Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6994000 www.bgdnes.bg

Теньо Енчев, обвинен за смъртта на жена си: Ивета удари главата си в пода, не съм я убил

Линейката се забави фатално, твърди задържаният

"Ивета падна и си удари главата в земята, а линейката се забави повече от 30 минути, което се оказа фатално." Тази своя версия за жестокото убийство на младата жена разкрива Теньо Енчев пред адвоката си, научи "България Днес".

Младият мъж се намира в следствения арест, а срещу него е повдигнато обвинение за смъртта на 19-годишната Ивета Тинева. Младата майка издъхва след зверски побой с юмруци и ритници, буквално раздробили черепа й, разкриват съдебните лекари, които извършват аутопсията на трупа й.

Реклама

Бруталният случай разтърси Айтос в средата на юни тази година. Във фаталния ден таткото Теньо, майката Ивета и малкият Наско излизат на разходка. Прибират се у дома в късния следобед. Минути след като входната врата се затваря, съседи чуват страшен скандал между мъжа и жената. По думите на комшиите причина за разправията става мръсният памперс на детето, който Ивета не сменила веднага. Побеснелият Теньо започва да налага Ивета с юмруци и ритници, писъците на малкия Наско огласят цялата къща. Никой от съседите не реагира, тъй като скандалите в дома на младото семейство били всекидневие, разкриват комшиите.

"Ударих я и тя падна. Лежеше на земята и не реагираше, притесних се, че не идва в съзнание, вдигнах я и я сложих на леглото, гушнах я и почистих кръвта от лицето й. Реших да повикам първо баба си на помощ, съвсем инстинктивно, защото не осъзнавах колко зле са нещата", разкрива Теньо Енчев своята версия за случилото се пред своя адвокат Пламен Генов.

"Бабата взима най-правилното решение и веднага вика Бърза помощ. Фатално се оказва и времето, в което е чакана линейката да дойде. Медиците се забавят половин час", разкрива още опитният юрист. В крайна сметка Ивета е откарана в болницата, но издъхва от тежка черепно-мозъчна травма след няколкочасова борба за живот.

"Теньо е много потиснат, едва на следващия ден, когато му бяха повдигнати обвиненията за смъртта на съпругата му, разбра, че тя е починала. Продължава да я обича, та той се е грижел за нея от 14- годишна, защото тя е имала конфликт в семейството. Родителите й били разведени като неговите. Ивета е намерила опора в Теньо", разкрива адвокат Генов.

.

"Момчето съдейства напълно на разследващите, пред мен на няколко пъти изрази желание да получи справедливо наказание за това, което е извършил. Не желае да обжалва мерките за неотклонение и не иска да излиза от ареста", разкрива юристът. По думите му Теньо всеки ден разпитвал свои близки за детето си. В момента малкият Наско е поверен на грижите на баба си - майката на Ивета - Диди Тинева.

Реклама

Близки на семейството разкриват, че на погребението почернената жена не се осмелява дори да погледне за последен път детето си. Ивета е била напълно обезобразена. Дори очите й са били зашити, лицето й липсвало. Главата й буквално била направена на кайма, разкриват присъствали на погребението на младата майка.

В момента на Теньо е повдигнато обвинение за убийство. На сметката му има стари присъди за кражби. През 2015 година му се ражда детето, той изтърпява присъда в затвора, брат му и в момента е зад решетките, разкриват близки до Теньо Енчев.

Трагедия с предизвестен край

Предизвестена се оказва трагедията със смъртта на Ивета, научи "България Днес". Преди фаталния ден, години назад, на няколко пъти момичето събирало кураж и напускало Теньо, защото й посягал, и се връщало в София при майка си Димитринка Тинева. Жената опитвала да убеди Ивета да прекрати окончателно връзката си с Теньо, но безуспешно. Ивета се връщала отново при насилника си, тъй като искала Наско да има баща. Съседи са викали неведнъж полиция, след като от къщата на младото семейство се чували зловещи крясъци. Щом на прага на дома обаче застанели ченгетата, Ивета отричала някой да й е посягал. Така разследващите оставали с вързани ръце. Няколко месеца преди трагедията Ивета отново напуснала Теньо, но той й взел детето. Така майката била принудена отново да се върне при него.

Реклама
Реклама
Реклама