Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7003118 www.bgdnes.bg

За пръв път от девет седмици: Гришо с две поредни победи

За пръв път от девет седмици насам Григор Димитров записа две поредни победи в турнирни мачове. Той се справи с Фернандо Вердаско (Исп) на сингъл след 4:6, 6:2, 7:6 (5), а ден по-късно продължи и в надпреварата при двойките на турнира в Торонто (Кан). В тандем с Давид Гофен (Бел) те надвиха френското дуо Жереми Шарди и Лука Пуи със 7:6 (5), 6:4.

За последно Гришо имаше подобен успех в края на май. Тогава на турнира "Ролан Гарос" хасковлията елиминира последователно с Мохамед Сафуат (Егип) и Джаред Доналдсън (САЩ) преди да отстъпи на Вердаско.

Реклама

Димитров имаше възможност да се класира за IV кръг в надпреварата. Той излиза срещу американския талант Франсис Тиафоу, който изненада Милош Раонич (Кан).

Докато течеше турнирът от сериите "Мастърс", от екипа на Димитров обявиха още две надпревари, на които българинът ще участва. Той ще се пусне на турнира в Пекин (1-7 октомври), който е с награден фонд от $4.6 млн. Българинът игра финал през 2016-а. Освен него заявки са подали Рафаел Надал, Александър Зверев, Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро. В края на същия месец Гришо ще се пусне и на турнир във Виена ($2.7 млн.).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама