Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7085690 www.bgdnes.bg

Почвени подобрители ПН-98 и ПП-76 неутрализират кисели почви advertorial icon

Може без ограничение да се ползват както в класическото земеделие, така и в производството на биопродукти

Почвени подобрители за неутрализиране на кисели почви ПН-98 и ПП-76 предлага на пазара Свилоза АД чрез дъщерното си дружество Свилоцел. Продуктите са с високо съдържание на калциев карбонат, гранулирани са и са подходящи за полагане от тороразпръскваща техника.

С оптимизирането на почвената реакция се хармонизира хранителният режим на почвите и намалява мобилността и усвояемостта на тежките метали в нея, подобряват се физическите ѝ свойства–водопроницаемост, структура, аерация и други. Чрез нормализирането на рН на почвата посевите се развиват нормално, усвояват качествено и комплексно минералните вещества от почвата.

Продуктите са екологично чисти и с качества на комплексен мелиорант за кисели почви или почви с тенденция към вкисляване, с висок, неутрализиращ вредната киселинност ефект. Може без ограничение да се ползват както в класическото земеделие, така и в производството на биопродукти.

В ПП-76, освен основната съставка калциев карбонат, са добавени утайки от зелена луга и дървесна пепел, чрез които се внасят хранителни елементи като калий, сяра, магнезий и микроелементите желязо, цинк, мед и бор, придаващи подхранващ ефект. По-разнообразните компоненти на продукта осигуряват по-меко алкализиране на почвата и положителни промени в състава на почвения разтвор. Ако обработвате земи с кисели почви, тези продукти са точно за вас!

Реклама
Реклама
Реклама