Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7051134 www.bgdnes.bg

Ангел Бончев топи сина си за дрога

Нова битка от войната между отвличания от "Наглите" Ангел Бончев и сина му Бончо се запали вчера в съда! След вадене на пищов и заплахи за убийство от страна на Ангел Бончев сега наследникът му Бончо Аврамов се оплака, че е заключен за дрога заради сигнал, подаден от собствения му баща.

На 31 август Бончо е задържан заедно с приятеля си Димитър Русев. Според разследващите двамата са развъждали дрога в столичния "Були бар". В подземие, което се използвало като кухня и склад на заведението, са открити 161 саксии с коноп и още 130 г от наркотичното растение. Фирмата, която стопанисва помещението, е на Димитър Русев, а обектът е експлоатиран от двамата обвиняеми, които единствени са имали достъп, сочат ченгетата.

Реклама

Тезата се оборва от адвокатката на Русев - Ирина Георгиева. Тя представи пред апелативните магистрати справка от Търговския регистър, според която клиентът й няма нищо общо с фирмата, която държи обекта. "Тази дрога ни е подхвърлена, а разработката е по сигнал на Ангел Бончев. Той е помияр, дължи ни 200 хиляди лева", изригна Димитър Русев.

В жилището му ченгетата откриват 2 грама коноп. Аз не го отричам, готов съм да си призная веднага, заяви задържаният. Той обясни и обстоятелствата, при които са му сложени белезниците. "Жената на Бончо ми се обади и ме извика, за да гледаме дъщеричката им, докато траят процесуалните действия. Отидох със съпругата ми и нашите две деца, за да помогна, а полицаите ме заключиха. Преди това съм бил на 17 км от мястото", разказа Русев.

Той и приятелят му Бончо бяха доведени пред Софийския апелативен съд за разглеждане на мерките им на втора инстанция, след като първата ги остави в ареста. От години Димитър Русев има проблеми със зрението, очите му са изтекли, а лицето му е накълцано от 9 операции. Външният му вид трогна магистратите. Те отчетоха, че задържаният е със 100% слепота, и го пуснаха срещу подписка. Преди това Русев отказа да му бъде назначена съдебно-медицинска експертиза. "Достатъчно интелигентни сте - виждате, че нямам очи, няма нужда да го доказвам с прегледи", обърна се Димитър Русев към съдиите.

Основният мотив на магистратите за освобождаването на Русев е, че няма данни той да е отглеждал дрога заедно с Бончо Аврамов. Единственото сигурно е, че е държал нищожно количество в дома си.

"Нямам вежди, всичко ми се стича в очите. Полицаите са супервнимателни с мен, водят ме по коридорите, но не мога да разбера каква е целта на прокуратурата да ме накаже - аз съм достатъчно наказан", коментира Димитър Русев. Бончо Аврамов остана по-мълчалив и се примоли единствено за по-лека мярка, за да гледа детето си. Съдът не се впечатли от молбите му и го остави зад решетките, като счете, че има достатъчно улики срещу него.

Конфликтът с Бончо стана причина преди година да бъде задържан самият Ангел Бончев. Бившият шеф на "Литекс" преспа в районното, след като синът му се оплака, че е заплашван с пистолет от баща си. Отвличаният от "Наглите" заяви, че Бончо и неговият авер се опитвали да превземат бизнеса му с хидропарка в Казичене. Синът ми ме преби, ожали се тогава Ангел Бончев.

Реклама

В показанията си Бончо разказва за заканите: "Ей сега ще те застрелям като куче", заканил се баща му. Големият син на Ангел Бончев е шампион по мотокрос, печелил редица състезания през годините.

Брат му се отказа от него

Бончо Аврамов повече не ми е брат, зарече се по-малкият син на Ангел Бончев, който носи неговото име. Какъвто и да е конфликтът, за мен е недопустимо да скачаш на бой на баща си", смята Ангел Бончев-младши. Според него баща му и брат му се скарали заради неуредени сметки във връзка с хидропарка.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама