Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7046580 www.bgdnes.bg

Данчето Христова чуква 75 на вилата

Без тържество в София и чужбина

Събирам скъпи приятели, подготвена съм, разкрива легендарната певица

Йорданка Христова посреща своя 75-годишен юбилей днес край морето! Това разкри легендарната певица пред "България Днес".

Още преди няколко дни тя е заминала за вилата си в град Царево, където да се подготви за празника. Данчето не предвижда мащабно тържество, а ще се почерпи само с хората от семейството си и най-близките си приятели.

Реклама

"Няма да празнувам в София. Заминах за морето и там ще събера приятели", увери юбилярката.

Грандамата на естрадната музика има своя китна къща на Черноморието. Тя не крие, че напоследък обича да прекарва все повече време там. Христова използва по-голямата част от август месец, за да почива край морските вълни.

"Къщата я имам от 20 години. Там е супер. Преди беше по-спокойно. Сега доста се застрои. Имам много приятели там. Още от 60-те години съм ходила в Царево и ми е харесвало", разказва Данчето.

Тя е имала възможност да организира рождения си ден и в чужбина, но се е отказала от този вариант. През тази година със сълзи в очите певицата се сбогува с Куба. Българската прима изнесе прощален концерт в Хавана по случай 50 години от първото си посещение в най-голямата карибска островна държава. Не е тайна, че Данчето има слабост към тази страна. Още повече че бе сред любимките на покойния вече диктатор Фидел Кастро. Тя признава, че държавникът не я е забравил до сетния си дъх.

Интересното е, че Христова е родена в една и съща година с футболната легенда Георги Аспарухов-Гунди, с когото се оказват роднини.

"Братовчеди сме! И двамата с Гунди сме родени през 1943 година. Срещали сме се няколко пъти около мачовете на младежкия национален отбор", казва сензационно певицата.

Реклама
Реклама
Реклама