Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6648829 www.bgdnes.bg

Уфологът проф. Стамен Стаменов: Извънземните не пият алкохол

Искат да потулят срещите с НЛО, те атакуват наши самолети! 

Кой е той?

Проф. Стамен Стаменов е дипломиран физик и специалист по паранормални явления и парапсихология. Най-известният уфолог у нас е завършил авиационно въоръжение и ракетна техника във Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и автоматика и телемеханика във ВМЕИ, сега Технически университет. През 1986 г., когато се запознава с първите екстрасенси, създава клуб, който изучава съществуването на извънземен разум. Избран е за председател на Международната асоциация на феномените в Бруклин и за член на Международната ноосферна организация. Председател на асоциация "Феномени".

- Проф. Стаменов, празнуваха ли Коледа и Нова година извънземните според вас?

Реклама

- Ха-ха-ха, извънземните нямат празници! Техният свят е духовен и те нямат причина да се чувстват празнично. Те нямат и нужда от алкохол по празниците като нас.

- Добре, а от какво живеят?

- Живеят по 200 години и едва ли е с материална храна като нашата. Хранят се с енергия, вместо гръбначен стълб имат три хрущяла и доста по-малко ребра от хората. Освен това те могат да четат мисли и да общуват телепатично.

- Когато вие общувахте с тях, на какво ви приличаха?

- Те бяха високи около 1,2-1,3 метра. Пръстите им изглеждат досущ като на хората. Общуването с тях е много особено. Влизате в стаята, където се намират, и изведнъж чувате отговор на въпроса, който само сте си намислили, с вашия собствен глас. Те както и хората биват "добри" и "лоши": едните наричам "конекрадци" на майтап, те отмъкват добитъка на хората и други техни вещи, а другите са благоразположени към земните жители.

- Защо в научните среди за срещите с НЛО се мълчи, проф. Стаменов?

- Откакто през 1947 г. в американското градче Розуел бе намерена разбита летяща чиния, нещата вече вървят "на бум" и срещата ни с НЛО е съвсем близка. В научните среди много упорито се говореше за извънземни същества и цивилизации, но през 70-те започна да се действа пресирано спрямо учените, защитаващи тезата за наличието на НЛО и извънземни. В същото време знаем за 57-а и срещата на американския президент Дуайт Айзенхауер с чужд разум, същото знаем и за бивш министър на отбраната на Канада. Но се наложи една теза, че това са психичноболни хора, щом твърдят, че имаме контакти с други цивилизации. През 60-те в САЩ излезе закон, според който всеки, осъществил връзка с извънземен, се преследва от закона. Нали за да се вкара такъв закон в Сената, трябва да има първопричина. Защо светът отлага срещите с чужди цивилизации? Това е нелепо.

- Т.е. дори на световно държавно ниво се въвежда дезинформация относно срещата ни с друг вселенски разум?

- Да, точно така. Сега обаче сме на прага на среща с тях, този път официално. Всичките космически програми - НАСА, Роскосмос, започват да говорят за точна дата. Тя за мен е свързана с подготовка и разкриване на истината, но това не е откритие. Не виждам за тия 10 години какво повече ще направим в космическите изследвания за чужди цивилизации. Ами явно тайната вече не може да се укрива в кутията. Явно случаите са много нашумели и са твърде много. Години наред се създаваше негативно отношение към пришълците - че идват да ни окупират, че са лошо настроени към нас. А агресията всъщност идва от нас, земните. Нито едно НЛО не е атакувало наш самолет, без техните да са нападани, а ние сме го правили. Тайна е кога се е случвало. За тази атака дори има доказателства - маса тела на извънземни, които са изчезнали и изгорени именно заради агресията от страна на военните съществува. В последните години става нещо много интересно - НЛО избягват сблъсъци с представители на авиацията, за да няма излишни жертви. Тяхното ниво е много по-високо от нашето. Оставам с впечатление, че те постоянно кръжат с космически кораби над нас, но не ни нападат.

Реклама

- Ние за тях агресори ли сме?

- Да. Защото примерно не влизаме в контакт нито с мравките, нито с делфините, а ги избиваме. На този принцип и извънземните не искат да ни се афишират. Но когато достатъчно замърсим планетата, ще имаме шанс да ни помогнат да се преселим на друго място – ето, от НАСА говорят за срещи с цивилизации от Млечния път, който бил "мочурливо място". Сондата "Кеплер" откри за 4 години 60 планети, на които има вода и на които температурата е от минус 10 до плюс 40 - т.е. условия, подобни на Земята. Те са на разстояние от порядъка на 100 светлинни години. В Млечния път ще открием поне 100-200 милиона подобни звезди. Само в галактика на 10 000 планети може да има разумен живот. Тоест има шанс бъдещите поколения да си намерят и друг дом, тъй като Земята постепенно изчерпва ресурсите си, а и хората алчно рушат планетата си, като я замърсяват и унищожават.

- А дали учените са правили фоторобот на извънземни, как мислите?

- Не мисля, че има фоторобот, но намерените тела на извънземни максимално бързо са пометени. Пометено е мястото, където е кацнала летяща чиния в Китай. Да изчистиш едно поле като с прахосмукачка, да не можеш кабърче да намериш след паднала летяща чиния - това говори за укриване на факти със страшна сила.

- Добре, да си представим, че има среща между нас и тях. За какво ще си говорим с извънземните?

- За екология на първо място. През 1994 г. една група на ген. Савин в Русия е осъществила контакт с представители на чужда цивилизация. Те кацнали на 30-40 км от Москва, а темата на разговор била изхранването и чистотата на планетата, защото другите не пожелали да говорят за технологии. Т.е. те виждат в нас незрялост за използването на съвременни технологии. Ние все още сме прекалено арогантни и използваме всичко, за да се въоръжим и да бием съседа.

- Смятате ли, че извънземните могат да ни спасят от евентуални глобални катастрофи? Те вече много зачестиха - случват се почти ежедневно?

- Световният елит вече си е направил тунели в планини, под земята, къде ли не и смята, че може да се спаси от унищожението на планетата. Няма такова нещо. Само светлите извънземни сили, които "държат" купола на цирка, ще ни спасят. И то само ако ние самите преди това се променим към добро.

- Т.е. тези цивилизации могат тогава да ни спасят.

- До, но само с това условие да се променим, защото в момента ние не ставаме и за бълхи. Ние сме една млада, примитивна раса, която на всичко отгоре е и много коварна. Така е, защото учителите ни са били такива, те са ни направили лоши, защото такъв модел на развитие са ни показали. Моделът е разрушителен, пагубен, с перспектива да се самоунищожим. Сега живеем малко на муфта, защото едни други извънземни същества ни съжалиха и ни помагат. Само че в момента сме подложени на изпитание. От това как се справим с теста, зависи дали изобщо ще ни има, или няма да ни има.

Лили АНГЕЛОВА,

снимка: Пламен КОДРОВ

Реклама
Реклама
Реклама