Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7049858 www.bgdnes.bg

Шефката на конкурса Мариана Маринова: Мис Силикон не е само цици

Известен в България е всеки, който си покаже мръсните гащи

Коя е тя

Мариана Маринова е родена на 31 октомври 1984 г. в София. Известна е у нас като шефката на силиконките. Маринова е организатор на скандалния конкурс "Мис Силикон" дълги години.

Звездата й изгрява на "Мисис България". Чаровницата отвява конкуренцията и грабва короната през 2007 г. През следващата става "Вице Мисис Вселена".

Реклама

Мариана обича да си вдига адреналина. Няколко пъти тя скача с парашут и признава, че скоро ще изкара курс, за да може да лети сама.

- Мариана, какво ви накара да откажете да организирате конкурса "Мис Силикон"?

- Марката "Мис Силикон" продължава да бъде моя. Имам идея да се откажа от конкурса, защото българската публика никога няма да порасне за подобен род неща. Напоследък се занимавам с агенции в чужбина. Работя за големи световни конкурси вече повече от 9 години. Виждам каква е разликата между нашата и другите страни. Разбрах, че у нас не се гледа сериозно на подобен тип конкурси. Всичко в България е суперпошло. Цялото това нещо ме кара да избягам от простотията у нас. Тръгвам си, 9 години ми стигат. Не бягам от отговорност, просто разбрах, че няма смисъл да си хабя силите и нервите.

- Има ли кандидати, които да организират "Мис Силикон"?

- Повярвайте ми, има десетки хора, които искат да го правят.

- Как ви дойде идеята преди 9 години да създадете конкурса?

- Започнах да го правя, когато бях на 22 години. Мислех различно. Сега нещата не са същите. Поводът да се замисля какво се случва е, че една приятелка разкри, че дъщеря й мечтае да стане "Мис Плеймейт". А тя е на 14! Представяте ли си? На 14 и да мечтае за такива неща. Споделих, че този блян е несериозен. През годините съм виждала как 16-годишни девойки се наблъскват със силикон. И те не знаят защо го правят. Сигурно така е модерно. За десет години повечето не разбраха, че конкурсът "Мис Силикон" не е само за цици. Могат да участват всички, които имат поне една пластична операция - независимо къде. Кръстихме го "Мис Силикон", защото името е добро и е нарицателно на всичко. "Мис Пластична операция" не ми стоеше добре и затова намерихме друг вариант за името. Благодарение на конкурса сме помагали на десетки души. Пластични хирурзи подаряват операции, които даряваме на нуждаещите се, а не на самите нас. До ден днешен хората не го знаят.

- На колко души е помогнала инициативата?

- Помогнали сме на повече от 15 души. Ходих и уговарях доктори да ги рекламираме срещу помощ. Имаше едно момиче, чието лице изгоря при пожар. Намерих необходимата сума от 15 000 евро и тя замина за Германия. Подложи се на операции и вече е по-добре.

Реклама

- Споменахте, че организирате конкурси в чужбина. Разкажете малко повече за тях?

- След като спечелих конкурса "Мисис Вселена", получих договор да работя във Венецуела. Видях как стават нещата по света. Научих тънкостите. Опитах да ги предам и в България, но не се получава. Организирах "Мис Венецуела" и създадох контакти. По-късно станах координатор за Южна Америка. През декември ще бъда във Филипините за месец и половина, където ще организираме огромен конкурс.

- Защо нещата, които научавате зад граница, не успявате да ги пренесете в България?

- Работя с момиче от Украйна по международните конкурси. Девойката ми взе идеята и ще организира "Мис Силикон" там. Привлече доктори, които също да помагат. Хората в Украйна възприемат по съвсем различен начин идеята. В България в последните години се твърди, че ако си манекенка, значи си проста. Щом си участничка в конкурс, си проститутка. Не искам да бъда асоциирана с подобни неща. За десет години не успях да покажа на останалите, че "Мис Силикон" не е само цици. Няма смисъл да го правя. Вече няма престиж да се организират конкурси, след като хората мислят по този начин. Или проблемът е в мен, че не мога да обяснявам, или в родната публика, която не разбира.

- Защо българите мислят по този начин?

- Защото всяка, която си покаже мръсните гащи у нас, става известна. Пускат по телевизиите лица като Нора Недкова, която само се излага. Дадоха й публичност благодарение на едно предаване и хайде! Имам 14-годишна дъщеря, която гледа телевизия, чете в интернет и вижда какво се пише за такива момичета. У нас се търси само сеирът. Нищо повече. Всеки гледа предаването или шоуто му да има рейтинг, без значение какво показва. Всеки може да е прост или умен. Това сам си избираш. Човекът не е виновен, че е прост, виновни са хората, които му дават поле за изява. Като започне "ВИП брадър", тези същите хора ще ги гледа цяла България и ще им се смее. Лошото е, че дъщеря ми и връстниците й ще гледат и ще искат да бъдат като тях.

- Какво е за вас "Мис Силикон"?

- Едно шоу. Вечер за забавления. Готини мацки, години хора. Спомени, които остават за дълго време.

Реклама
Реклама
Реклама