Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7052693 www.bgdnes.bg

Рамос се прави на шиптър

Серхио Рамос иска да е шиптър! Капитанът на Испания сътвори уникална глупост при победата с 6:0 над Хърватия и запали нов международен скандал. Защитникът на "Реал" (Мадрид) реши да се подиграе на "шахматистите", показвайки с ръцете си... албански орел. Рамос явно не прави разлика между сърби и хървати и неговият жест събуди само подигравки и недоумение на Балканите. Още по-странното е, че Испания не признава Косово и защитникът няма никакви аргументи да се подиграва на сърбите за конфликта.

Жестът с двуглавия орел, символ на Велика Албания, предизвика мегаскандал на световното в Русия. Тогава играещите за Швейцария етнически албанци Джердан Шакири и Гранит Джака празнуваха по същия начин победата над Сърбия и впоследствие бяха глобени. Засега не е ясно дали за Рамос ще има наказание. Негови защитници твърдят, че жестът му не показвал орел, а пеперуда. По подобен начин той е изразявал радостта си и преди години.

На терена "ла фурия" отнесе хърватите с голове на Саул, Асенсио, Родриго, Рамос и Иско, а вратарят Калинич вкара в собствената си мрежа. "В този мач всичко се получи идеално - каза селекционерът Луис Енрике. - Не започнахме добре, но след това бяхме брилянтни и вкарахме страхотни голове. Бяхме много ефективни и сега целта ни е да задържим това ниво. Приятно е, когато феновете скандират името ми, но в същото време аз не заслужавам това, а футболистите са тези, които правят всичко. Има обаче още много неща да подобряваме, така че не трябва да изпадаме в еуфория."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама