Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6541404 www.bgdnes.bg

Кой е гласът на Биг Брадър

Актьор по призвание

Бившият радиожурналист Илия Георгиев е и звезда в "Под прикритие"

Кой е гласът на Биг Брадър, питат се не само зрители, но и участници.

Една от тях - Сашка Васева, дори призна, че е влюбена в него. Певицата си пожела интимна вечеря, на която да бъде сама с гласа на Големия брат. Не остана по-назад и Джулиана Гани, която го определи като "много секси и готин пич", без дори да знае как изглежда човекът зад микрофона.


Гласът на Биг Брадър принадлежи на Илия Георгиев, който освен за шоуто е работил още за "Денсинг старс" и за "Стани богат". Снимал е и в много сериали. Гордее се с участието си в "Под прикритие", макар ролята му да не е централна. Тогава се запознал с Димитър Митовски и Мариан Вълев-Куката. Доволен е, че Куката го похвалил много за играта му. "Винаги съм мечтал да играя точно в този тип филми и се радвам, че най-сетне ми се случи", казва Илия.

Реклама


Георгиев от години има желание да се развива в актьорството, макар че минус в характера му винаги е била липсата на амбиция. "Отворен съм за всякакви предложения, макар че не обичам да се натрапвам на хората. Например отказах на "Столичани в повече", когато ме поканиха на снимки, защото не успях да съчетая ангажиментите си. Е, не е болка за умиране", казва Георгиев. Появил се обаче в "Дървото на живота", "Съдби на кръстопът", "Румена войвода", "Ние, нашите и вашите" и "Откраднат живот".


В лекарската сапунка той изигра твърде ангажирания мъж на певицата Бони, който все не можеше да се освободи, за да присъства на раждането.
Кариерата на Георгиев започва във Велико Търново в края на 90-те години. Тогава нямал нито намерението, нито амбицията да работи в радио, но негови близки и познати го убедили с аргумента, че има данни за това. Като на шега отишъл в Радио Велико Търново, където му предложили да изчете няколко реклами и оценили добрите му дикция и глас. По-късно тези му първи опити зад микрофона прозвучали в радиоефира, което много го изненадало. Тогава за първи път чул гласа си отстрани и повярвал в себе си. Решил, че може да се развива в тази област. Така започнал да води авторско предаване в други радиа в страната и столицата и се радвал на завиден рейтинг.
Младият мъж е кореняк русенец, но семейството му се преместило във Велико Търново заради служебни ангажименти на баща му. Не знае от кого е взел хубавия си глас. Обяснява го с ген, макар че родителите му са много далеко от този вид занимания. Докато бил в Търново, за ангажиментите му в София се грижел импресарио, който го наемал най-често да озвучава реклами. Един ден му се обадил и го попитал има ли възможност да прекрати работата си в радиото за три месеца. Илия не бил обвързан с договор и имал картбланш да заработи там, където му се отдаде по-добра възможност. Импресариото го попитал иска ли да стане гласът на Биг Брадър. Помислил, че е шега, защото, докато бил в радиото, често му се налагало да имитира гласа на Биг Брадър, но сега възможността се оказала съвсем реална. Илия пратил свои записи на продуцентите на шоуто, те го харесали и му звъннали. Веднага тръгнал за София и още на следващия ден направил първите си записи. Преди него глас на Биг Брадър бил Радо Тушев. Георгиев се включва във формата с култовото участие на Памела Андерсън.


Освен него за "Биг брадър" работят още около 250 човека. Нашенецът разкрива, че сутрин отива в Нови хан, където е къщата, и започва подготовката на поредния епизод. До 12,00 часа се изготвя анонсът, който трябва да върви по телевизията до вечерта. След това започва подготовката за вечерното предаване. Илия озвучава видеата, които се излъчват по време на епизода. Записва и дежурни команди, които се пускат на съквартирантите по време на целия ден. Илия е категоричен, че "Биг брадър" разкрива тъмните страни във всеки един от героите си. "Освен това предаването е една жива енциклопедия на характерите. Това винаги ми е било интересно и смятам, че е най-доброто шоу в момента", категоричен е човекът, който олицетворява Големия брат.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама