Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7055361 www.bgdnes.bg

Селена Гомес влюбена в наш ром

Холивудската звезда прегръща, целува и дундурка бебета в махалата

Целувки, прегръдки. Танци, песни, игри, дундуркане на невръстни ромчета и сълзи на раздяла! Така протича тайната визита на холивудската суперзвезда Селена Гомес в столичен цигански квартал, в който тя се влюбила в ромчета, научи "България Днес".

Преди броени дни по обяд микробус спира насред сърцето на гетото в покрайнините на столицата. От него с розова бандана на главата и бял пуловер слиза красива брюнетка и тръгва по прашните улици. Младежи започват да шушукат, че красавицата подозрително прилича на любимката им Селена Гомес и след кратко суетене отиват при нея.

Реклама

Очите им се напълват със сълзи, след като научават, че това наистина е тя. Мълвата се разпространява за секунди из цялата махала и след минути около Гомес се струпват десетки роми. Селена се усмихва топло, поздравява всички, прегръща ги. Те й отвръщат с танци, песни и буйна радост. Хващат я за ръката и я канят в порутените къщи.

Гомес не е звезда, тя е дошла като обикновен човек. Влиза навсякъде, сяда на диваните, дундурка невръстните бебета, снима се с всички и целува. Пее с тях и играе. След шегите и закачките актрисата започва да разпитва за тежкия живот на хората от гетото. Обяснява им чрез преводач, че трябва да вярват и да се борят. След няколко часа Гомес си тръгва, като обещава да се върне. Това е един от най-необикновените дни в ромския квартал в София.

"Тя дойде у нас като най-обикновен човек, който иска да помогне морално, а и не само и да се противопостави срещу трафика на хора. Разбира се, Селена застава зад каузата със своето име и известност, което неминуемо ще доведе до по-ефективната борба", заявява пред "България Днес" Алекс Киров от А21. Това е международна организация с клон у нас за борба с трафика на хора. Гомес е доброволец в А21. В офиса в Калифорния тя научава за огромния проблем в България и решава да дойде у нас. От думите на Киров става ясно, че целта на визитата е Гомес да се запознае с обстановката, да разбере по какъв начин живеят ромите.

Идеята била да се даде повече яснота и гласност на това в каква среда живеят най-уязвимите хора и жертви на трафик. Въпреки че от организацията не споделят бъдещите плановете за съвместна работа с Гомес, такава ще има. Според слухове в интернет пространството не е изключено звездата да запише песен за ромите у нас и трафика на хора. Гомес се потресла от факта, че само у нас над 50 000 човека на година стават жертва на трафика на хора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама