Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6957568 www.bgdnes.bg

Отец Иван на косъм от смъртта

Благородният отец Иван е припаднал преди няколко дни заради влошено здравословно състояние.

"Стоях прав, когато изведнъж ми причерня пред очите. Всичко около мен потъна в мрак и около минута не можех да осъзная какво се случва. Подозирам, че сърцето ми е спряло, защото не можех да реагирам по никакъв начин. Едно от децата в приюта беше край мен и успя да ме вдигне", разказа пред "България Днес" добрият духовник, който помага на хора в беда.

Реклама

"От години сърцето ми е отслабено, но така и не отивам на преглед. От няколко месеца лекарите от ВМА ме предупреждават, че положението е сериозно и трябва да постъпя за лечение, но покрай многото работа не остава време. Може би вече е време да отида, защото този път буквално се разминах със смъртта", коментира отчето.

Дядо Иван призна, че приема припадъка като знак от Бог, че трябва да обръща по-сериозно внимание на здравето си. "Вече съм на 73 години и е Божа работа какво ще се случи с мен. Но трябва и аз да полагам грижи, обещал съм си го", добави благородният духовник.

Преди половин година отец Иван отново имаше здравословни проблеми и дори се наложи да бъде приет в болница. "Направиха ми изследвания и ми казаха, че от около 2 години съм имал диабет. Изобщо не знаех и си хапвах по много сладко", призна отчето. Преди време дядо Иван забелязал, че краката му започват да почерняват. Нямал обяснение на странното явление, но и не подозирал, че има тежка болест. "Докторите ми обясниха, че почерняването е симптом на диабет, ама аз не им вярвах. И се оказа, че е точно това", разясни свещеникът.

Той призна, че в момента е на много строга диета и сериозно е ограничен в нещата, които да яде. Пиел и голямо количество лекарства, които да го закрепят.

Проблемите на дядо Иван започнаха преди около 3 години, когато катастрофира тежко и сериозно пострада единият му крак. Оттогава добрият старец се придвижва по-бавно и по-често се застоява седнал на стол или лежи на легло.

Реклама
Реклама
Реклама