Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7050838 www.bgdnes.bg

Верка Илиева, майката на националния ни вратар Пламен може да иде в "Стяуа"

Милион и половина евро вече струва националният ни вратар и страж на "Астра" (Гюргево) Пламен Илиев. Пацо Тигъра, както го наричат феновете, направи няколко феноменални спасявания в последните два мача на "лъвовете" и от агенцията Rispect, която го представлява, вдигнаха цената за евентуален трансфер.

През лятото се говореше за възможността Пламен да премине в колоса "Стяуа", но до споразумение така и не се стигна. За момента националният ни вратар е несменяем титуляр в отбора от граничния с България град.

Реклама

"Той и семейството му се чувстват добре в Румъния, и "Стяуа" е вариант, но още е рано да се говори", заяви майката на героя от мачовете срещу Словения и Норвегия Верка Илиева.

Трансферният пазар официално вече е затворен, но клубовете продължават да следят играчи, а мениджърите да търсят нови възможности за трансфери. В тази връзка към Илиев има интерес от отбори в Италия и Испания, научи от свои източници "България Днес". Най-рано през януари може да има развитие. Ако Пацо продължи с добрите си игри, е много вероятно цената му да се увеличи още, коментират футболни агенти.

Според тях Илиев трябва много да внимава в кой точно отбор ще отиде, защото, ако не е със статут на титуляр, е много вероятно кариерата му да тръгне надолу. Примерът е Николай Михайлов, който се наложи в холандския "Твенте", но реши да отиде в италианския "Верона", макар да бе ясно, че ще е втори в листата на този пост. След това се опита да рестартира кариерата си в турския "Мерсин", но доста безуспешно.

У нас Пламен Илиев е известен като Тигъра още докато беше в "Левски", но за истински тигър го призна и нападателят на Норвегия Бьорн Йонсен, който преди години мина и през "Литекс". Ситуацията, за която става дума, бе в самото начало на мача на стадион "Васил Левски", когато Йонсен бе изпуснат на чиста позиция.

"Не мога да си обясня как не вкарах положението в началото на мача - коментира Йонсен пред медиите в родината си. - Определено на тренировки отбелязвам 8 от 10 такива положения. Бях оставен сам в наказателното поле, дори имах време да преценя дали да отиграя топката с глава или крак.

Реклама

Все пак реших, че ще е по-добре да я бия с крак, защото около мен нямаше никого. И тогава видях как вратарят им се хвърля срещу мен, връхлетя ме като истински тигър. Намесата му беше великолепна и само тя предотврати гола. Беше истинска лудост, но трябваше да вкарам."

Докато Божидар Краев и Радослав Василев, които вкараха головете за победите, станаха медийни герои, Тигъра остана малко встрани от коментарите, макар успехите да се дължат предимно на неговите спасявания. Но той не желае да привлича светлините на прожекторите.

"В нашия отбор няма герои. Стига с тези герои. Всички се бориха. Всички. Страхотна борба от целия отбор. Аз без тях нищо не мога да направя. Целта е, ако един сгреши, друг да поправя грешката. До края има още четири мача, всичко може да се случи. Отборите са равностойни. Надяваме се колкото може повече хора да ни подкрепят.

Всеки говори, че Лигата на нациите е още един шанс. Всъщност е доста трудно. Ние се борим и тук, а като започнат квалификациите, също и там. Дано като свършат всички мачове, да сме се класирали. Целта ни е да играем здраво и компактно", коментира Пламен Илиев.

Какви са плановете за бъдещето на вратаря не знае дори майка му Верка Илиева, която живее и работи в Ботевград. "Следя мачовете му даже в Румъния - казва г-жа Илиева. - От началото на сезона Пламен е титуляр и се представя много добре. За "Стяуа" знам, че го искат, ама защо не стана трансферът, не знам. Виждаме се рядко, за по една вечер, около мачовете на националния отбор и не говорим за такива неща, имаме си лични теми. Иначе знам, че в Румъния със семейството си се чувстват добре и не мислят да сменят обстановката."

Реклама
Реклама
Реклама