Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7053119 www.bgdnes.bg

Лени Кравиц идва в България през май 2019 г.

Лени Кравиц ще зарадва отново почитателите си у нас с концерт на 4 май 2019 година в "Арена Армеец" в София, съобщиха от "София мюзик ентърпрайсис", които заедно с "Лайф нейшън" са организатори на музикалното шоу.

Лени Кравиц има зашеметяваща кариера, която продължава вече над 25 години. Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент е носител на четири поредни награди Грами и поставя рекорд за най-много спечелени награди в категория "Най-добро мъжко вокално рок изпълнение", предаде БТА.

Реклама

От издаването на първия си албум "Let Love Rule" през 1989 до днес той има над 40 милиона продажби по целия свят. Работил заедно с музикални икони като Мадона, "Аеросмит", Принс, Дейвид Бауи и Мик Джагър, както и с много млади звезди.

На 7 септември тази година на пазара излезе и единадесетият студиен албум на американската суперзвезда - "Raise Vibration", в който Кравиц остава верен на стила си. Самият той казва: "Искам да предам своето послание за единност. Още от "Let Love Rule" до "Raise Vibration" искам музиката да мотивира и вдъхновява!"

С подкрепата на дългогодишния си приятел и сътрудник китаристът Крейг Рос, който също участва в създаването на албума "Raise Vibration", Лени Кравиц сам продуцира и изпълнява всичко - от китара, бас, барабани и пиано до бонго, камбанки, клавишни инструменти и синтезатори, ситар, калимба.

Заедно с издаването на албума, музикантът стартира и третата част от световното си турне за 2018 г., което ще продължи и през следващата година в Европа.

Билетите за концерта му в България ще струват между 60 до 140 лева, а продажбата им започва на 19 септември тази година.

Реклама
Реклама
Реклама