Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6905441 www.bgdnes.bg

Кубрат все по-далеч от мач с Джошуа

Боксьорът Кубрат Пулев-Кобрата се отдалечи още повече от мач с властелина в тежка категория Антъни Джошуа (Анг). Двамата трябваше да се бият в края на миналата година. Техният двубой пропадна в последния момент заради контузия на българина.

Очакваше се 37-годишният софиянец да има за съперник друг британец - Дилиън Уайт, а при успех да предизвика Джошуа. Плановете пропаднаха, след като Кобрата реши да играе на търг срещу могъщите промоутъри от "Зауерланд" и "Мачрум". Уайт се разбра с друг боксьор - Джоузеф Паркър, а българинът остана без съперник.

Реклама

Очаква се до дни да се разбере вероятният опонент на Пулев, който трябва да замести Уайт в елиминационен мач за титлата на Международната боксова федерация.

"Ще прегледаме списъка с потенциалните претенденти, които са най-напред в ранглистата и са готови да се бият с Пулев - каза за "България Днес" говорителката на Международната боксова федерация (IBF) Жанет Салазар. - След като бъде установено кой е готов за мач, ще уведомим двете страни, за да започнат преговори."

Веднага след Пулев в класацията е непобеденият Джарел Милър (САЩ). В момента неговите права са спрени от Нюйоркската атлетическа комисия. Причината не е известна, но или е здравословна, или е заради употреба на допинг. Ако американецът не е способен да се бие с Кобрата, тогава следващият вариант е Карлос Такам. Камерунецът с френски паспорт замести Пулев в мача с Джошуа през 2017 г., но беше отказан.

Третият вариант е двубой с Александър Димитренко, когото Пулев надви през 2012-а за европейската титла при най-тежките.

От IBF обясниха, че дори и Кобрата да спечели претендентския мач, ще мине доста време, преди той да получи възможност да се бие с Джошуа за титлата.

"Антъни изпълни своите задължения към IBF в мача с Такам - добави Салазар. - Неговите задължителни защити са на ротационен принцип. В такъв случай ние не посочваме определена дата кога е задължен да срещне официалния ни претендент."

Реклама
Реклама
Реклама