди няколко дни играхте с фаворита за титлата в първенството - „Марица“, толкова ли по-класен отбор са от останалите?
- Имат предимство, че са с повече натрупан опит. Играят Шампионска лига. Имат добра резервна скамейка. Но това не значи, че са непреодолим отбор.


- Какви са вашите лични цели през новия сезон?
- Ще бъде интересна година. Лично аз не подценявам никой от отборите. Целим се към финалната фаза.
- Наскоро направихте много интересна фотосесия като волейболен съдия. Откъде дойде идеята?
- Идеята е изцяло за популяризиране на марката Ref's codе. Мисля, че наистина се получи интересна.
- На една от снимките сте гола, лесно ли беше да застанете пред обектива?
- Дали съм наистина гола, знаем само аз и фотографът.
- Имате прекрасна визия, ако ви предложат да се снимате в „Плейбой“, бихте ли се съгласили?
- Така зададен въпросът, е лесно да кажеш: "Да, бих" или "Не". Няма как да кажа какво и как би могло да бъде.
- Самата вие сте дипломиран съдия по волейбол. Ядосвате ли се понякога на реферите, когато бъркат, и как реагирате?
- Ядосвам се, но тогава разсъждавам от друга гледна точка (като състезател). Не мога да кажа как реагирам, зависи от ситуацията.
- Редовно попадате на челните места за най-красива волейболистка. Увеличиха ли се ухажорите, след като получихте подобно признание?
- Не ми е направило впечатление. Никога не ми е липсвало мъжко внимание.
- С какво се занимава вашият приятел и как успя да ви спечели?
- Никъде не съм споменавала, че има такъв.

Снимки: Фейсбук Елица Баракова

Реклама
Реклама
Реклама