Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/7061553 www.bgdnes.bg

Простатата те държи нон-стоп в тоалетната? Лазерната хирургия ще го промени advertorial icon

Увеличена простата е тъждествено на уринарни нарушения. Само човек, който го е преживял, може да разбере тежестта на проблема. Животът му рязко се променя и започва да цикли между посещенията в тоалетната. Поводите са различни – или прекалено чести позиви, съчетани с краткотрайно уриниране, или нетърпящи отлагане позиви, включително и през нощта, или вяла и затруднена струя. Първоначално мъжът е изнанадан, а обяснението за случващото му се настъпва едва след консултация с уролог. Обикновено става дума за доброкачествено увеличена простата.

Увеличената простата е прогресивно състояние. Не съществува медикаментозно или хомеопатично лечение, което да намали обема на простатната жлеза. С напредването на възрастта той може само да се увеличава и респективно да задълбочава уринарните проблеми. Най-тежката фаза е поставяне на катетър. Ако оплакванията не влошават прекалено качеството на живот, мъжът може да изчака с радикалното лечение, а именно – простатна хирургия.

Лазерната хирургия на простатата е най-високият клас в оперативното лечение. Тя протича безкръвно и безрисково за пациента, под спинална упойка - без да се отнема съзнанието му. Сред съществуващите лазерни системи Тулиум е водеща технология, а най-новата му разработка – Тулиум 200 вата, е без аналог по мощност и прецизност. В България само специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД работят с 200-ватов Тулиум лазер. Мощността му позволява простатата да се изпари при съкратено оперативно време и без значение от големината й. А прецизността му от само 0,2 мм проникване в тъканта дава възможност на хирурга да работи в непосредствена близост до капсулата на жлезата, което гарантира максимално качество на резултата.

Какво да очаквате след намесата на Тулиум 200 вата? Бързо възстановяване, справяне с уринарните смущения, рязко повишаване на качеството на живота. Позивите се нормализират, а струята е мощна и непрекъсваща. Включително и при мъжете, живели преди операцията с катетър.

В ЛЕЙЗЪР МЕД – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

Реклама
Реклама
Реклама