Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6957573 www.bgdnes.bg

Чалга бебетата ПРОПЯХА

Близо 30 години чалгата гърми от кръчми и дискотеки, а изпълнителите започнаха да поостаряват.

В същото време децата им пораснаха и част от тях се престрашиха да поемат по пътя на популярните си родители. Някои имат епизодични успехи, докато други успяха да се наложат на чалга сцената и вече си имат почитатели, които преди са щракали пръсти на родителите им, а сега въртят ханшове на парчетата на новото поколение.

Реклама

Безспорно най-успешният син на чалга певец е Фики (23 г.). Неговият баща Тони Стораро изгря през 2000 г. и оттогава се наложи като добър чалга изпълнител. За 2-3 години Фики успя да измести от върха баща си и е разпознаваем за почти всяка тийнейджърка. Фики вече е певец №1 на годината, а участията му са далеч повече от на баща му. Стораро-младши успя да пробие в чалгата благодарение на дуета с татко си "Кажи ми като мъж", в която пеят за напивания, любови и отношенията помежду си. След това Фики направи дует с Галена и останалото е история - много песни и клипове и идол в кръшния жанр.

"Баща ми като един страхотен родител ме насочи към музиката, защото видя потенциал в мен. Той е най-добрият ми приятел", откровен е Фики. По неговите стъпки тръгна и по-малкият му брат Емрах, който вече има една дуетна песен с Емилия, но баща му засега не му дава да ходи на участия, защото е едва на 15 години.

Бясно се е стрелнал към чалга върховете и синът на Софи Маринова - Лоренцо (15 г.). Преди няколко дни той пусна виедеото към последната си песен - "Парти мишената". Това е третият клип на Лоренцо за малко повече от 6 месеца, което го прави един от най-продуктивните изпълнители в попфолка в момента.

"В новото видео едната от визиите ми е с кърпа на главата. Когато излязох пред камерата, колегите започнаха да се шегуват с мен, а един от тях с тържествен тон обяви: "Ти си ранният Мишо Шамара!", защото съм като рапър. Момичетата пък автоматично се превърнаха в моите "Фенки, фенки" по аналогия с песента на Мишо. И така, този лаф се повтаряше до края на снимачния ден", заяви набралият самочувствие Лоренцо. Майка му Софка преди време заяви, че неговите песни имат повече гледания в интернет от нейните парчета, което е знак, че момчето й се справя добре.

Първите стъпки в музиката направи и 10-годишната Марая - щерката на фолкпевицата Мария. Двете записаха коледна песен преди няколко месеца и заснеха клип, в който малкото момиченце показва отлични актьорски заложби. Марая се справила и доста добре по време на престоя в звукозаписното студио, а гордата майка се надява дъщеря й да я надмине по популярност.

Реклама

Преди седмица фолкпевицата Соня Немска разкри, че не е изключено да направи обща песен с дъщеря си Рая (16 г.).

"Още малко да порасне и ще направим песен заедно", каза Соня. "Винаги семейството е било до мен, отгледана съм с много любов и днес с майка ми сме като приятелки", откровена бе Рая, а Соня Немска призна: "Детето порасна, много ме радва и ме кара постоянно да се гордея с нея".

Сериозна кариера започна да гради и Симона, дъщеря на фолкпримата Глория. 21-годишната девойка обаче загърби чалгата и се насочи към поп музиката. Тя вече има няколко самостоятелни клипа и се яви на песенни конкурси. Симона също така участва в музикален телевизионен формат, но не успя да се пребори за победата. Големият й проблем е, че все още не може да излезе от сянката на популярната си майка и обвиненията, че където и да се появи, участието й е нагласено. "Майка ми не излиза да пее вместо мен. Не е правилно да казват, че е нагласена работа. Искам да имам своя кариера и свой път", категорична е дъщерята на Глория.

Реклама
Реклама
Реклама