Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6941768 www.bgdnes.bg

Лекари пращат Зума в гората

Задължават го да излиза

Христо Бонев върви по час и половина на ден след инфаркта

Задължителни разходки по няколко часа на ден предписаха лекарите на Христо Бонев. Той чинно изпълнява заръката и ежедневно излиза да върви на чист въздух. Зума преживя много тежък масивен инфаркт в началото на миналата година. След продължителна операция докторите като по чудо спасиха живота му. 71-годишната легенда сам призна пред "България Днес", че има препоръка да се движи много и да не се залежава вкъщи.

"Всеки ден се разхождам в гората около стадион "Локомотив" в парка "Лаута". Докторите ме задължават да вървя по час и половина на ден. Обикновено се разхождам около обяд", обясни Бонев. Единствено когато времето е много лошо и вали дъжд, Зума си позволява да наруши своя режим и да не излезе навън.

Реклама

Последният треньор, който класира България на световно първенство, не пропуска мачовете от сегашния мондиал в Русия. Той предпочита да гледа сблъсъците, седнал на дивана у дома.

Зума не крие, че е голям фен на Германия. Бонев е изхабил доста емоции около отпадането на бундестима още в груповата фаза на надпреварата. "Стискам палци за германците, защото имам много приятели от времето, когато играехме", казва Бонев. Той е бил изключително щастлив и от гола, който неговият любимец Лео Меси вкара във вратата на Нигерия. Легендата на "Локо" (Пд) се надява аржентинският гений да вдигне световната купа.

Иначе Зума поддържа изключително висок дух. Съвсем наскоро той призна пред нас, че много обича да пее. Една от любимите му песни "4-4-2", в която той е възпят от Кали по повод световното във Франция през 1998 година.

"Как да не я помня тази песен?! Все още по цяла България се чува: "Зума има тежката дума". Мелодията е много хубава, а песента е чудесно изпълнена от Кали. Аз също умея да пея и може да ме покани, за да й пригласям на втори глас", казва с усмивка Христо Бонев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама