Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6905759 www.bgdnes.bg

Надал вдигна 11-а купа в Париж

Човек и добре да играе на “Ролан Гарос”, в един момент среща Рафаел Надал.

Все се търси третият тенисист, който да победи испанеца в откритото на Франция. Не успя и Доминик Тим (Ав) в първия си финал на турнир от “Големият шлем”.

Реклама

Надал спечели 6:4, 6:3, 6:2 и вдигна 11-ата си купа на Мускетарите на червения корт във френската столица, въпреки че към края на мача получи схващане на пръст на играещата ръка и се наложи да повика физиотерапевт.

По този начин Рафаел остава начело на световната ранглиста, а Тим ще бъде №7. Нещо повече, с 11-ата си титла от един и същ турнир от “Шлема” испанецът се нареди до легендата Маргарет Корт, която спечели откритото на Австралия през 1960-1966, 1969-1971 и 1973 г. Надал обаче е единственият с по 11 титли от 3 различни турнира от професионалната верига. Той има по толкова също в Монте Карло и Барселона.

“Невероятен момент за мен. Успях да направя много добър мач срещу съперник от първа класа. Уплаших се, когато получих схващането, но това е спортът”, коментира шампионът. Победата му означава, че последните 7 турнира от “Големият шлем” са спечелени от играчи на поне 30 г. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама