Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6948303 www.bgdnes.bg

Викат Мейзер да вдига рейтинг

Покани за участие в телевизионно шоу е получила силиконката Анита Мейзер, която напусна Сливенския затвор преди седмица. Продуцентите на предаването са категорични, че само тя може да вдигне рейтинга им, ако разкаже скандални истории от престоя си в Сливенския затвор. Това разкриват от обкръжението на варненката, която вече си е у дома от две седмици.

Анита се е скрила от света, докато не стане ясно решението на варненските апелативни магистрати. Макар освободена срещу 5 бона гаранция, тя все още е подсъдима за смъртта на съпруга си Николай Димов, удушен със свински опашки.

Реклама

Присъдата по делото трябва да стане ясна до месец. Ако тя отново е затвор, Анита ще обжалва в София, защото няма никакво намерение да се връща в Сливенския зандан. Това едва ли ще се случи. Причината е, че Анита излежава 22 месеца в затвора без присъда. Ако окончателното й наказание е по-ниска от престоя й там, тя има пълното право да съди държавата в Страсбург.

"Твърде вероятно е съдиите да са наясно с този момент и да смятат с молив. Сега най-вероятно ще й дадат с месец-два повече от времето, което вече е прекарала в килията. Така няма да се налага да я закопчават отново в съдебна зала, тъй като вече е излежала каквото е трябвало по обвиненията", прогнозират за развитието на шумното дело запознати с разследването.

Така Мейзер може да се размине с 2 години зандан за непредумишлено убийство. Тя едва ли ще бъде осъдена за подкуп, тъй като обвинението се базира само на думи, но не и на доказателства.

В момента Анита се възстановява физически и психически след хорър филма, в който превърна живота си. В нощта на 14 август тя стяга 5 свински опашки около врата, ръцете и краката на Николай и той се удушава.

"Едва ли ще разберем какво точно са правили двамата в онази вечер, за да се стигне до този фатален край", коментират познати на жертвата, които настоява обвинението да бъде променено в умишлено убийство. В тази насока не бяха открити доказателства след 6 експертизи, които бяха изготвени по време на двегодишния процес. В тях се твърди, че травмите по Николай са от падането на трупа от масажната маса на земята и следи от насилствена смърт няма.

Според близки на Мейзер тя още няма сили да иде на гроба на Ники. Обещала е да отиде и да се наплаче там, но след като се реши проблемът й с Темида.

Реклама

Неотлъчно до нея откакто е на свобода, са двамата близки приятели - модни дизайнери от Варна, и дъщеря й Джулия, която я държи под ключ, за да няма изненади. Анита е прочута с емоционалните си изказвания, но преди решението на магистратите всякакви изявления са строго забранени.

Опасенията на прокуратурата, че Мейзер ще избяга от България, се оказват напразни. Американският паспорт на миската, която е и с двойно гражданство, е изтекъл. Подновяването му ще отнеме най-малко три месеца. Анита има друг план за действие. Тя смята да изчисти името си след скандала, като се отказа от самопризнанията си в последната част от процеса и смени версията си. Тя призна, че не е разбрала кога Николай се е удушил. Единствената й вина била, че се вързала на акъла му да стяга опашките.

Вицешампионка по фитнес

жали за Ники Димов

Вицешампионска титла от най-комерсиалното световно състезание "Арнолд Класик" посвети българката Нели Митрева на убития Николай Димов. Той е бил треньор на бившата национална състезателка по лека атлетика, която е и първата българка в историята ни с професионална карта.

Нели Митрева се класира на второ място година след като изгуби треньора си.

"За теб, треньор Ник Димов. Твоята мечта се сбъдна! Искаше ме там, на върха на света, и сега го постигнах. Липсваш ми много и винаги ще си в сърцето ми. Завинаги ще се състезавам за теб", пише тя на страницата на убития Ники.

Реклама
Реклама
Реклама