Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7051021 www.bgdnes.bg

Легендата Светла Оцетова: Гребането ни е на етап спад!

Олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова призна, че в момента нейният спорт в България е в спад. Националите не успяха да блеснат в първите дни от световното първенство в Пловдив. Очакванията за силно представяне на новата двойка скул Кристиан Василев и Борис Йотов не се оправдаха. Те ще участват днес на репешаж, след като завършиха четвърти в предварителната серия.

Липсата на резултати е показателна, след като последният олимпийски медал беше завоюван от Румяна Нейкова в Атина 2004-а.

Реклама

"Българското гребане е на етап спад - смята Оцетова. - Винаги има подобни периоди, след които идва възход. Отдолу идват добри деца. Десислава Георгиева спечели европейското първенство до 23 години. Има нужда от олимпийски цикъл. Поне две, три до четири години, за да се отиде в следващия етап. Ще ви върна в годините, когато започвах като състезател. На българските лодки ръкопляскаха, когато финиширахме. Спомням си, че на първото състезание бях 67-а, а 10 години по-късно станах олимпийска шампионка."

Светла Оцетова от години е водещ фактор в Международната федерация по гребане. Тя надзирава изграждането на олимпийските канали. Специалистката даде отлична оценка на шампионата в Пловдив.

"Всички гости казват добри думи за домакините. Трасето и помощните съоръжения по него са перфектно подготвени - отбеляза Оцетова. - Все още е трудно да се каже предварително как ще се представят нашите лодки. Нека да изчакаме репешажите."

Лазар Пенев отпадна в репешажите на скиф лека категория. Той остана пети във втората серия с време 7:21,421 мин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама